AUGUSTIN LAZĂR:Am exercitat atribuţiile de comunicare publică conform dispoziţiilor legale în vigoare

M.I.
Politică /

Augustin Lazăr

Augustin Lazăr

Procurorul general, Augustin Lazăr, precizează că, în calitate de procuror general, a exercitat atribuţiile de comunicare publică conform dispoziţiilor legale în vigoare. Secţia pentru anchetarea magistraţilor a extins urmărirea penală în dosarul în care este vizată Laura Codruţa Kovesi în legătură cu un comunicat emis de Parchetul General în ianuarie 2017.

Augustin Lazăr a dat publicităţii următoarea precizare: "În calitate de procuror general, am exercitat atribuţiile de comunicare publică conform dispoziţiilor legale în vigoare. Orice insinuări privind încălcări ale legii de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt neavenite şi urmăresc destabilizarea Ministerului Public".

În comunicatul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie în care sunt anunţate acuzaţiile împotriva lui Kovesi, în final se precizează: "Menţionăm că în aceeaşi cauză, printr-o ordonanţă din data de 14 februarie 2019, procurorii SIIJ au dispus extinderea urmăririi penale şi începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 Cod penal, şi fals în declaraţii, prev. de art. 326 Cod penal, constând în aceea că, la data de 9 ianuarie 2017, PÎCCJ, prin Biroul de informare şi relaţii publice, ar fi comunicat, în mod nereal, faptul că procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică ar fi dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă într-o cauză penală".

În 9 ianuarie 2017, Parchetul general a dat publicităţii următorul comunicat:

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanţă începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracţiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informaţiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmaţii făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menţionată prin intermediul înregistrărilor difuzate.

În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în ţară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliţia Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituţie.

Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept".

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Despre acesta nebunie sa scris și se vorbește în toată România dar dumneata ai ochelari de cal și căști la ureche cu discursurile lui Iohannis. Ce declarații poți să faci?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  taica lazar esti PENIBIL SII nu prea stii carte juridica,esti un stalinist de tip nou.Un fel de Dinu Paturica in varianta porno.Cand esti procurorul general al REPUBLICII nu trebuie sa dai dovada de GAINAR.Puterea pe care o ai prin legea fundamentala nu trebuie sa te transforme in PROSTUL politikiei romanesti .Starnesti ILARITATE SI nu trebuie sa ii faci CLISMA presedintelui.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Augustin Lazăr este un stalinist de tip vechi. A condus celula securistă de extindere a controlului Securității asupra justiției pe baza arhivei SIPA.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS