ANPC a dat amenzi de peste 126.000 lei în complexul Dragonul Roşu

Andrei Stan
Companii /

Jucării neconforme (Sursa foto: Anpc.ro)

Jucării neconforme (Sursa foto: Anpc.ro)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat un număr de 42 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 126.500 de lei, în urma unei acţiuni de control privind comercializarea jucăriilor care s-a desfăşurat la complexul comercial Dragonul Roşu, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Astfel, au fost controlaţi 43 de operatori economici, iar la 32 dintre aceştia au fost constatate abateri de la prevederile legale.

Inspectorii au efectuat prelevări de jucării la zece operatori economici în vederea analizării şi expertizării de către un laborator autorizat.

ANPC precizează că, în cadrul acţiunilor de control, au fost verificate 3.623 jucării în valoare totală de 50.623 lei şi au fost întocmite 37 de procese verbale de constatare a contravenţiilor şi o invitaţie.

"Au fost constatate abateri de informare şi lipsa declaraţiei de conformitate pentru jucăriile comercializate", menţionează Autoritatea.

De asemenea, s-au dispus măsurile complementare de interzicere a punerii pe piaţă a jucăriilor neconforme. Amenzile au fost aplicate in baza HG 74/2011 dispunând-se totodată şi măsurile de retragere de la comercializare a jucăriilor neconforme în baza aceluiaşi act normativ.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS