ANUL TRECUT, LA NIVEL GLOBAL,Incidentele de securitate cibernetică au produs pagube cu 34% mai mari decât în 2013

Alexandru Costea
Companii #Securitate Cibernetică /

Incidentele de securitate cibernetică au produs pagube de 2,7 miliarde de dolari la nivel global, în 2014, cu 34% mai mult decât în 2013, arată o analiză PwC, remisă, azi, redacţiei.

Numărul total de incidente de securitate cibernetică detectate în companii în anul 2014 a crescut cu 48% faţă de 2013, atingând 42,8 milioane de evenimente la nivel global.

"Numărul incidentelor detectate este direct proporţional cu investiţiile companiilor în securitatea cibernetică. Scăderea numărului acestora la nivelul micilor companii sugerează că există tot mai multe breşe de securitate neidentificate", a declarat Mircea Bozga, partener, Servicii de Audit, PwC România.

Potrivit analizei PwC - "The Global State of Information Security Survey 2015", în companiile mari (cu cifra de afaceri de cel puţin 1 miliard de dolari) au fost detectate cu 44% mai multe incidente de securitate faţă de anul precedent, în timp ce numărul acestora a scăzut în cazul companiilor care au o cifră de afaceri de cel mult 100 milioane de dolari.

Numărul incidentelor de securitate detectate a crescut cu 41% faţă de anul precedent în Europa, cu 11% în America de Nord, în timp ce în Asia s-a înregistrat o creştere de 5%. America de Sud este singura regiune care a înregistrat o scădere din acest punct de vedere, de aproximativ 9%, tendinţă care este justificată de reducerea cu 24% a bugetelor alocate securităţii cibernetice în regiune.

Analiza PwC a fost realizată pe baza răspunsurilor a 9.700 de manageri responsabili de securitatea informatică.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS