GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

ASTĂZI ŞI MÂINE:Kip Thorne, laureat al Premiului Nobel pentru fizică - la Bucureşti

T.S.
Internaţional /

Kip Thorne (Sursa foto: Twitter)

Kip Thorne (Sursa foto: Twitter)

Kip Thorne, laureat al Premiului Nobel pentru fizică în 2017, consilier ştiinţific şi producător executiv al filmului "Interstellar: Călătorind prin Univers", va participa la o serie de evenimente, care vor avea astăzi şi mâine în Bucureşti.

Kip Thorne va vizita, astăzi, de la ora 11.00, Academia Română, unde se va întâlni cu membrii forului şi cu studenţi ai Facultăţii de Fizică, iar de la ora 18,00, la Grand Cinema & More Băneasa Shopping City, va susţine conferinţa "Science Behind Interstellar", potrivit Agerpres.

"În prezentarea pe care acesta o va susţine în cadrul McCann/ Thiess Conferences, Kip Thorne le va vorbi pasionaţilor de astrofizică despre teoria cuantică a gravitaţiei, călătoriile în timp, găurile negre şi singularităţile spaţiului şi timpului", precizează sursa citată.

Laureatul Nobel va face o vizită, mâine, de la ora 11.00, la Institutul de Fizică de la Măgurele, unde este invitatul profesorului Nicolae Zamfir şi unde îi va cunoaşte pe cercetătorii români şi străini de la ELINP, discuţiile urmând să aibă ca temă explorarea Universului cu ajutorul undelor gravitaţionale.

În aceeaşi zi, de la orele 15.00, Kip Thorne se va întâlni, la Sala Polivalentă din Bucureşti, cu copiii prezenţi la finala Campionatului Naţional de Robotică "First Tech Challenge".

Kip Thorne a câştigat Premiul Nobel pentru contribuţiile ştiinţifice aduse la dezvoltarea cunoştinţelor legate de undele gravitaţionale şi este cel mai renumit savant la nivel global în ceea ce priveşte implicaţiile astrofizice ale teoriei relativităţii generale, formulate de Einstein.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS