Avertisment ONU: schimbările climatice pot deveni ireversibile

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea /

Avertisment ONU: schimbările climatice pot deveni ireversibile

Schimbările climatice reprezintă marea provocare a omenirii pentru următorii ani. Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a declarat că, dacă omenirea nu va face mai multe pentru a combate schimbările climatice până în 2020, riscăm ca ele să devină ireversibile, scrie BBC, citat de News.ro. Guterres s-a arătat alarmat de lipsa de acţiune a liderilor mondiali faţă o problemă "reprezentativă" pentru vremurile noastre şi doreşte ca şefii guvernelor să se întâlnească la New York în septembrie 2019 pentru o conferinţă privind clima.

Guterres a declarat că efectele schimbărilor climatice au fost resimţite în toată lumea în acest an, prin caniculă, incendii de vegetaţie, furtuni şi inundaţii. Coralii mor, iar oceanele devin din ce în ce mai acide, conform lui Guterres. În ciuda situaţiei sumbre, omenirea poate încă gestiona în mod eficient situaţia schimbărilor climatice, consideră el, adăugând că ideea conform căreia iniţiativele în acest sens sunt prea scumpe este "o prostie". "Pentru fiecare dolar cheltuit restaurând pădurile degradate, pot fi recuperaţi până la 30 de dolari prin beneficiile economice şi reducerea sărăciei", a afirmat Guterres.

Omenirea are instrumentele şi capacitatea de a lua măsuri iar produsele reciclabile pot concura la preţ cu petrolul şi cărbunii, consideră el. De asemenea, energia solară şi eoliană ar putea reprezenta o treime din totalul energiei folosite în Europa până în 2030, conform lui Guterres.

Toate progresele sunt afectate, însă, de lipsa de acţiune a liderilor politici. Astfel, Guterres le-a cerut liderilor globali să participe la un summit special la New York în septembrie 2019 pentru a discuta despre schimbările climatice.

Summit-ul propus de Guterres ar avea loc chiar înainte ca ţările participante la acordul de la Paris să îşi analizeze progresul şi vor propune noi obiective privind reducerea poluării. Negociatorii ONU s-au întâlnit în Bangkok săptămâna trecută pentru a încerca să ducă mai departe implementarea acordului de la Paris însă disputele dintre ţările bogate şi cele sărace privind fondurile alocate eforturilor de a opri poluarea au provocat tensiuni. Delegaţii se vor întâlni din nou la Katowice, în Polonia, în decembrie pentru a încerca să finalizeze catalogul de reguli privind acordul de la Paris.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS