Australia: Până în 2015, numărul angajaţilor în minerit va creşte cu 76%

Ziarul BURSA #Internaţional /

Australia: Până în 2015, numărul angajaţilor în minerit va creşte cu 76%

Australia este printre primii cinci producători din lume de materii prime şi al doilea producător de aur din lume, după China. În cifre nete, sectorul minier reprezintă aproximativ 8% din PIB şi aproximativ 20% din capitalizarea Bursei din Australia. De acest sector depind industrii importante din Australia, precum producţia de bunuri, construcţiile,băncile sau transporturile. În 2007, veniturile rezultate din această industrie au atins 66 de miliarde USD, iar investiţiile - 15 miliarde de dolari, aceşti parametri având o creştere constantă.

Până în 2015, autorităţile estimează că numărul celor angajaţi direct în sectorul minier va creşte cu 76%, adică vor fi 70.000 de locuri de muncă în plus. Din punctul de vedere al comerţului exterior, acest sector reprezintă aproximativ jumătate din exporturile totale ale Australiei,potrivit guvernului de la Canberra.

Datele statistice ale industriei extractive din Australia arată că aceasta are o importanţă economică şi socială foarte mare, cu efecte directe şi indirecte. Astfel, sectorul extracţiei şi procesării mineralelor a contribuit cu peste 500 de miliarde de USD la PIB-ul Australiei, în ultimii 20 de ani. Peste 320.000 de australieni depind direct sau indirect de acest sector, mulţi dintre ei aflându-se în zone izolate şi slab populate. Datorită sectorului minier, s-au dezvoltat elemente importante de infrastructură.

Australia, care deţine locul al doilea în topul producătorilor de aur la nivel mondial, a raportat recent un excedent comercial de 1,8 miliarde USD pentru luna iulie, pe fondul aportului industriei extractive, într-un context economic global dificil.

Iulie a fost a cincea lună la rând când exporturile au fost mai mari decât importurile, potrivit Biroului de Statistică (ABS). Australia a înregistrat constant excedente comerciale din aprilie 2010, cu excepţia lunii februarie 2011, când inundaţiile catastrofale au avut ca efect deficitul comercial. Prognoza este în continuare pozitivă, pe baza evoluţiei preţurilor materiilor prime.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo