Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

ASF are în vedere actualizarea legislaţiei RCA

R.V.
Comunicate de presă /

ASF are în vedere actualizarea legislaţiei RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), prin Sectorul Asigurări - Reasigurări, îşi propune constituirea unui grup de lucru extins care să analizeze efectele noii legislaţii cu privire la asigurarea de răspundere civilă auto.

Totodată, ASF îşi propune să identifice soluţii de îmbunătăţire a acesteia, având în vedere împlinirea unui an de la aplicarea noilor prevederi, care au contribuit la stabilizarea pieţei RCA.

Conform unui comunicat de presă remis Redacţiei, analiza se circumscrie obiectivului ASF de protejare a drepturilor asiguraţilor şi de asigurare a stabilităţii pieţei. În plus, se vor analiza şi alţi factori care exercită o influenţă semnificativă asupra activităţii de asigurare, cu accent asupra procesului de lichidare a daunelor.

Consiliul ASF a aprobat în data de 25.07.2018 înfiinţarea Grupului de lucru RCA în vederea analizării aspectelor menţionate, a identificării măsurilor ce se impun în urma analizei şi a formulării de propuneri în vederea modificării legislaţiei RCA.

Domnul Leonardo Badea, Preşedintele ASF, declară în acest sens:

"După un an de aplicare a noii legislaţii RCA, în care schimbările radicale aduse de aceasta au asigurat o mai bună susţinere a intereselor cetăţenilor şi a mediului economic românesc, este momentul unei analize. În plus, prin solicitarea Uniunii Europene, trebuie să ne asigurăm de convergenţa legislaţiei româneşti cu cea europeană, aspect de asemenea prioritar pentru noi. În acelaşi timp, nu vom face rabat de a apăra drepturile şi interesele cetăţenilor români, eventualele modificări aduse urmând a fi susţinute de abordările prevăzute de cadrul european din perspectiva reglementării, supravegherii, controlului, a aplicării unor noi reguli de conduită corecte pentru piaţa românească".

Conform comunicatului, Grupul va include reprezentanţi ai ASF, ai asociaţiilor de protecţie a consumatorilor, ai pieţei de asigurări şi de intermediere în asigurări, ai asociaţiilor de transportatori, reprezentanţi ai unităţilor reparatoare, ai RAR, ai Consiliului Concurenţei, reprezentanţi ai producătorilor auto, precum şi reprezentanţi ai sistemelor specializate în domeniu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS