ANUL ACESTA: Windows 10 mobil, tras pe linie moartă

A.T.
Miscellanea /

 Windows 10 mobil, tras pe linie moartă

Microsoft a anunţat că suportul pentru Windows 10 Mobile, ultima încercare a companiei de a concura cu Apple şi Google, se va încheia în ultima lună a acestui an.

Suportul oficial pentru Windows 10 Mobile va lua sfârşit pe 10 decembrie 2019, a anunţat Microsoft într-un comunicat de presă. Ultima versiune poartă numărul 1709 şi a fost lansată în octombrie 2017.

Decizia Microsoft nu este o surpriză, compania americană anunţând încă din 2017 că nu va mai lansa nici dispozitive mobile, nici facilităţi software pentru Windows 10 Mobile.

Au continuat însă update-urile de securitate pentru puţinii utilizatori care încă mai deţin un smartphone cu acest sistem de operare, update-uri care nu vor mai livrate şi după data de 10 decembrie,potrivit News.ro.

Vor mai fi realizate însă, pentru o scurtă perioadă de timp, backup-urile aplicaţiilor şi ale setărilor. Acestea se vor mai face până pe 10 martie 2020.

Surprinzător şi nu prea, Microsoft le recomandă utilizatorilor săi să folosească un telefon cu Android sau iOS - nu că ar mai exista vreo altă opţiune reală.

Este surprinzător din punctul de vedere al rivalităţii dintre companii, dar, pe de altă parte, nu este surprinzător ţinând cont de noile interese ale Microsoft în zona de mobile.

Gigantul din Redmond s-a reorientat către aplicaţii pentru Android şi iOS după ce a realizat că a eşuat cu Windows Mobile. Astfel, serviciile mobile oferite de Microsoft mai pot ajunge la utilizatori doar prin intermediul sistemelor de operare ale rivalilor săi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS