Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

ANDREEA PAUL, INACO:"Avem absorbţie de bani europeni în sectorul IMM pentru că sumele sunt mici"

A.V.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

"Avem absorbţie de bani europeni în sectorul IMM pentru că sumele sunt mici"

Absorbţia fondurilor europene pe iniţiativa pentru IMM-uri este la o rată ridicată, de 83%, afirmă Andreea Paul, preşedintele Iniţiativei pentru Competitivitate (INACO), atrăgând atenţia, însă, că această rată este ridicată doar pentru că sumele alocate domeniului sunt mici.

Domnia sa a afirmat ieri, la conferinţa cu tema "Instrumente europene financiare şi non-financiare pentru mediul de afaceri din România": "Absorbţia fondurilor europene pe iniţiativa pentru IMM-uri este la o rată ridicată, de 83%, nu pentru că am fi prea străluciţi în absorbţia banilor europeni, ci pentru că fix la acest capitol s-au dat cele mai mici sume. Cum este posibil ca o naţiune care are decalaje de dezvoltare economică şi socială, de productivitate şi de competitivitate, să nu atragă bani?".

Doamna Paul a mai semnalat că pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene nu a fost actualizată de trei luni cifra ratei de absorbţie a fondurilor, ultima situaţie datând din 2 februarie 2018. Oficialul INACO a menţionat că a interpelat ministerul cu privire la lipsa actualizării, însă nu a primit răspuns.

Pe de altă parte, Andreea Paul a anunţat că INACO a lansat a patra ediţie a Ghidului surselor de finanţare pentru dezvoltarea afacerilor, unde sunt prezentate 37 de oportunităţi active - programe mari de finanţare, precum Orizont 2020, Programul trans-naţional "Dunărea" sau programul de studii Erasmus, dar şi programe specifice, dedicate producţiilor artistice sau micilor producători agricoli.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS