AUDIAT DIN NOU LA PICCJ:Adrian Sârbu, întrebat cum este în arest: "Excepţional"

Valentin Busuioc
Anticorupţie #Media-Advertising /

Adrian Sârbu, întrebat cum este în arest: "Excepţional"

Omul de afaceri Adrian Sârbu a fost adus, astăzi, din arest, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), să fie audiat în dosarul Mediafax, în care este acuzat de spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală şi la delapidare. Întrebat cum este în arest şi dacă suportă condiţiile, Sârbu a răspuns scurt: "Excepţional".

La solicitarea ziarului BURSA, Biroul de Presă al Parchetului General a precizat că, ieri după-amiază, patronul Mediafax Group nu a fost audiat, ci doar şi-a studiat dosarul.

Afaceristul a sosit azi la PICCJ cu o sacoşă verde în spate, dar nu le-a spus jurnaliştilor ce se află în ea, afirmând doar: "Ce am aici? Aşteptaţi ceva de la mine? D-aia mă întrebaţi sau care e treaba?".

Pe 11 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă a lui Adrian Sârbu, măsură dispusă, iniţial, pe 4 februarie. Procurorii PICCJ acuză că, la solicitarea lui Sârbu, mai multe persoane (cercetate în aceeaşi speţă) au folosit o schemă infracţională în scopul sustragerii de la plata taxelor către bugetul de stat, schemă în care au fost interpuse mai multe societăţi comerciale, care au derulat operaţiuni fictive, în intervalul 2011 - 2014, în relaţia cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de firmele din grupul Mediafax (SC Mediafax Group SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS