ARF- contract de consultanţă cu Synergetics Corporation

A.B.
Companii #Transporturi /

ARF- contract de consultanţă cu Synergetics Corporation

Autoritatea pentru Reformă Feroviară va plăti firmei Synergetics Corporation suma de 1,083 milioane de lei pentru acordarea de consultanţă în vederea elaborării mecanismului de calcul, evidenţiere şi acordare, de la bugetul de stat, va plăti firmei Synergetics Corporation suma de 1,083 milioane a compensaţiei de serviciu public de călători, potrivit unui anunţ de atribuire postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

"În contextul aplicării prevederilor Regulamentului (CE) NR. 1370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1191/69 şi nr. 1107/70 ale Consiliului, se impune necesitatea elaborării unui nou mecanism de calcul, evidenţiere şi acordare de la bugetul de stat a compensaţiei de serviciu public în transportul feroviar public de călători, ARF revenindu-i responsabilitatea aplicării acestui mecanism. În conformitate cu prevederile OUG nr. 62/2016, cu modificările şi completările ulterioare, subvenţiile alocate anual din bugetul de stat, în condiţiile legii, operatorilor de transport feroviar public de călători, reprezentând compensaţia aferentă pachetului minim de servicii, se vor asigura din bugetul ARF, în limita sumelor alocate cu această destinaţie. Mecanismul de stabilire a compensaţiei serviciilor publice pentru transportul feroviar public de călători trebuie să se realizeze pe baza criteriilor de dimensionare a pachetului minim de servicii, rutelor de circulaţie, categoriilor şi numărului de trenuri care compun pachetul minim de servicii, precum şi a standardelor de cost, astfel încât alocările de la bugetul de stat să fie în acord cu regulamentele Uniunii Europene. Rezultatul final al achiziţiei serviciului documentaţiei întocmite de prestator va fi implementarea unui sistem facil privind calculul, evidenţierea şi acordarea de la bugetul de stat a compensaţiei de serviciu public, obţinerea avizului Consiliului Concurenţei şi aprobarea Ordinului Ministrului Transporturilor pentru Normele metodologice privind calculul, evidenţierea şi acordarea de la bugetul de stat a compensaţiei de serviciu public", se spune în anunţul ARF.

Contractul intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice şi a fost atribuit prin licitaţie deschisă, la care a fost depusă o singură ofertă.

Valoarea contractului estimată iniţial a fost de 910.084 lei, fără TVA, iar cea finală a ajuns la 910.000 de lei, fără TVA, informează Agerpres.

Contractul nu ar putea fi subcontractat şi nu este legat de un proiect/program finanţat din fonduri comunitare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS