GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

ASF decide astăzi dacă lasă Fondul Proprietatea să accelereze răscumpărările

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

Comisionul Autorităţii din oferta de cumpărare, mai mare decât la tranzacţiile în piaţă 

Autoritatea de Supraveghere Financiară şi-a programat să decidă astăzi dacă aprobă cererea Fondului Proprietatea să accelereze programul de răscumpărare de acţiuni, prin lansarea unei oferte de cumpărare pentru un pachet reprezentând 4,35% din titluri.

Strict financiar, Autoritatea ar fi mult mai câştigată dacă ar aproba solicitarea, întrucât, la oferta de cumpărare, ar aplica un comision mai mare, de până la 1,5%, faţă de 0,08% pentru tranzacţiile pe piaţă.

Pe 25 septembrie, Franklin Templeton a anunţat că ASF ar trebui să dea un răspuns în cel mult două săptămâni, iar acest termen a expirat miercuri.

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) a pus la îndoială legalitatea ofertei aducând în discuţie prevederile regulamentului nr. 2273/2003 din 22 decembrie 2003 de aplicare a directivei 2003/6/CE a Parlamentului European şi a Consiliului Europei, din 28 ianuarie 2003, privind utilizările abuzive ale informaţiilor confidenţiale şi manipulările pieţei. Articolul 5, alineatul 2 al regulamentului prevede că emitentul nu poate cumpăra mai mult de 25% din cantitatea medie zilnică de acţiuni care sunt tranzacţionate pe piaţa reglementată pe care se efectuează achiziţia.

Pe piaţă, au existat suspiciuni că accelerarea programului de răscumpărare a FP ar fi o acţiune cu dedicaţie, pentru a asigura exitul fondului american Elliott.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. ASF are o deviza clara. Noi nu suntem CNVM. Deci pe aici nu se trece :)

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Avizul nu poate fi decat favorabil ! ASF sa vada cine vinde si sa ii publice cand sbscriu la oferta. poate a fost vreun front running .

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS