Angela Merkel avertizează cu privire la dezintegrarea politicii globale

M.I.
Internaţional /

Angela Merkel

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat cu privire la dezintegrarea structurilor politicii internaţionale la Conferinţa de Securitate de la Munchen, ea făcând apel pentru o mai mare cooperare, scrie Deutsche Welle.

Merkel a declarat, astăzi, că structurile de securitate internaţionale se află sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a face faţă cererilor unei lumi aflate în schimbare.

"Arhitectura per total a lumii aşa cum o ştim este acum un puzzle care, dacă doriţi, s-a dezintegrat în mai multe părţi mici", a afirmat Merkel.

"Trebuie să ne gândim la structure integrate şi la interdependenţe", a precizat Merkel care a notat o deteriorare a relaţiilor cu Rusia, conform News.ro

Subliniind importanţa NATO, ea a afirmat că este nevoie de o abordare curpinzătoare, care să accepte realităţile politice, economice şi militare.

"Avem nevoie de NATO ca o ancoră a stabilităţii într-o mare furtunoasă. Avem nevoie de alianţă ca o comunitate a valorilor comune. Nu ar trebui să uităm niciodată că NATO nu a fost fondată doar ca o alianţă militară ci şi ca o alianţă a naţiunilor cu valori comune; a naţiunilor care impart aceleaşi valori cu privire la drepturile omului şi democraţia", a precizat Merkel.

Merkel a făcut referire şi la SUA în discursul său, punând la îndoială decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage trupele americane din Siria şi Afganistan şi noţiunea că exporturile germane de maşini în China reprezintă un risc pentru securitatea naţională a SUA. Ea a subliniat că cea mai importantă fabrică a BMW este în SUA, nu în Bavaria.

Merkel a fost aplaudată la scenă deschisă, de la acest lucru făcând excepţie însă vicepreşedintele american Mike Pence şi Ivanka Trump.

Conferinţa de trei zile din capitala Bavariei a început vineri, fiind prezenţi 30 de şefi de stat. Delegaţii discută despre relaţiile trans-atlantice, tensiunile dintre Rusia şi Occident precum şi conflictele din Orientul Mijlociu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS