Aproximativ 2,9 milioane de elevi încep astăzi şcoala

F.B.
Miscellanea /

Aproximativ 2,9 milioane de elevi încep astăzi şcoala

Aproximativ 2,9 milioane de elevi încep luni şcoala în întreaga ţară. Anul şcolar are 34 de săptămână şi se va încheia în 14 iunie 2019, după 168 de zile lucrătoare. Potrivit statisticilor, aproape 3.900 de unităţi nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar 20 la sută dintre clădirile în care vor învăţa copiii nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Festivităţile de deschidere sunt programate, în general, la ora 9.00. Preşedintele Klaus Iohannis va participa la deschiderea anului şcolar la un colegiu din Alba Iulia, în timp ce ministrul Educaţiei, Valentin Popa, va fi în judeţul Harghita.

Potrivit statisticilor Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), numărul elevilor înscrişi în anul şcolar 2018/2019 este de aproximativ 2,9 milioane.

Reprezentanţii MEN au declarat pentru News.ro: "Date statistice cu un grad mai mare de acurateţe privind elevii înmatriculaţi în noul an şcolar vor fi disponibile după data de 1 octombrie".

În general, festivităţile de deschidere a anului şcolar au fost programate pentru ora 09.00. Sunt, însă, unităţi care au chemat elevii şi părinţii la ora 10.00 sau la ora 11.00.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, la ora 11.00, la festivitatea organizată la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia, una dintre instituţiile de tradiţie din oraşul reprezentativ în anul Centenarului. Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, va fi, la ora ora 9:00, la ceremonia de deschidere a noului an şcolar la Colegiul Naţional "Octavian Goga" din Miercurea Ciuc, iar la ora 11.00, la Şcoala Gimnazială "Marton Áron" din Sândominic (comuna Sândominic).

Din datele statistice existente în acest moment la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale, la nivel naţional, 20 la sută dintre unităţile şcolare nu au autorizaţie sanitară de funcţionare.

"Din totalul spaţiilor, circa 19.000, în care îşi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, circa 80% deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, în timp ce 20 % dintre acestea sunt în curs de autorizare sau nu deţin autorizaţie de funcţionare", au mai spus reprezentanţii MEN pentru News.ro.

Potrivit acestora, o situaţie actualizată va fi disponibilă după începerea anului şcolar.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că aproape 3.900 de clădiri în care funcţionează unităţi de învăţământ nu au autorizaţie de securitate la incendiu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS