Aproximativ 1.000 de metri cubi de lemn, confiscaţi în acţiuni ale Poliţiei

D.I.
Miscellanea #Mediu /

Aproximativ 1.000 de metri cubi de lemn, confiscaţi în acţiuni ale Poliţiei

În urma acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, poliţiştii au constatat 136 de infracţiuni, au aplicat aproape 2.000 de sancţiuni contravenţionale şi au confiscat peste 1.000 de metri cubi de material lemnos, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, dat astăzi publicităţii.

Conform documentului, de la începutul lunii februarie, "poliţiştii de ordine publică, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică a Poliţiei Române, au desfăşurat, în ţară, acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice".

Reprezentanţii IGPR precizează că cele 859 de acţiuni şi controale au avut drept scop combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a "faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos".

Ca parte a acţiunilor anterior amintite, echipele de control au verificat 76 de exploatări forestiere, 54 de instalaţii de depozitare, 37 de ocoale silvice şi 685 de alte obiective care îşi desfăşoară activitatea în domeniu.

Potrivit sursei citate, "în urma activităţilor, poliţiştii au constatat 136 de infracţiuni şi au aplicat 1.973 de sancţiuni contravenţionale (446 prevăzute de Legea nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de peste 900.000 de lei)".

Totodată, au fost confiscaţi peste 1.000 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 300.000 de lei, zeci de fierăstraie mecanice, topoare şi securi, fiind, totodată, indisponibilizate 6 atelaje hipo şi 8 autovehicule, se mai precizează în comunicat.

IGPR menţionează în cele diin urmă că în activităţile enumerate au fost angrenaţi şi lucrători ai Gărzii Forestiere.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS