Organizator: Ziarul BURSA
 

 
în parteneriat cu


 
cu participarea


  Parteneri
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
Promovare
 


 


 


 
 


 


 
 

 
CONFERINȚA ANTREPRENORIATUL FEMININ
"Femeia la putere - o lume mai bună" - Ediția a II-a

CRISTINA CHIRIAC: "Ideea reprezintă, poate, 1% din succesul unei afaceri"

mărește imaginea
     Rezultatul unei afaceri este dat de amprenta antreprenorului, consideră Cristina Chiriac, președintele Asociației Naționale a Antreprenorilor.

     "O persoană care-și dorește să fie antreprenor trebuie să se analizeze foarte bine și să facă ceea ce-i place. Trebuie să-și pună în evidență talentele și capacitățile pe care le are. Ideea reprezintă, poate, doar 1% din succesul unei afaceri. Felul cum este pusă în practică, cum este evaluată și valorificată este, de la persoană la persoană, aparte, atipic, personal", ne-a declarat Cristina Chiriac, în ocazia Conferinței "Antreprenoriatul Feminin. Femeia la putere - o lume mai bună", organizată de Ziarul BURSA în parteneriat cu Asociația Națională a Antreprenorilor.

    Doamna Chiriac este de părere că barometrul unei economii este dat de afacerile mici și mijlocii și susține că în practică stăm mai puțin bine decât în teorie: "După cifre, comparativ cu anul precedent, insolvențele au scăzut, numărul de radieri s-au redus. Însă, problema se pune altfel - niciodată nu este suficient acest lucru pentru că încă ne aflăm la finalul clasamentului, în acest domeniu, între țările din Uniunea Europeană. Dacă în 2010 UE a considerat că antreprenoriatul feminin este domeniu prioritar, cu siguranță au existat date statistice care au arătat lucrul acesta".

    Cristina Chiriac ne-a precizat că există femei care, după ce au devenit mame, nu s-au mai reintegrat la locul de muncă și femei care, după o anumită vârstă, nu se mai regăsesc într-un loc de muncă, pentru aceste fapte trebuind să existe o alternativă.

    "Alternativa nu este bugetul de asigurări sociale. Alternativa poate fi antreprenoriatul. Pe acest segment se pot regăsi toți oamenii, fie că sunt tineri, vârstnici, femei sau bărbați. Însă, pentru acest lucru, statul trebuie să investească. Și când spun «să investească» nu mă gândesc la finanțarea unor întreprinderi mici și mijlocii. În primul rând trebuie să investească în cultură, în educație".

    Cea mai mare problemă pe care o au marea majoritate a țărilor din estul Europei este aceea a educației, susține doamna Chiriac, apreciind că în momentul în care curricula de antreprenoriat din școli va deveni obligatorie, tinerii vor avea capacitatea de a decide cu mult mai multă celeritate ce-și doresc să facă în viitor.

    "Nu toată lumea trebuie să devină antreprenor, dar cei care au veleități de antrepreprenor trebuie să urmeze acest curs".

    Succesul antreprenoriatului nu constă neapărat în finanțare, opinează domnia sa, considerând că necesitatea de a avea un trai decent "te poate împinge către calea antreprenoriatului": "Am văzut cazuri de tineri care au avut finanțarea necesară, dar care au eșuat în inițiativa lor de antreprenoriat. În momentul în care ai resursele necesare devii puțin mai leneș, mai indulgent cu tine și cu cei din jurul tău".

    În opinia președintelui Asociației de profil, "antreprenor înseamnă o perseverență tenace, o dorință irezistibilă de a termina anul fiscal pe plus, de a nu concedia oamenii, de a avea bani să dai salariile, de a face față tuturor provocărilor".

    Domnia sa ne-a declarat: "Majoritatea persoanelor care se mulțumesc cu statutul de angajat suferă de o lipsă de inițiativă sau de o temere că nu vor putea face față greutăților, pentru că antreprenoriatul nu este deloc ușor și nici lipsit de griji. S-ar putea să constați că la finalul anului trebuie să închizi firma și s-o iei pe alt drum, să te reinventezi și nu oricine are această căpacitate".

    Conferința "Antreprenoriatul Feminin. Femeia la putere - o lume mai bună", organizată, ieri, în cadrul World Trade Center din Capitală, a reunit peste 100 de femei antreprenor din diverse domenii de afaceri, care au adus în prim planul discuțiilor greutățile și satisfacțiile pe care le-au întâmpinat de-a lungul carierei lor de femei de afaceri.

    ANDREEA PAUL, VICEPREȘEDINTELE COMISIEI PENTRU BUGET, FINANȚE ȘI BĂNCI DIN CAMERA DEPUTAȚILOR: "Să nu subestimăm femeile din mediul rural!"
    ANCA IONESCU, MINISTERUL ECONOMIEI: "Una din două întreprinderi nou-create dispare în primul an de viață"
    MONICA IAGĂR, SPORTIV DE PERFORMANȚĂ: "Momentele de cădere se rezolvă cu noi performanțe"
    ADRIANA TĂNĂSOIU, DEPOZITARUL CENTRAL: "Orice lucru bine făcut își va arăta rezultatele"
    SMARANDA VORNICU, BLUES LINE SALONS: "Nu ne putem baza pe politicieni"
    CORINA VINȚAN, CEO LINKS ASSOCIATES: "Este bine să aveți un mentor când intrați în afaceri"
    RAVI BUCK, OFIȚER ECONOMIC AMBASADA SUA: "România trebuie să încurajeze mai mult spiritul antreprenorial"
    SORANA MANTHO, PHILIP MORRIS: "Antreprenoriatul este o stare de spirit"
    ANCA VLAD, CATENA GRUP: "O afacere de succes nu se poate construi fără să-ți asumi riscuri"
    GABRIELLA BISI, SHE BUSINESS: "Legea șomajului trebuie modificată"
    ALINA FLOROIAN, SALROM: "Societatea Națională a Sării și-a majorat profitul cu 86%"


.