Angela Merkel a fost aleasă pentru a patra oară în funcţia de cancelar al Germaniei

D.I.
Internaţional /

Angela Merkel

Angela Merkel

Angela Merkel a fost aleasă astăzi pentru a patra oară cancelar al Germaniei de către Bundestag, camera legislativă inferioară, informează Reuters.

Merkel (63 de ani) a întrunit 364 din cele 688 de opţiuni exprimate prin vot secret în primul tur de scrutin. Împotriva lui Merkel au votat 315 deputaţi, în timp ce alţi nouă s-au abţinut de la vot.

Potrivit regulior interne ale Bundestag-ului, numărul minim necesar de voturi era de 355 din total de 709 de locuri ale camerei.

Trebuie subliniat faptul că în favoarea numirii lui Merkel au votat cu 35 mai puţini deputaţi decât majoritatea sa teoretică de 399 de aleşi conservatori şi social-democraţi.

'Accept acest vot', a declarat Angela Merkel după anunţarea rezultatului final al votului.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a propus-o anterior pe Angela Merkel, care conduce cel mai mare partid din Bundestag, Uniunea Creştin-Democrată (DCU), pentru funcţia de cancelar, în conformitate cu legea fundamentală.

Depunerea jurământului de către cancelar urmează să aibă loc la ora locală 12:00 (13:00, ora României) la Palatul Bellevue, reşedinţa prezidenţială oficială.

Potrivit Reuters, cel de-al patrulea mandat al Angelei Merkel - şi, probabil, ultimul - se anunţă însă cel mai dificil de până acum, după şase luni de blocaj în căutarea unei majorităţi parlamentare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită