ANRE, impotentă în privinţa modificării preţului agentului termic

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

ANRE, impotentă în privinţa modificării preţului agentului termic

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut săptămâna trecută că una dintre instituţiile care pune beţe în roate funcţionării RADET în parametri optimi este Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), ce refuză să plafoneze preţul agentului termic şi tarifele de transport şi distribuţie a acestuia.

Gabriela Firea a spus: "Cel care conduce ANRE şi care este un fost parlamentar din partea PSD sper să se trezească şi să înceteze să mai facă rău bucureştenilor şi RADET".

Referitor la acest aspect, Zoltan Nagy- Bege, vicepreşedintele ANRE, a declarat că la energia termică este o problemă, deoarece ANRE a preluat abia în urmă cu aproape doi ani sarcina stabilirii tarifelor de transport şi distribuţie la energia termică, precum şi preţului de vânzare al energiei termice de la CET-uri către RADET.

Timp de doi ani, legea energiei termice nu a fost amendată şi ANRE nu a primit atribuţii privind emiterea unor reglementări pentru stabilirea acestor tarife. În 2018, Parlamentul a aprobat modificarea legii energiei termice, dar actul normativ nu a intrat încă în vigoare, deoarece a fost retrimisă de preşedintele Klaus Iohannis către Legislativ, şeful statului solicitând o reexaminare a legii.

Zoltan Nagy-Bege a declarat pentru ziarul BURSA: "Deocamdată putem să folosim reglementările date de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) în anumite limite, dar reglementări noi, metodologii de tarifare noi, norme noi nu putem să emitem. Preţurile se avizează pe vechile metodologii, dar aceste metodologii sunt depăşite. Chiar am avut o discuţie cu un reprezentant al ANRSC şi spunea că au început să piardă procese pe anumite speţe şi instanţa i-a obligat să schimbe, să modifice reglementările. Ei nu mai pot, noi încă nu putem".

Vicepreşedintele ANRE speră ca, la începutul acestei sesiuni parlamentare, legea energiei termice să reintre în discuţia Senatului şi Camerei Deputaţilor, cât mai repede, pentru ca instituţia în fruntea căreia se află să poată aduce noi reglementări în acest domeniu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS