Apple şi Amazon, în pierdere cu aproape 100 de miliarde de dolari

M.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Apple şi Amazon, în pierdere cu aproape 100 de miliarde de dolari

Apple şi Amazon.com au pierdut împreună în ultimele patru zile de tranzacţionare aproape 100 de miliarde de dolari din capitalizarea lor bursieră, pe fondul evoluţiei negative a titlurilor companiilor din sectorul tehnologiei, transmite MarketWatch.

Titlurile Apple au scăzut, luni, cu 1,34%, pentru a patra şedinţă de tranzacţionare consecutivă, de la un nivel record de 228,36 dolari/unitate, consemnat pe 4 septembrie.

Declinul prelungit de 4,5%, nominal de 10,03 de dolari/acţiune, consemnat în decurs de patru zile, este echivalent cu o pierdere totală de 48 de miliarde de dolari, de când a atins un maximum de 1.103 miliarde de dolari, pe fondul evoluţiei negative a acţiunilor din sectorul tehnologiei şi înainte de lansarea unor noi modele de iPhone-uri care va avea loc pe 12 septembrie.

Acţiunile Amazon.com, a doua cea mai valoroasă companie după Apple, au scăzut luni cu 0,67%, prelungind la rândul lor declinul la patru zile. În acest interval, capitalizarea Amazon s-a retras cu 48,63 de miliarde de dolari.

Scăderea titlurilor Apple şi Amazon, în cele patru zile, a avut un impact puternic asupra indicelui Dow Jones Industrial Average, care a coborât cu 59 de puncte în ultimele două şedinţe de tranzacţionare.

Companiile americane Apple şi Amazon sunt primele care au atins anul acesta o evaluare bursieră de 1.000 miliarde de dolari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS