ANRE: Furnizorii de gaze, obligaţi să constituie stoc de 21,36 milioane MWh

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Furnizorii de gaze, obligaţi să constituie stoc de 21,36 milioane MWh

Obligaţia de constituire a stocului minim ce revine fiecărui titular de licenţă de furnizare care asigură aprovizionarea cu gaze naturale a clienţilor finali a fost aprobată, ieri, în şedinţa Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

ANRE a transmis: "Pentru asigurarea continuităţii în alimentarea cu gaze naturale şi pe perioada sezonului rece, până la data de 31 octombrie 2018, furnizorii clienţilor finali au obligaţ ia de a constitui, pe perioada sezonului cald, un stoc minim de 21.361.818, 260 MWh".

Această cantitate este defalcată astfel: stoc aferent categoriei de clienţi finali casnici - 9.054. 583,253 MWh; stoc aferent categoriei de clienţi finali producători de energie termică, numai pentru cantităţile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinate consumului populaţiei - 3.538.781, 329 MWh; stoc aferent categoriei de clienţi finali noncasnici - 8.768.453,678 MWh.

Reprezentanţii ANRE mai informează: "În vederea evitării unor posibile situaţii neprevăzute ce ar putea apărea în sezonul rece, menţionăm că această obligaţie de stoc minim este superioară celei aprobate pentru ciclul de înmagazinare 2017-2018 cu aproape 3 milioane MWh, respectiv 14,55%".

Oficialii ANRE au mai precizat că în funcţie de modificările care vor interveni în portofoliu de clienţi finali, ca urmare a schimbării furnizorului de gaze naturale în perioada 29.03.2018 -20.09.2018, obligaţiile de stoc minim aferente fiecărui furnizor vor fi recalculate şi ajustate în mod corespunzător, în luna octombrie a acestui an, fără ca valoarea totală a stocului minim naţional, aprobată ieri, să fie afectată.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

 1. Da e o chestie sa stochezi un volum de gaz si sa raportezi o stocare de energie! O simtim din plin in buzunar!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  Pe cand trecem si la petrol sau la benzina sa cumparam dupa echivalentul in energie?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo