ArcelorMittal Galaţi deschide o nouă linie de producţie

Elena Deacu
Companii #Bunuri Industriale /

ArcelorMittal Galaţi a decis să investească într-o linie de produse prevopsite care urmează să fie complet funcţională la mijlocul anului 2016, informează un comunicat remis redacţiei.

"Această investiţie întăreşte angajamentul ArcelorMittal de a continua să investească în România. În timp ce Combinatul de la Galaţi a înregistrat pierderi operaţionale pe parcursul ultimilor cinci ani, Grupul ArcelorMittal a injectat peste 200 de millioane de euro de când a început criza", a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi. Potrivit domniei sale, "noua linie de acoperire organică face parte din strategia ArcelorMittal Galaţi de a-şi îmbunătăţi paleta de produse cu repere de o valoare adăugată mai mare şi pentru a-şi spori eficienţa".

Linia de acoperire organică va permite ArcelorMittal Galaţi să servească mai bine piaţa locală a produselor prevopsite, pe baza unor servicii şi produse superioare. În prezent, această piaţă este dominată de importuri, dar arată semne de creştere.

Cu o capacitate de 100.000 de tone pe an, noua linie va aproviziona piaţa internă şi va produce benzi într-o gamă largă de grosimi şi lăţimi, cu acoperire pe una sau ambele feţe, de diferite profunzimi, cu finisaje atât lucioase cât şi mate.

Investiţia va permite companiei să acopere o categorie largă de segmente precum: acoperişuri, sisteme de scurgere, panouri sandwich, panouri pentru răcitoare ori frigidere industriale şi altele.

Totodată, în prezent se realizează optimizări şi investiţii la Linia de Zincare de la Galaţi în scopul de a asigura un substrat de oţel de înaltă calitate care va ajunge la linia de acoperire.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 20 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. Ne ghidăm după o filosofie de producere a oţelului într-o manieră sigură şi sustenabilă şi suntem cei mai importanţi furnizori de oţel de calitate pentru toate pieţele ale industriei siderurgice, incluzând sectorul auto, de construcţii, de electrocasnice, de ambalare cu centre de dezvolare şi cercetare de talie mondială şi reţele de distribuţie foarte bine dezvoltate.

În 2013, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 79,4 miliarde dolari şi o producţie de oţel de 91,2 milioane de tone, iar producţia de minereu de fier a fost de 58,4 milioane de tone.

ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Bruxelles (MT), Luxemburg (MT) şi la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia (MTS).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS