ANGELA CRISTEA, COMISIA EUROPEANĂ:"Deficitul bugetar se apropie de pragul de avarie"

A.V.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

"Deficitul bugetar se apropie de pragul de avarie"

"Paradoxul inegalităţilor sociale şi al sărăciei se menţine în ţara noastră" 

Creşterea economică a României depăşeşte media Uniunii Europene, însă paradoxul inegalităţilor sociale şi al sărăciei se menţine în ţara noastră, potrivit doamnei Angela Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Domnia sa a declarat ieri, într-o conferinţă privind Raportul de ţară pentru România, 2018: "Creşterea economiei este peste media UE. Se menţine acest trend al creşterii economice, dar se menţine şi paradoxul inegalităţilor sociale şi al sărăciei, mai ales în grupurile defavorizate, precum zona rurală, copiii. Unul din doi copii din România este în risc de sărăcie".

Oficialul Comisiei Europene a mai avertizat: "Creşterea economică se bazează pe consum şi mai puţin pe investiţii. Deficitul bugetar se apropie de pragul de avarie de 3%, în timp ce deficitul structural îşi continuă tendinţa de deviere semnificativă de la obiectivul de 1% şi riscă să sară de 4% în 2018, de unde şi procedura de deviere de la obiectivul mediu".

Doamna Cristea a amintit că şomajul din ţara noastră este la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani.

"Avem o veste bună pe şomaj. România înregistrează un record, cel mai scăzut şomaj din ultimii 20 de ani, mai mic decât media UE", a declarat Angela Cristea, adăugând: "Apar, însă, probleme de disponibilitate a forţei de muncă, din cauza îmbătrânirii populaţiei".

Conform Raportului de ţară, Româ­nia a făcut progrese limitate în soluţionarea recomandărilor Comisiei Europene, dar nu a înregistrat niciunul în probleme precum stabilirea salariului minim în funcţie de un mecanism transparent, egalizarea vârstei de pensionare sau cadrul fiscal.

Potrivit Comisiei, ţara noastră a înregistrat progrese limitate cu privire la respectarea obligaţiilor fiscale şi colectarea impozitelor, educaţie, tratamentul ambulatoriu, administraţia publică şi prioritizarea investiţiilor publice.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. E cum țara care are 60% datorie si nu e în faliment încă din contra se împrumută.

    Dacă Bucureștiul e pe lângă cei din CE sunt la ani lumină.

    Știți bancul cu scroafa care fata 1 purcel la sat pe vremea lui nea Ceașcă? Pe hârtie ajunge la Ceașcă ca scroafa a fătat 12. Ceașcă trimite10 la export 2 la consum. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită