Apple şi aliaţii săi vor despăgubiri din partea Qualcomm

I.T.
Companii /

Apple şi aliaţii săi vor despăgubiri din partea Qualcomm

Apple şi aliaţii său vor să obţină despăgubiri de până la 27 de miliarde de dolari din partea producătorului de cipuri Qualcomm, într-un proces din Statele Unite referitor la practici ilegale în domeniul brevetelor, transmite Reuters.

Qualcomm acuză, la rândul său, că Apple şi-a obligat partenerii vechi de afaceri să nu mai plătească unele redevenţe şi încearcă să obţină despăgubiri de până la 15 miliarde de dolari.

Înregistrat de Apple la începutul anului 2017, procesul de la tribunalul federal din San Diego va avea loc în jurul cipurilor modem care conectează dispozitive precum iPhone sau Apple Watch la reţelele de date wireless.

În ultimii doi ani, Qualcomm a desfăşurat o campanie de presiuni prin intermediul unor procese de amploare mai mică împotriva Apple, încercând şi obţinând uneori interzicerea vânzării unor modele de iPhone pentru nerespectarea brevetelor.

În San Diego, echipa de fotbal a oraşului joacă de zeci de ani pe stadionul Qualcomm şi aprope fiecare district de afaceri poartă logo-ul producătorului de cipuri pentru dispozitive mobile.

Pentru Apple, procesul este legat de libertatea de a stabili propriul traseul tehnologic pentru produsele blockbuster, prin cumpărarea de cipuri fără a plăti ceea ce consideră "o taxă" pe inovaţiile sale, sub forma redevenţelor pentru licenţierea brevetelor către Qualcomm.

Pentru Qualcomm, procesul, împreună cu acuzaţii similare formulate în ianuarie de autorităţile de reglementare americane, va determina soarta sistemului său unic de afaceri, care constă în vânzarea de cipuri şi licenţierea a peste 130.000 de brevete.

Cea mai mare parte a profiturilor Qualcomm provind din licenţe.

Qualcomm obligă producătorii de dispozitive mobile să semneze acorduri pentru licenţe, înainte de a le livra cipuri, considerând că este o măsură de siguranţă pentru ca aceştia să nu încalce brevetele.

Apple şi alţi producători de dispozitive afirmă, însă, că această practică este o politică de dublare a plăţilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS