Banca Angliei a redus estimarea de creştere economică şi a lăsat neschimbate dobânzile

Stelian Bădescu
Internaţional /

Banca Angliei (Sursa foto: Wikipedia)

Banca Angliei (Sursa foto: Wikipedia)

Britanicii vor avea un an dificil în 2017 din cauza creşterii preţurilor de consum, a avertizat astăzi Banca Angliei, care a redus estimarea referitoare la creşterea economică la 1,9% şi a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul record de 0,25%, informează Reuters.

Banca centrală a îmbunătăţit în schimb estimarea referitoare la avansul PIB-ului la 1,7%, în 2018, şi la 1,8%, în 2019. Anul trecut, economia britanică a crescut cu 1,8%.

Date publicate astăzi au arătat că producţia industrială a dezamăgit în primul trimestru, iar deprecierea lirei sterline după votul în favoarea Brexitului o avut o contribuţie mică la susţinerea exporturilor.

"Politica monetară nu poate împiedica ajustarea reală necesară, în condiţiile în care Regatul Unit se îndreaptă spre noi acorduri comerciale internaţionale, sau creşterea mai lentă a veniturilor reale, care va însoţi probabil ajustarea respectivă în următorii câţiva ani", se arată în rezumatul şedinţei de politică monetară de astăzi, potrivit News.ro.

Banca centrală a Angliei estimează că majorarea inflaţiei după referendumul din iunie 2016 va fi peste aşteptările iniţiale, fiind posibil ca indicatorul să atingă un vârf de 2,8% în acest an.

Instituţia a mai apreciat că ia în calcul să crească dobânzile înainte de sfârşitul anului 2019, când anticipau analiştii, dacă procesul de ieşire din Uniunea Europeană se va desfăşura lin în următorii doi ani.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS