Atacatorii cibernetici avansaţi îţi îndreaptă atenţia către industria de sănătate

M.D
Miscellanea /

Atacatorii cibernetici avansaţi îţi îndreaptă atenţia către industria de sănătate

Cercetătorii Kaspersky Lab au găsit dovezi care arată o tendinţa îngrijorătoare: din ce în ce mai mulţi atacatori cibernetici avansaţi îşi îndreaptă atenţia către industria de sănătate, relatează Hotnews.

Programul malware PlugX este un cunoscut instrument de acces de la distanţă (RAT). Răspândit de obicei prin spear-phishing, a fost detectat anterior în atacuri direcţionate împotriva unor organizaţii militare, guvernamentale şi politice. Acest RAT a fost folosit de mai multe grupuri vorbitoare de limba chineză, printre care Deep Panda, NetTraveler sau Winnti.

În 2013, s-a descoperit că ultimul dintre acestea - responsabil pentru atacarea companiilor din industria de jocuri online - folosea PlugX din mai 2012. Foarte interesant, Winnti a participat şi la atacuri împotriva companiilor farmaceutice, cu scopul de a fura certificate digitale de la producătorii de echipamente medicale şi software.

PlugX RAT le permite atacatorilor să realizeze mai multe acţiuni rău intenţionate pe un sistem, fără permisiunea utilizatorului, inclusiv copierea şi modificarea fişierelor, înregistrarea tastelor apăsate de utilizator, furtul de parole şi realizarea de capturi de ecran cu activitatea acestuia. PlugX, la fel că alte instrumente RAT, este folosit de infractorii cibernetici pentru a fura discret informaţii sensibile sau din care se pot face bani.

"În organizaţiile medicale, informaţiile private şi confidenţiale migrează de pe hârtie în format digital", spune Yury Namestnikov, security researcher la Kaspersky Lab. "Având în vedere că securitatea infrastructurii reţelei în acest domeniu este uneori neglijată, vânătoarea de către APT-uri a informaţiilor despre dezvoltarea medicamentelor şi a echipamentelor ar trebui să tragă un semnal de alarmă. Detectiile de malware în organizaţiile farmaceutice demonstrează că mai avem încă o bătălie de dus - şi de câştigat - cu infractorii cibernetici."

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS