Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

Atos şi Siemens anunţă prelungirea până în 2020 a parteneriatului strategic

D.I.
Companii #IT /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Atos şi Siemens au anunţat că îşi vor consolida cooperarea strategică şi plănuiesc să dezvolte în continuare businessul comun până în 2020, printr-un plan de go-to-market şi un program reunit de investiţii şi inovaţie, se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Potrivit documentului, cele două companii au majorat investiţia comună cu încă 100 de milioane de euro, ajungând la o valoare totală de 330 de milioane de euro, triplând astfel suma iniţială.

Reprezentanţii Atos precizază că programul de inovare şi investiţii urmăreşte să îmbunătăţească strategia digitală a Siemens şi Atos şi să dezvolte capabilităţi comune în domeniile analizei datelor, Inteligenţei Artificiale, serviciilor avansate de conectivitate şi de Internet of Things (IoT), securităţii cibernetice şi tehnologiilor de servicii digitale "pentru a sprijini transformarea digitală a clienţilor printr-o suită de soluţii de IoT de tipul end-to-end".

Thierry Breton, Preşedinte şi CEO al Atos SE, a declarat: "Alianţa strategică dintre Atos şi Siemens, care a debutat în 2011, este unică în industria noastră. Prin colaborarea digitală, combinăm cunoştinţele noastre din industrie şi tehnologie pentru a susţine împreună transformarea digitală a clienţilor noştri. Cu ajutorul suitei de soluţii combinate de IoT MindSphere - Codex, sunt convins că partenerii şi clienţii noştri vor beneficia şi mai mult de pe urma acestei alianţe strategice".

Potrivit sursei citate, de la începutul parteneriatului în 2011, Siemens şi Atos au înregistrat comenzi de 2,5 miliarde de euro. În cadrul ultimei reuniuni din 9 martie 2018, Consiliul Alianţei Atos-Siemens şi-a exprimat satisfacţia faţă de performanţa acestei colaborări, care continuă să-şi depăşească obiectivele.

La rândul său, Roland Busch, Chief Technology Officer şi membru al Consiliului de Administraţie al Siemens AG şi membru al Consiliului de Administraţie al Atos SE, a afirmat: "Alianţa a continuat să obţină rezultate puternice de business, abordând în acelaşi timp tehnologii digitale inovatoare. Ne vom baza în continuare pe puterea ambelor companii şi vom folosi programul de investiţii comune pentru a ne extinde capabilităţile în domenii precum Cybersecurity şi Inteligenţă Artificială. De asemenea, este important pentru noi să avem un partener cheie pentru ecosistemul MindSphere cum este Atos, care sprijină pe deplin ambiţiile noastre".

În comunicat se mai arată că Atos şi Siemens au format un parteneriat strategic global în vara anului 2011. Ca parte a acestei colaborări, Siemens a contribuit cu soluţii şi servicii IT la businessul Atos, în schimbul a aproximativ 12,5 milioane de acţiuni Atos.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS