GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Atac armat în Olanda: Trei persoane au fost ucise

V.D.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter-

Sursa foto: Twitter-

Actualizare - Jan van Zanen, primarul din Utrecht, a anunţat că cel puţin trei persoane au murit în atacul dintr-un tramvai din oraş şi alte nouă au fost rănite, scrie The Guardian.

Presa din Olanda a publicat imagini cu un cadavru pe asfalt, iar reporterii au informat că cel puţin 20 de persoane au fost internate.

L.A.

------

Poliţia din Utrecht a publicat o imagine de la camerele de supraveghere cu principalul suspect, un turc pe nume Gokmen Tanis, în vârstă de 37 de ani şi a avertizat oamenii să nu îl abordeze dar să anunţe autorităţile dacă îl văd.

L.A.

--------

Actualizare - Un bărbat de 37 de ani, de naţionalitate turcă, este căutat de poliţia olandeză, fiind considerat principalul suspect în atacul armat de la Utrecht, soldat cu moartea unei persoane şi cu rănirea altora.

Poliţia germană a anunţat astăzi că şi-a intensificat supravegherea la frontiera cu Olanda şi că se află în căutarea autorului atacului armat de la Utrecht, relatează The Associated Press.

Un purtător de cuvânt al poliţiei federale germane din landul Renania de Nord-Westfalia, Heinrich Onstein, a declarat astăzi pentru AP că numărul poliţiştilor a fost suplimentat nu doar pe principalele autorstrăzi, ci şi în puncte de trecere a frontierei mai puţin importante şi în cele feroviare.

---------

Actualizare - În Utrecht au fost focuri de armă în mai multe locuri", a spus Pieter-Jaap Aalbersberg, şeful Agenţiei olandeze de antitero în cadrul unei conferinţede presă, transmite Reuters.

"Multe lucruri nu sunt clare în acest moment şi autorităţile locale lucrează pentru a stabili faptele", a mai declarat acesta, care a refuzat să comenteze numărul răniţilor şi starea acestora.

---------

Actualizare - Poliţia, care a sfătuit şcolile să-şi închidă uşile, nu a exclus posibilitatea existenţei mai multor atacatori, transmite AFP.

--------

Autorităţile olandeze bănuiesc că cel puţin o persoană a fost ucisă în timpul unui incident armat produs luni într-un tramvai în oraşul Utrecht, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei olandeze, citată de Reuters.

Separat, postul de televiziune public olandez NOS a informat că un aşternut alb a fost pus peste corpul unei persoane lângă tramvaiul în care a avut loc incidentul.

Guvernul olandez a ridicat nivelul de ameninţare teroristă la maxim în Utrecht.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS