ANUL ACESTADestinaţiile preferate de turiştii autohtoni rămân în Europa

Ziarul BURSA #Companii #Turism /

Destinaţiile preferate de turiştii autohtoni rămân în Europa

Facilităţile de călătorie către Canada atrag tot mai mulţi turişti  

Roma, Londra şi Barcelona, în topul preferinţelor

Primele 10 cele mai populare destinaţii în rândul românilor pe durata anului în curs aparţin Europei şi sunt distribuite în zone variate ale continentului, potrivit motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie la nivel global momondo.ro.

Datele transmise arată că preţul mediu al biletului de avion a fost de 72 de euro, iar Roma a fost cea mai căutată destinaţie, urmată de Londra şi de Barcelona. În ciuda interesului vădit pentru culturi vorbitoare de limbi latine (Milano, Paris, Lisabona), românii au fost, de asemenea, atraşi de oraşe precum Istanbul şi Valetta.

Turcia şi Canada au fost şi ele printre ţările cu cea mai mare creştere a căutărilor de zbor în 2018.

Conform analizei momondo.ro, deşi au crescut căutările de zbor către destinaţii exotice precum Panama (116%) şi ţara insulară Mauritius (87%), unul dintre cele mai interesante trenduri întâlnite în rândul călătorilor români în 2018 este reorientarea către oraşele din Turcia (84%). De asemenea, odată cu ridicarea vizelor şi introducerea rutelor directe către Montreal şi Toronto, românii au căutat cu 76% mai multe zboruri către Canada în acest an, fiind pe locul 5 în topul destinaţiilor în trend, după Cipru.

Anul 2018 a fost unul ideal pentru călătorii care au dorit să viziteze cele mai populare capitale europene, având în vedere faptul că pentru cinci dintre acestea zborurile dus-întors au avut preţuri mai mici de 73 de euro, potrivit sursei citate.

Datele transmise arată că Milano este cea mai ieftină destinaţie către care au călătorit românii în 2018, cu o medie a preţului la biletul de avion de 53 de euro, urmată de Berlin, cu o diferenţă de cost de 8 euro. Cel mai popular oraş al anului, Roma, intră în top 5 cele mai ieftine destinaţii în privinţa costului de zbor, în medie, cu 72 de euro / bilet.

Din punct de vedere financiar, pentru români, Tel Aviv a fost cea mai accesibilă destinaţie, privind dincolo de graniţele europene, cu un preţ mediu al biletului de avion dus-întors de 127 de euro în 2018. Orientul Mijlociu îşi consolidează poziţia în acest clasament cu Marrakech şi Dubai, ale căror zboruri au costat, în medie, 149, res-pectiv 228 de euro anul acesta. New York şi provincia thailandeză Krabi încheie topul celor mai ieftine destinaţii din afara Europei, cu preţuri medii de sub 550 de euro pentru zborurile dus-întors din România, mai reiese din analiza momondo.ro.

Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România, a declarat: "Înainte de a intra în anul 2019, merită să aruncăm o privire asupra destinaţiilor în care au călătorit românii în anul care tocmai se încheie şi să tragem câteva concluzii. Ne surprinde mai puţin să vedem faptul că Italia sau ţările din Peninsula Iberică rămân în topuri. Totuşi, atunci când ne uităm la destinaţiile în creştere, ne atrage atenţia faptul că tot mai mulţi români recâştigă încrederea în a vizita destinaţiile din Turcia şi, de asemenea, accesează oportunitatea de a călători mai uşor dincolo de continent, către Canada. Există, totodată, călători români care în anul 2018 au devenit interesaţi să descopere locuri exotice, mai îndepărtate, precum Panama, Mauritius sau Singapore".

Analiza se bazează pe căutările şi accesările pentru zboruri dus-întors la clasa economică de pe momondo.ro, efectuate între 01.07.2017 - 28.10.2018 şi 10.07.2016 - 28.10.2017, pentru călătorii des-făşurate în perioadele 01.01.2018 - 31.12.2018 şi 01.01.2017 - 31.12.2017, către toate destinaţiile, cu excepţia României.

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto la nivel global, fiind prezent în peste 30 de pieţe internaţionale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS