Angajaţii de la patru centre Amazon din Germania, în grevă

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Lucrătorii de la patru centre de logistică din Germania, care aparţin gigantului american al comerţului online Amazon, au intrat ieri în grevă, aceasta fiind cea mai recentă acţiune dintr-o campanie de lungă durată, conform Reuters.

Sindicatul Verdi a informat că muncitorii de la depozitele din Rheinberg, Werne, Bad Hersfeld şi Koblenz au încetat lucrul, greva urmând să dureze până joi în unele centre. Potrivit Verdi, este posibil să se alăture şi alţi angajaţi grevei, în perioada sărbătorilor de Paşti.

Un purtător de cuvânt al companiei Amazon a declarat că societatea a constatat o participare limitată la greva din Germania, adăugând că nu a existat un impact operaţional al mişcării, astfel încât livrările către clienţi nu suferă întârzieri.

Verdi a organizat greve frecvente la Amazon, în Germania, începând cu anul 2013, solicitând astfel companiei să majoreze salariile lucrătorilor din depozite în conformitate cu contractele colective de muncă din sectorul livrărilor comenzilor prin poştă şi cel al industriei de retail din Germania.

Amazon a respins în mod repetat cererile sindicaliştilor Verdi, susţinând că societatea este un angajator corect şi responsabil, fără să aibă nevoie de un contract colectiv. Amazon susţine că oferă salarii la limita superioară a veniturilor din industria de logistică.

"Angajaţii nu renunţă", a declarat Stefanie Nutzenberger, membru al consiliului de administraţie al Verdi, precizând: "Ei vor să pună capăt arbitrariului din această companie, care pune presiune asupra angajaţilor săi cu o muncă şi controale stresante".

Amazon are 12 centre în Germania, aceasta fiind a doua mare piaţă a companiei, după Statele Unite.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS