ANPC a aplicat distribuitorilor de echipamente electrice 86 de amenzi

M.I.
Miscellanea /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat distribuitorilor de echipamente electrice 198 sancţiuni, respectiv 112 avertismente şi 86 de amenzi contravenţionale, în valoare de 368.800 lei, în cadrul unei acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor.

Conform unui comunicat al ANPC remis astăzi, de Agerpres, în cadrul controalelor efectuate la distribuitori, au fost verificaţi 387 de operatori economici, la 183 dintre aceştia (47%) constatându-se abateri. Cantitatea totală de bunuri controlată a fost de 256.166 bucăţi, în valoare de 8.248.976 lei, din care 7.445 de produse aveau abateri, în valoare de 446.975 lei.

De asemenea, s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru 2.342 produse în valoare de 394.217 lei şi oprirea definitivă pentru 61 de produse în valoare de 4.719 lei.

ANPC a desfăşurat, în cea de-a doua parte a lunii ianuarie, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea echipamentelor electrice de către importatori şi de distribuitori, precizează ANPC.

La distribuitori, principalele deficienţe constatate au fost: distribuitorii nu verificau existenţa traducerii în limba română a marcajului CE, a documentelor, instrucţiunilor şi informaţiilor privind securitatea; abateri privind promoţiile; abateri privind afişarea Telefonului Consumatorilor; abateri în ceea ce priveşte legalitatea funcţionării; lipsa afişării preţurilor şi tarifelor, în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit, mai informează Agerpres.

În cadrul acţiunilor de control efectuate la importatori, au fost verificaţi 11 operatori economici. Cantitatea totală controlată a fost de 1.807 bucăţi, în valoare de 196.740 lei lei, constatându-se abateri la 1.395 produse, în valoare de 171.309 lei.

Principalele abateri constatate au vizat asigurarea de importatori a securităţii echipamentului electric şi abateri privind declaraţia de conformitate (DoC). Au fost aplicate 9 sancţiuni, respectiv 5 avertismente, şi 4 amenzi contravenţionale în valoare de 22.000 lei. De asemenea, s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru 1.395 produse în valoare de 171.309 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS