GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

BANCA MONDIALĂ:Tensiunile comerciale vor încetini creşterea economiei mondiale

V.D.
Bănci-Asigurări /

Tensiunile comerciale vor încetini creşterea economiei mondiale

Creşterea economiei mondiale ar urma să încetinească la 2,9% în 2019, comparativ cu 3% în 2018 şi 3,1% în 2017, pe fondul tensiunilor comerciale şi al moderării comerţului internaţional, se arată în raportul semianual "Global Economic Prospects", publicat astăzi de Banca Mondială (BM), transmit Xinhua, AP şi Reuters.

Perspectivele economiei mondiale s-au înrăutăţit, pe fondul înăspririi condiţiilor financiare, a intensificării tensiunilor comerciale şi a turbulenţelor de pe pieţele financiare din unele ţări emergente şi în curs de dezvoltare. Din cauza acestor evoluţii, redresarea în ţările emergente şi în curs de dezvoltare a pierdut din avânt, iar PIB-ul lor ar urma să urce cu 4,2% anul acesta, faţă de un avans de 4,7% previzionat în iunie. Creşterea comerţului mondial va încetini la 3,6% anul acesta, de la 3,8% în 2018 şi 5,4% în 2017, ceea ce va afecta industria din întreaga lume, estimează instituţia financiară internaţională.

"La începutul lui 2018, economia mondială era în formă maximă, dar a pierdut din avânt pe parcursul anului, iar în viitor avansul ar putea încetini şi mai mult", a afirmat directorul general Kristalina Georgieva.

Expansiunea celei mai mari economii mondiale - SUA - ar urma să încetinească la 2,5% anul acesta, de la 2,9% în 2018, în timp ce China ar urma să înregistreze în 2019 o creştere de 6,2%, după 6,5% în 2018. Avansul zonei euro va încetini la 1,6% anul acesta, de la 1,9% anul trecut, se arată în raportul "Global Economic Prospects".

În economiile avansate, creşterea ar urma să încetinească la 2% în 2019, de la 2,2% în 2018, deoarece băncile centrale continuă retragerea măsurilor de stimulare adoptate în urma crizei, apreciază instituţia financiară internaţională.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS