Organizator: Ziarul BURSA
 

  Parteneri
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
Parteneri Media
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
Conferința ANTREPRENORIATUL FEMININ
"Femeia la putere - o lume mai bună" - Ediția a VI-a

GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, MINISTERUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI: "Unde sunt antreprenori este creație, unde sunt femei antreprenor este creație divină"

mărește imaginea
    Acolo unde sunt mulți antreprenori este creație, acolo unde sunt multe doamne antreprenor este creație divină, consideră Gabriela Mihaela Voicilă, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA). În opinia domniei sale, antreprenoriatul înseamnă bucurii, o situație mai bună, însă mai puțin timp pentru familie: "Luate la un loc, antreprenoriatul înseamnă împliniri (...) Fiecare dintre noi are nevoie de validare, pentru că am construit, am creat ceva".

    Printre altele, reprezentantul MMACA a evidențiat că mediul nos­tru de afaceri nu are avem forță de muncă suficientă și un cadru legislativ optim, însă a menționat că nu numai țara noastră are probleme cu forța de muncă și că autoritățile se pregătesc să aducă în țară muncitori din alte state.

    Autoritățile noastre au o serie de proiecte prin care să susțină dezvoltarea antreprenoriatului feminin, a spus Gabriela Mihaela Voicilă, afirmând: "Statul român și Uniunea Europeană ne așteaptă să le luăm banii". Domnia sa a menționat că printre programele existente se numără atât Start-Up Nation, cât și unele programe care se adresează în principal femeilor din mediul rural care doresc să înceapă activități de meșteșugărit și artizanat și programe elvețiene pentru femeile antreprenor din România (cu dobânzi preferențiale și sprijin pe partea de logistică).

    Domnia sa a ținut să precizeze că oamenii sunt tentați să remarce tot ceea ce începe cu "nu", adresându-se femeilor antreprenor din sală: "Vă rog să încercăm, să învățăm să vedem și lucrurile care funcționează, pentru că nemulțumiri sunt peste tot".

    Gabriela Voicilă este de părere că globalizarea ne-a luat prin surprindere, subliniind că suntem blocați pentru că piața internă nu poate înghiți mai mult, "fiind reprezentată de mari coloși care au supermarketuri".

    Secretarul de stat a amintit că, în trecut, am avut exporturi importante de mobilă în fosta URSS, întrebându-se de ce nu am putea să facem acest lucru și acum, în condițiile în care mobila noastră se ridică la standarde pe care nu le-am avut până acum.

    "Produsele bio vor merge din ce în ce mai bine", mai opinează domnia sa, menționând că la mare căutare sunt și vinurile românești.

    "Există multe șanse, important este să le încercăm. Avem nevoie de dumneavoastră. Noi, statul, știm și ușile care vi se închid fără motiv și vă cunoaștem greutățile", s-a adresat reprezentantul MMACA femeilor antreprenor prezente la eveniment.

.