Electrica Furnizare
CONFERINȚA "Fondurile Europene" - Ediția a IX-a
BURSA 06.10.2017

EMILIA OLESCU
 
mărește imaginea
Alexandru Păunescu
     Alexandru Păunescu, președintele Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) nu consideră toxică activitatea bancară, condamnată de instanțele judecătorești pentru clauze abuzive. Nu. Păunescu consideră toxică publicarea sentințelor judecătorești în presă: "Neîncrederea consumatorilor în instituțiile financiare nu poate decât să inhibe negocierile dintre cele două părți. Nici mediul actual nu este favorabil. Este plin de știri - chiar folosesc un termen ceva mai grav și mai puternic care s-ar numi intoxicare - referitoare la cât de împotriva consumatorilor sunt băncile, cât de multe clauze abuzive conține un contract de credit bancar, ce decizie având caracter de pedeapsă a mai dat o instanță sau alta, ce anume a mai decis fulminant și de ultimă oră Curtea Europeană de Justiție împotriva băncilor când este evident că la o simplă citire a deciziei CJUE lucrurile sunt exact ca înainte, ce proiecte de acte normative se mai află pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate menite să pedepsească băncile. Toate acestea sunt preluate de consumatori. În acest mediu toxic ne desfășurăm noi activitatea".
     Păunescu preferă să împuște mesagerul decât să-și reevalueze colegii, vinovați de abuzuri în dauna propriei clientele. Este evident că șeful CSALB consideră toxică activitatea bancară în mediul creat de clienți și de presă. Probabil că Alexandru Păunescu ar prefera ca activitatea bancară să se desfășoare fără clienți și fără presă, evident și fără judecători. Probabil că cel mai mult i-ar conveni activitatea bancară în pustiu.
     * Păunescu: "Rezolvarea litigiilor în instanță nu este nici cea mai bună, nici cea mai sigură"
      CSALB va trebui să aibă un rol în educația financiară, consideră Alexandru Păunescu, acesta precizând că, printre altele, consumatorii trebuie să citească contractele, să se informeze, să discute problemele cu instituțiile financiare, să apeleze la CSALB dacă nu se înțelege cu băncile.
     Alexandru Păunescu a subliniat, ieri, într-un seminar de profil, că atât comercianții, cât și consumatorii par să aibă în continuare convingerea că litigiile se pot rezolva doar în instanță, menționând că varianta aceasta nu este nici cea mai bună, nici cea mai sigură.
     Șeful CSALB a mai spus: "Ce avem noi nevoie în primul rând este să ne schimbăm mentalitatea cu privire la soluționarea alternativă. Ambele părți, vorbesc de comercianți și de consumatori, par a avea în continuare convingerea intimă că litigiile se pot rezolva doar în instanță. Experiența ne-a arătat că această variantă nu este nici cea mai bună, nici cea mai sigură, și nu m-aș hazarda să fac afirmații decât din perspectiva costurilor financiare, a timpului pierdut în instanță, a timpului alocat unui litigiu contencios.
     Potrivit lui Alexandru Păunescu, până acum, printre cele mai frecvente solicitări ale consumatorilor către CSALB se numără restituirea comisioanelor de risc, administrare, monitorizare; rescadențarea/reeșalonarea creditului; diminuarea ratei lunare; reducerea marjei dobânzii și înghețarea cursului valutar la valoarea istorică; nerespectarea condițiilor contractuale de către comercianți; eliminarea unor clauze calificate de consumatori ca fiind abuzive. 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
1.  Banca mi-a debitat cont 3 ani ilegal
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 00:38)  
 Faptul că o anume banca a debitat un cont cu 100 ron lunar după ce i s-a interzis scris si verbal, poate sa explice și Păunescu?
 Reclamațiile la centrul dansului nu au primit răspuns nici in 2016 nici in 2017.


 
  1.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 06.10.2017, ora 12:51)
 
 ce banca? scrie cu subiect si predicat


 
  1.2.   Raiffeisen e banca  (răspuns la opinia nr. 1.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 06.10.2017, ora 21:19)
 
 am corespondat cu ei am fost la banca - le-am interzis scris sa debiteze contul
 3 ani au furat .... 100 ron lunar


 
  1.3.   efectuare operatiuni fara autorizare  (răspuns la opinia nr. 1.2 )
    (mesaj trimis de Anton Paul , in data de 08.10.2017, ora 20:45)
 
 Acelasi lucru il face si Credit Europe Bank Romania S.A.. In plus, a incalcat si secretul bancar. Beneficiarul informatiilor fiind Farul calauzitor al luptei impotriva bansterilor, Piperea Gheorghe. Banca nu a respectat un ordin scris de a nu acorda niciun fel de informatii si de a nu accepta nicio plata in contul meu.
 Desigur, nu conteaza (inca) accest ordin scris. Dar vremurile vor aduce o alta abordare, cea penala.


 
2.  Hotul
    (mesaj trimis de Dimitri în data de 06.10.2017, ora 08:04)  
 Alt prostovan!


 
3.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 08:31)  
 Cum poti sa pui la conducerea unui Centru de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar pe unul care, evident, tine partea bancilor???


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 08:34)  
 Altul care nu ii respecta pe clienti!
 Nici el nu intelege ca banca are bligatia de a isi respectab clientii!


 
5.  fără titlu
    (mesaj trimis de FARA CUVINTE !!!! în data de 06.10.2017, ora 08:35)  
 SARACU !!!!.


 
6.  fără titlu
    (mesaj trimis de Curajos individul asta - nota 10 în data de 06.10.2017, ora 09:23)  
 Exact asa prefera toti escrocii. Sa ramana low profile pentru publicul larg. Altfel se cam sperie pestii, sau,cu alte cuvinte, "se inhiba negocierile dintre parti".


 
  6.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 6 )
    (mesaj trimis de ben fiscalistul , in data de 06.10.2017, ora 09:29)
 
 Un escroc de rasa, care a demarat si promovat litigii la fondul proprietatea... care inca nu sunt solutionate. Diferenta de capital nevarsat actuala reprezinta a fp o reprezina litigiile demarate de el contra companiilor de stat. Un magar si un tradator care se afla in slujba statului inca .


 
7.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 09:56)  
 Seful acestui centru este foarte "echidistant".Te si determina sa fugi sa te "medieze ".


 
8.  Csalb e instanta langa instanta
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 12:00)  
 Cu finantare bancara, deci pro banci.
 Recomand ca banii de la Csalb sa ii vireze statului ca statul sa plateasca judecatori.
 Instantele condamna bancile simbolic, inclusiv Cjue.
 Nu se poate ca o banca care a manipulat, Libor, Euribor, prin acea banca s-au spalat bani din droguri, arme, prostitutie, a ascuns bani de taxe/tara sa nu o inchida Cjue si alte instituti internationale.
 Corectitudine a e data uitari.


 
  8.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 8 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 06.10.2017, ora 14:36)
 
 Faceti acuzatii penale gratuite si calomniati fara urma de dovada. Poate va leaga?


 
  8.2.   Tic-Tac  (răspuns la opinia nr. 8.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 06.10.2017, ora 15:13)
 
 Citeste presa din 2007-zi, vezi tv-ul in arhiva.
 Mint ei, mint si eu.
 La cata coruptie e in tara se si poate. In Romania pierzi cu dreptatea in mana in sistemul juridic, asa ca ... Cineva de la x departament a declarat public cum ti se poate inscena ceva ca-n filme si vine legatul cum spui tu.
 Ce au patit politai in Catalonia care nu erau localnici?
 Tic-Tac coruptilor?


 
9.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 12:51)  
 domnule Paunescu, veniti cu mine la negocieri la CEB si o sa redefiniti mediul toxic.v-as intelege ca nu v-ar conveni existenta presei daca ati fi un zbir, dar cum sunteti in fruntea unei institutii care incurajeaza dialogul, cred ca nu v-ati exprimat gandurile bine despre stirile din piata.


 
10.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 12:56)  
 chiar mi se parea interesant CSALB, pana sa citesc peroratiile ametitului astuia. de unde rasar asemenea aberanti, nu stiu, dar iti vine sa fugi manacand pamantul in directia opusa CSALB. schimbati-l va rog, va face de ras orivce intentie de negociere cu clientii.


 
11.  csalb o alta mizerie
    (mesaj trimis de morales în data de 06.10.2017, ora 13:26)  
 csalb este finantat anual cu 600.000€anual de catre banci !
 paunesculeeeee,habarnistule eee despre ce vorbim ?!
 hai siktir !


 
12.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 19:31)  
 trust nobody!


 
13.  Rusine
    (mesaj trimis de Csalb minciuna în data de 08.10.2017, ora 12:37)  
 Acest Csalb finantat cica de banci...apoi suma o regasim in dobanzi edte o rusine.Csalb...consumatorii s au mai desteptat din pacate..numai sunt acei sclavi financiari de odinioara.Activitatea acestei societati nu isi are rostul, precizez ca am incercat un litigiu cu o banca,rezultat NUL ZERO BARAT.Consumatorii acum sunt mult mai informatii nu asteapta gogosile csalb...desfiintarea


 
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Miscellanea, 12:43
UPDATE
     Tânărul evadat de la Spitalul de Psihiatrie de la Grajduri a fost găsit pe raza localității
     Potrivit Poliției, bărbatul a fost găsit și a fost din nou internat.  detalii
Internaţional, 10:20
     * ACTUALIZARE 13:36
     Guvernul spaniol s-a reunit astăzi într-o ședința extraordinară pentru a analiza pașii în vederea suspendării autonomiei Cataloniei, în contextul în care liderii acestei regiuni amenință că vor declara independența, potrivit DPA.
     * Guvernul spaniol urmează să își impună controlul direct asupra Cataloniei  detalii
Politică, 16:30
TUDOSE:
     Premierul Mihai Tudose a declarat, astăzi, în Valea Jiului, la finalul unei întâlniri cu sindicaliștii și cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara, că își dorește ca anul viitor România să nu mai fie nevoită să importe jumătate din stocurile de cărbune pentru iarnă, așa cum s-a întâmplat anul acesta, potrivit unei surse din presă.  detalii
Bănci-Asigurări, 14:32
DOBRE:
     * ACTUALIZARE 15:11 Burcea, ANAT: "Vom lansa un fond de sprijin pentru turiștii afectați în cazul Omnia Turism"
     Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) va lansa un fond de sprijin pentru turiștii care au fost păgubiți cu peste 1.000 de euro în cazul Omnia Turism, a anunțat sâmbătă președintele ANAT, Alin Burcea, potrivit unei surse din presă.
     -----
     Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, potrivit declarațiilor ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre.  detalii
Companii-Afaceri, 13:09
     CE Oltenia a achizitionat peste 3,7 milioane certificate de CO2 aferente producției de energie realizate în acest an, din care circa 3,4 milioane unități EUA au fost alocate prin Planul Național de Investiții (PNI), restul fiind achiziționate de pe piața primară EEX, pentru respectarea obligatiilor de conformare impuse de prevederile HG nr.780/2006, potrivitt unui comunicat de presă.  detalii
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
20.10.2017
BVB
     Ședința din penultima zi de tranzacționare a săptămânii a înregistrat o lichiditate de 32,82 milioane de lei, mai mare decât cea înregistrată miercuri, de 31 milioane de lei, dar sub media zilnică...  detalii
20.10.2017
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile companiilor listate la bursele din Europa au scăzut ieri, din cauza escaladării tensiunilor politice din Spania.  detalii
19.10.2017
BVB
     * Acțiunile "Aerostar" - avans de aproape 15%, după semnarea memorandumului cu "Raytheon International Defence System" privind înzestrarea armatei cu sisteme Patriot
       Piața Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în ședința de tranzacționare de ieri, o lichiditate de 31 milioane de lei (6,75 milioane euro), sub media zilnică a acestui an (48,13 milioane...  detalii
19.10.2017
BURSELE DIN LUME
     Bursele europene s-au înscris pe un curs pozitiv ieri, investitorii fiind atenți la rezultatele financiare anunțate de companii.  detalii
18.10.2017
BVB
     * Creșteri pe linie pentru toți indicii bursei
     * Acțiunile "Impact Developer & Contractor" înregistrează un salt de 3,04%
       După evoluția mixtă de luni a indicilor Bursei de Valori București (BVB), ședința de tranzacționare de ieri a fost marcată de creșterea generală a pieței, în contextul unui rulaj de aproape 24...  detalii
18.10.2017
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile tranzacționate la bursele din Europa au scăzut ieri, în majoritate, în special cele din sectorul auto, din cauza slăbirii cererii din domeniu.  detalii
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 20 octombrie 2017
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRL
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
3,0552
2,3507
3,1140
3,9646
0,1788
0,6176
0,2207
4,5975
5,1203
1,4922
3,4365
0,2242
0,4883
1,0831
0,0676
0,4769
1,0615
3,8945
0,2846
1,2299
0,5882
0,0599
0,3443
0,2062
2,7187
0,0386
0,1467
1,0603
0,6125
0,1174
160,3963
5,4940
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
19.10.2017
AFTER FINDING THAT THE STRATEGY OF RAIFFEISEN BANK WAS DISHONEST
     * Daniel Zamfir: "It has been proven that Raiffeisen has cheated people. There is nothing left to debate"
     * Bogdan Pandelică: "The order for the cessation of the unfair practice of Raiffeisen Bank has been issued, I will sign it in a few days"
       All the banks that have granted CHF loans will be audited by the National Consumer Protection Authority (ANPC), its chairman Bogdan Pandelică, announced yesterday in the Economic Commission of the Senate.  details
18.10.2017
OVIDIU DEMETRESCU, ARBA:
     * The management of the company accepted two applications that were sent in late, for the elections of October 26th, claiming they were submitted "within reasonable delays"
     * "I think that we are embarrassing ourselves, by the mere fact that we were able to interpret the law in such a way", said Ovidiu Demetrescu
     * "Demetrescu: "ASF and BVB should react, in the case of Electrica, if they had a management with a free spirit"
       The directors of "Electrica" (EL) violated the law when accepting the applications backed by the government for the elections of the new management, recorded eight minutes after the deadline from the convening notice, claiming they were submitted "within a reasonable delay", says Ovidiu Demetrescu, the president of the Romanian Association for Good Management (Asociația Română de Bună Administrare - ARBA).  details
16.10.2017
EXCLUSIVE
     * "The US and Saudi Arabia - the main sponsors of terrorism in the world"
     * (Interview with His Excellency, Mr. Hamid Moayyer, ambassador of the Republic of Iran in Romania)
       Donald Trump, the United States president, must decide by October 15th whether or not he will certify if Iran has followed the terms of the nuclear agreement signed in 2015 by Iran and six major western powers.  details
12.10.2017
EARTHLY LAWS, IGNORED ON THE BSE PLANET
     The Bucharest Stock Exchange (BVB), the operator of the Romanian capital market, still stands by the nonsensical claim made by its former CEO Ludwik Sobolewski, that his contract expired on August 21st, but not his mandate.  details
12.10.2017
AT THE INVESTIGATIVE COMMISSION OF THE ACTIVITY OF THE ANRE
     * Sources: PSD has four names for the head of the ANRE
     * Rumored names: Florentin Pandele, mayor of Voluntari, Iulian Iancu, president of the Industries Commission, former prime-minister Sorin Grindeanu and deputy Eugen Nicolicea
       Niculae Havrileț, the president of the National Authority for Regulation in the Energy Sector (ANRE), together with other members of the Regulatory Committee of the ANRE, will arrive before the Commission for the Investigation of the activity of the ANRE.  details
11.10.2017
RADU CRĂCIUN, APAPR, ABOUT THE INVESTMENT OF PRIVATE PENSION FUNDS IN DIGI, A COMPANY WHICH HAS CRIMINAL ISSUES:
     Mandatory private pension funds which have invested in Digi Communications, the parent company of RCS&RDS, which was indicted on money laundering and offering bribes, have taken this operating risk into account, by offering a lower price in the IPO, Radu Crăciun, member on the Board of Directors of the Romanian Association of Privately Managed Pensions (APAPR).  details
09.10.2017
     President of BURSA Press Group, Florian Goldstein (MAKE), participated, as speaker, on September 26th, at a debate regarding the future of the European Union, in Brussels, at the invitation of Group of the European People's Party.
     The subject of the debate can be synthesized in four questions:
     1. Would it be recommendable for the EU Non-Eurozone States to adopt Euro currency?(...)
     -------------
     Question nr.1 answers given by my fellow citizens are divided, and this summer polemic between the Euro MP Theodor Stolojan and Daniel Daianu (member of the Romanian National Bank Board of Directors) in the financial newspaper BURSA has shaped up the idea we could adopt Euro anytime (given the condition of maintaining the macroeconomic balances), an idea opposed to the one claiming Euro adoption should wait till the convergence criteria would be fulfilled.  details
09.10.2017
UNICREDIT WARNS THAT THE ROMANIAN GOVERNMENT IS REPEATING MANY OF THE MISTAKES THAT HAVE LED TO THE RECESSION OF 2009-2010
     * Vasilescu: "There are many crystal ball readers, even in the banking system"
     * UniCredit estimates that the leu will continue to weaken against the Euro to 4.6-4.7, in the first quarter of 2018, and that the policy rate will increase to 2.5%
       UniCredit Bank analysts are issuing a warning that the Romanian government is repeating many of the mistakes that have led to the recession of 2009-2010. The quoted experts are mentioning both the fiscal policy that is risky for the economy, as well as the fact that the leu will significantly weaken in 2018, and the deficit may increase to 3.7%. Among other things, the UniCredit report issued on Friday predicts an EUR/RON exchange rate of 4.7 and a policy rate of 2.5%, for the beginning of next year.  details
05.10.2017
AFTER BEING FORCED TO MOVE THE BRD NĂSTASE ȚIRIAC TROPHY TOURNAMENT TO BUDAPEST
     * Ilie Năstase: "If I was Țiriac, I would sue Mugur Isărescu"
       PNL senator Daniel Zamfir, president of the Budget Commission in the Senate, a vocal critic of the banking system, of the NBR and of its governor is adamant about bringing up the activity of the NBR from all angles.  details
03.10.2017
     * The BSE may be taken off the watchlist
     * FTSE only noted improvements when it comes to stock lending, while the liquidity requirement has not yet been met
     * Poland, upgraded to the emerging market status
     * Mongolia and Nigeria, removed from the watchlists
       The Bucharest Stock Exchange (BSE) remains a frontier market, for at least a year, after, on Friday night, FTSE Russell did not give promote it.  details
02.10.2017
     * Iulian Iancu: "We shouldn't stand out by being silent in Brussels and be forced to give natural gas to the neighboring countries, by taking it away from our industrial consumers"
     * Emil Calotă: "If we do not take action, the natural gas stored by the Romanian producers will remain unused, because there will be far cheaper imported gas available"
       The National Authority for the Regulation of the Energy Market (ANRE) has asked for the reconsideration of gas storage policies in Romania to be made a priority, Emil Calotă, the vice-president of the ANRE recently said, in the debates in the Industry Commission of the Romania Parliament about the Draft Law concerning the approval of the Government Emergency Ordinance no.64/2016 for the amendment and completion of the Law of Electricity and of natural gas no. 123/ 2012.  details
29.09.2017
LUCIAN ANGHEL:
     We can't expect Romania to be upgraded to the emerging market status right now, BSE president Lucian Anghel said yesterday, as FTSE Russell will publish today its annual classification report.  details
28.09.2017
     Central European Media (CME), the owner of Pro TV, is currently in negotiations to sell the four TV stations it still holds in Central and Eastern Europe, according to Echo 24, which quotes several concerned sources.  details
27.09.2017
     The Romanian Commercial Bank (BCR) is saying for the first time, that the sale of the Cemacon was made at a price of 1 Euro, and the lender stressed that this was done to save the company.  details
26.09.2017
THE CONFERENCE "THE FUTURE OF THE ROMANIAN CAPITAL MARKET" - THE 6TH EDITION/MIRCEA URSACHE, ASF:
     * Cappon, Prodan and Sobolewski yesterday had their interviews for the position of CEO of the BSE
     Ludwik Sobolewski is no longer the CEO of the Bucharest Stock Exchange (BVB), Mircea Ursache, the vice-president of the Financial Oversight Authority (ASF) said yesterday. He added that the ASF has conducted an analysis concerning corporate governance at the BSE.  details
.