ASF PROMOVEAZĂ SPECIALIŞTI DIN INTERIORFlorentina Boboc se pregăteşte să preia postul lui Radu Toia

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Autoritatea de Supraveghere Financiară se pare că a decis să promoveze un specialist din interiorul instituţiei pentru postul de Şef la Direcţia Autorizare-Supraveghere Entităţi Reglementate (Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare), eliberat recent de Radu Toia, care a plecat la SIF Transilvania ca director general adjunct.

Surse din piaţă spun că selecţia derulată de Autoritate a fost câştigată de Florentina Boboc, care era adjuncta lui Toia. În finală, mai ajunseseră consilierul Cosmin Păunescu, tot din ASF, dar şi Remus Stoica, Expert Financiar Bancar BVB, şi Stere Farmache, membru în Consiliul Bursei de Valori Bucureşti, potrivit surselor. Se pare că cel din urmă a fost considerat supracalificat pentru post.

Unele voci susţin că Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, şi-ar fi dorit să aducă pe cineva din exterior, însă că ar fi fost dezamăgit de CV-urile primite.

În piaţă, Florentina Boboc pare să aibă o imagine bună, experienţa sa în cadrul Autorităţii fiind apreciată, cu toate că poartă un nume "fatidic" pentru piaţa de capital.

Totuşi, mai multe surse din piaţă susţin că Florentina Boboc nu are nici o legătură cu Ştefan Boboc, fostul preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, care a fost condamnat, în 2005, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru neglijenţă în serviciu. Confuzia pare să fi fost făcută chiar şi de Mişu Negriţoiu, în cadrul interviurilor de selecţie.

Ştefan Boboc, preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare între 1995-2000, a fost acuzat că, deşi a fost informat, nu a luat măsuri pentru eliminarea neregulilor existente la FNI (precum neatingerea gradului de lichidităţi de 30% şi depăşirea procentului legal al acţiunilor necotate), cauzând o pierdere de 1,057 miliarde de lei vechi.

ASF a derulat, luna aceasta, un proces de selecţie pentru patru posturi de conducere: Şef al Direcţiei Juridice, al Direcţiei Autorizare-Avizare (Sectorul Asigurări-Reasigurări), la Direcţia Autorizare-Supraveghere Entităţi Reglementate şi la Direcţia Comunicare.

Potrivit calendarului de selecţie, oferta de angajare urmează să fie făcută pe 14 august.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. felicitari Florentina! Intr-adevar, e un bun profesionist al ASF.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  tentaculele lui Dan Paul s-au vrut in ASF. De data aceasta nu i-a iesit. Ii doresc doamnei Boboc mult suces.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roIstoria la feminin
Cabinet de avocatTMPS