ArcelorMittal a majorat oferta pentru preluarea Essar Steel

Ziarul BURSA #Companii /

ArcelorMittal a majorat oferta pentru preluarea Essar Steel

ArcelorMittal a anunţat, ieri, că şi-a majorat oferta pentru Essar Steel India Ltd, cel mai mare producător indian de oţel, presat de creditori să-şi reducă datoriile, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

ArcelorMittal concurează cu grupul financiar rus VTB şi compania rusă Vedanta Resources pentru Essar Steel.

"Condiţiile financiare ale propunerii sunt confidenţiale şi reprezintă o creştere semnificativă faţă de precedenta ofertă făcută de companie", se arată într-un comunicat al ArcelorMittal.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent că Essar este evaluat la cel puţin şase miliarde de dolari.

Noua lege din India privind falimentul va declanşa o competiţie pentru activele din domeniul oţelului evaluate la peste 26 de miliarde de dolari, sporind interesul companiilor locale şi străine.

Essar Steel este afectată de cererea slabă şi de reducerea furnizării de gaze, care a afectat producţia. Compania era deţinută de fraţii miliardari Shashi şi Ruia din India, înainte de a fi plasată sub rezoluţia de insolvenţă, în august.

Cumpărătorii Essar sunt stimulaţi şi de planul premierului Narendra Modi de a cheltui masiv pentru modernizarea infrastructurii din India. Grupul mamă Essar are activităţi în domeniul petrolului, gazelor naturale, electricităţii, oţelului şi porturilor şi este presat de creditori să-şi reducă datoriile.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS