Banca Centrală a Rusiei ia în considerare limitarea împrumuturilor în valută

D.I.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ksenia Yudayeva, adjunctul guvernatorului Băncii Centrale a Rusiei, a anunţat astăzi că instituţia ia în considerare noi măsuri pentru a limita împrumuturile în valută în sistemul bancar, transmite Reuters, citat de Agerpres.

De asemenea, Yudayeva a declarat că situaţia pe piaţa valutară este echilibrată şi sporirea volatilităţii nu a provocat riscuri la adresa stabilităţii financiare.

Noile sancţiuni americane care vizează Rusia au provocat săptămâna trecută turbulenţe pe pieţele financiare ruseşti, iar rubla s-a depreciat cu peste 10% în raport cu dolarul, atingând cel mai scăzut nivel de după luna noiembrie.

Deprecierea a determinat speculaţii pe pieţe, analiştii estimând că Banca Centrală a Rusiei va începe să cumpere ruble, însă Ksenia Yudayeva a dat asigurări că nu vor exista intervenţii pe pieţele valutare, deoarece instituţia are toate instrumentele necesare pentru a gestiona riscurile de pe piaţă.

Noile sancţiuni americane, anunţate în 6 aprilie, vizează 38 de persoane şi entităţi care li se adaugă celor 24 deja vizate la jumătatea lui martie, ca răspuns la ingerinţa electorală şi mai multe atacuri cibernetice de care este acuzată Rusia. Şapte "oligarhi", prezentaţi ca apropiaţi ai Kremlinului lui Vladimir Putin, precum şi douăsprezece companii pe care le deţin sau controlează sunt printre ţintele acestor măsuri punitive, printre cele mai severe luate de administraţia lui Donald Trump împotriva Moscovei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS