Aproximativ 45.000 de pachete cu ţigări, confiscate în urma unei percheziţii

D.I,
Miscellanea #Contrabanda /

Sursa foto: Poliţia de Frontieră

Sursa foto: Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadru Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava au efectuat, în baza unui mandat emis de Judecătoria Rădăuţi, o percheziţie la locuinţa unui cetăţean român de pe raza Judeţului Suceava, implicat în contrabanda cu ţigări, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră, remis astăzi Redacţiei.

În baza unor date deţinute cu privire la faptul că la domiciliul unei persoane din judeţul Suceava este depozitată o cantitate de ţigări de provenienţă ucraineană, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

În baza mandatului de percheziţie domiciliară emis de către Judecătoria Rădăuţi, poliţiştii de frontieră au efectuat, începând cu ora 16.00, o percheziţie la domiciliul persoanei suspectate, ocazie cu care, într-o anexă a locuinţei, a fost descoperită o cantitate însemnată de ţigări, de provenienţă ucraineană.

De asemenea, în curtea imobilului au fost descoperite şi două autoturisme de teren, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acestea erau folosite la transportul ţigărilor.

Ţigările şi cele două autoturisme au fost duse la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 44.940 pachete cu ţigări (aproximativ 90 baxuri), de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 526.000 lei.

Potrivit sursei citate, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cele două autoturisme de teren înmatriculate în Marea Britanie, în valoare de peste 23.000 lei, au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor.

Pe timpul acţiunii, proprietarului imobilului a acuzat o stare de rău, fapt pentru care a fost solicitată o ambulanţă care l-a transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, pentru efectuarea de îngrijiri medicale, fără a necesita însă internare.

În comunicat se mai precizează că suspectul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar în continuare se desfăşoară alte activităţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, "în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS