Arest la domiciliu pentru fostul director al magazinului Unirea

GHE. IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică /

La ieşirea din centrul de reţinere al Poliţiei
Capitalei, Carmen Adamescu a spus: "Viaţa bate filmul".

La ieşirea din centrul de reţinere al Poliţiei Capitalei, Carmen Adamescu a spus: "Viaţa bate filmul".

Carmen Adamescu a fost plasată în arest la domiciliu, pentru următoarele 30 de zile. Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fosta soţie a omului de afaceri Dan Adamescu este inculpată într-un dosar penal în care este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală.

Procurorii susţin că "în perioada octombrie 2004 - iulie 2017, în mod repetat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate Unirea Shopping Center SA, inculpata Adamescu Carmen a însuşit: în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială); în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate".

Procurorii susţin că în baza acestor contracte s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

Carmen Adamescu a fost reţinută miercuri pentru 24 de ore.

Carmen Adamescu a fost plasată în arest la domiciliu de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Sentinţa a fost dată în urma solicitării procurorilor care au pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpata Carmen Adamescu. La ieşirea din centrul de reţinere al Poliţiei Capitalei, ea a spus: "Viaţa bate filmul".

Corin Dănescu, avocatul lui Carmen Adamescu, a spus că probabil procurorii au avut în vedere situaţia ei şi faptul că nu a avut niciodată probleme cu justiţia. Pentru că inculpata a refuzat să dea declaraţii, avocatul a precizat: dacă s-a prevalat de dreptul la tăcere, avocatul a spus: "Da. Vreau să lămurim următorul aspect: nu este vorba de un refuz de a da declaraţii, esta vorba de faptul că nu poţi să dai o declaraţie atâta vreme cât nu ştii ce acte sunt în dosar. Nu îşi asumă vina pentru faptele imputate. Răspunsul doamnei a fost: nu mă consider vinovată".

El a precizat că denunţul a fost făcut de Alexander Adamescu, fiul vitreg al lui Carmen Adamescu.

Referitor la cele 24 de ore petrecute de clienta sa în arestul Poliţiei Capitalei, Corin Dănescu a declarat: "Vă daţi seama că orice om e marcat după 24 de ore petrecute în arest. Presupun că după ce vor expira cele 24 de ore i se va da drumul, în mod cert".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Fata moșului, si 6 mil iuro bate viata, tare lacoma te-o facut ma-ta

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS