GALA BURSA CONSTRUCTIILOR - 2018
BURSA 06.10.2017

EMILIA OLESCU
 
mărește imaginea
Alexandru Păunescu
     Alexandru Păunescu, președintele Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) nu consideră toxică activitatea bancară, condamnată de instanțele judecătorești pentru clauze abuzive. Nu. Păunescu consideră toxică publicarea sentințelor judecătorești în presă: "Neîncrederea consumatorilor în instituțiile financiare nu poate decât să inhibe negocierile dintre cele două părți. Nici mediul actual nu este favorabil. Este plin de știri - chiar folosesc un termen ceva mai grav și mai puternic care s-ar numi intoxicare - referitoare la cât de împotriva consumatorilor sunt băncile, cât de multe clauze abuzive conține un contract de credit bancar, ce decizie având caracter de pedeapsă a mai dat o instanță sau alta, ce anume a mai decis fulminant și de ultimă oră Curtea Europeană de Justiție împotriva băncilor când este evident că la o simplă citire a deciziei CJUE lucrurile sunt exact ca înainte, ce proiecte de acte normative se mai află pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate menite să pedepsească băncile. Toate acestea sunt preluate de consumatori. În acest mediu toxic ne desfășurăm noi activitatea".
     Păunescu preferă să împuște mesagerul decât să-și reevalueze colegii, vinovați de abuzuri în dauna propriei clientele. Este evident că șeful CSALB consideră toxică activitatea bancară în mediul creat de clienți și de presă. Probabil că Alexandru Păunescu ar prefera ca activitatea bancară să se desfășoare fără clienți și fără presă, evident și fără judecători. Probabil că cel mai mult i-ar conveni activitatea bancară în pustiu.
     * Păunescu: "Rezolvarea litigiilor în instanță nu este nici cea mai bună, nici cea mai sigură"
      CSALB va trebui să aibă un rol în educația financiară, consideră Alexandru Păunescu, acesta precizând că, printre altele, consumatorii trebuie să citească contractele, să se informeze, să discute problemele cu instituțiile financiare, să apeleze la CSALB dacă nu se înțelege cu băncile.
     Alexandru Păunescu a subliniat, ieri, într-un seminar de profil, că atât comercianții, cât și consumatorii par să aibă în continuare convingerea că litigiile se pot rezolva doar în instanță, menționând că varianta aceasta nu este nici cea mai bună, nici cea mai sigură.
     Șeful CSALB a mai spus: "Ce avem noi nevoie în primul rând este să ne schimbăm mentalitatea cu privire la soluționarea alternativă. Ambele părți, vorbesc de comercianți și de consumatori, par a avea în continuare convingerea intimă că litigiile se pot rezolva doar în instanță. Experiența ne-a arătat că această variantă nu este nici cea mai bună, nici cea mai sigură, și nu m-aș hazarda să fac afirmații decât din perspectiva costurilor financiare, a timpului pierdut în instanță, a timpului alocat unui litigiu contencios.
     Potrivit lui Alexandru Păunescu, până acum, printre cele mai frecvente solicitări ale consumatorilor către CSALB se numără restituirea comisioanelor de risc, administrare, monitorizare; rescadențarea/reeșalonarea creditului; diminuarea ratei lunare; reducerea marjei dobânzii și înghețarea cursului valutar la valoarea istorică; nerespectarea condițiilor contractuale de către comercianți; eliminarea unor clauze calificate de consumatori ca fiind abuzive. 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  Banca mi-a debitat cont 3 ani ilegal
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 00:38)  
 Faptul că o anume banca a debitat un cont cu 100 ron lunar după ce i s-a interzis scris si verbal, poate sa explice și Păunescu?
 Reclamațiile la centrul dansului nu au primit răspuns nici in 2016 nici in 2017.


 
  1.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 06.10.2017, ora 12:51)
 
 ce banca? scrie cu subiect si predicat


 
  1.2.   Raiffeisen e banca  (răspuns la opinia nr. 1.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 06.10.2017, ora 21:19)
 
 am corespondat cu ei am fost la banca - le-am interzis scris sa debiteze contul
 3 ani au furat .... 100 ron lunar


 
  1.3.   efectuare operatiuni fara autorizare  (răspuns la opinia nr. 1.2 )
    (mesaj trimis de Anton Paul , in data de 08.10.2017, ora 20:45)
 
 Acelasi lucru il face si Credit Europe Bank Romania S.A.. In plus, a incalcat si secretul bancar. Beneficiarul informatiilor fiind Farul calauzitor al luptei impotriva bansterilor, Piperea Gheorghe. Banca nu a respectat un ordin scris de a nu acorda niciun fel de informatii si de a nu accepta nicio plata in contul meu.
 Desigur, nu conteaza (inca) accest ordin scris. Dar vremurile vor aduce o alta abordare, cea penala.


 
2.  Hotul
    (mesaj trimis de Dimitri în data de 06.10.2017, ora 08:04)  
 Alt prostovan!


 
3.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 08:31)  
 Cum poti sa pui la conducerea unui Centru de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar pe unul care, evident, tine partea bancilor???


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 08:34)  
 Altul care nu ii respecta pe clienti!
 Nici el nu intelege ca banca are bligatia de a isi respectab clientii!


 
5.  fără titlu
    (mesaj trimis de FARA CUVINTE !!!! în data de 06.10.2017, ora 08:35)  
 SARACU !!!!.


 
6.  fără titlu
    (mesaj trimis de Curajos individul asta - nota 10 în data de 06.10.2017, ora 09:23)  
 Exact asa prefera toti escrocii. Sa ramana low profile pentru publicul larg. Altfel se cam sperie pestii, sau,cu alte cuvinte, "se inhiba negocierile dintre parti".


 
  6.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 6 )
    (mesaj trimis de ben fiscalistul , in data de 06.10.2017, ora 09:29)
 
 Un escroc de rasa, care a demarat si promovat litigii la fondul proprietatea... care inca nu sunt solutionate. Diferenta de capital nevarsat actuala reprezinta a fp o reprezina litigiile demarate de el contra companiilor de stat. Un magar si un tradator care se afla in slujba statului inca .


 
7.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 09:56)  
 Seful acestui centru este foarte "echidistant".Te si determina sa fugi sa te "medieze ".


 
8.  Csalb e instanta langa instanta
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 12:00)  
 Cu finantare bancara, deci pro banci.
 Recomand ca banii de la Csalb sa ii vireze statului ca statul sa plateasca judecatori.
 Instantele condamna bancile simbolic, inclusiv Cjue.
 Nu se poate ca o banca care a manipulat, Libor, Euribor, prin acea banca s-au spalat bani din droguri, arme, prostitutie, a ascuns bani de taxe/tara sa nu o inchida Cjue si alte instituti internationale.
 Corectitudine a e data uitari.


 
  8.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 8 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 06.10.2017, ora 14:36)
 
 Faceti acuzatii penale gratuite si calomniati fara urma de dovada. Poate va leaga?


 
  8.2.   Tic-Tac  (răspuns la opinia nr. 8.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 06.10.2017, ora 15:13)
 
 Citeste presa din 2007-zi, vezi tv-ul in arhiva.
 Mint ei, mint si eu.
 La cata coruptie e in tara se si poate. In Romania pierzi cu dreptatea in mana in sistemul juridic, asa ca ... Cineva de la x departament a declarat public cum ti se poate inscena ceva ca-n filme si vine legatul cum spui tu.
 Ce au patit politai in Catalonia care nu erau localnici?
 Tic-Tac coruptilor?


 
9.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 12:51)  
 domnule Paunescu, veniti cu mine la negocieri la CEB si o sa redefiniti mediul toxic.v-as intelege ca nu v-ar conveni existenta presei daca ati fi un zbir, dar cum sunteti in fruntea unei institutii care incurajeaza dialogul, cred ca nu v-ati exprimat gandurile bine despre stirile din piata.


 
10.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 12:56)  
 chiar mi se parea interesant CSALB, pana sa citesc peroratiile ametitului astuia. de unde rasar asemenea aberanti, nu stiu, dar iti vine sa fugi manacand pamantul in directia opusa CSALB. schimbati-l va rog, va face de ras orivce intentie de negociere cu clientii.


 
11.  csalb o alta mizerie
    (mesaj trimis de morales în data de 06.10.2017, ora 13:26)  
 csalb este finantat anual cu 600.000€anual de catre banci !
 paunesculeeeee,habarnistule eee despre ce vorbim ?!
 hai siktir !


 
12.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 19:31)  
 trust nobody!


 
13.  Rusine
    (mesaj trimis de Csalb minciuna în data de 08.10.2017, ora 12:37)  
 Acest Csalb finantat cica de banci...apoi suma o regasim in dobanzi edte o rusine.Csalb...consumatorii s au mai desteptat din pacate..numai sunt acei sclavi financiari de odinioara.Activitatea acestei societati nu isi are rostul, precizez ca am incercat un litigiu cu o banca,rezultat NUL ZERO BARAT.Consumatorii acum sunt mult mai informatii nu asteapta gogosile csalb...desfiintarea


 
Aceeasi sectiune (Banci Asigurari)
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Strategia Naţională Anticorupţie, 17:50
ALERT/ Liderul PSD, achitat pentru fals intelectual
     * ACTUALIZARE: Suspendarea din dosarul Referendumului a fost anulată
     ------------
     Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la 3 ani și 6 luni pentru abuz în serviciu și achitat pentru fals intelectual, informează Realitatea TV  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital, 19:01
     Indicii de pe Bursa de Valori București (BVB) au închis în teritoriu negativ în prima ședință de tranzacționare a săptămânii, lichiditatea totală fiind de 36,22 milioane de lei (7,75 milioane de euro).  click să citești tot articolul
Miscellanea, 18:21
ActiveWatch și APADOR-CH:
     Organizațiile ActiveWatch și APADOR-CH (Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki) au transmis joi o scrisoare deschisă în care cer Ministerului Afacerilor Interne și Jandarmeriei Române demararea unei anchete interne care să răspundă îngrijorărilor din spațiul public referitoare la existența unor abuzuri în ceea ce privește conducerea la secție a mai multor participanți la protestul din 20 iunie, din Piața Victoriei.  click să citești tot articolul
Internaţional, 17:35
     Principalii indici bursieri de pe Wall Street, SUA, au deschis ședința de tranzacționare de astăzi în depreciere.  click să citești tot articolul
Miscellanea, 17:13
     Mii de români au luat cu asalt pagina de facebook a Jandarmeriei Române. Oamenii au acordat recenzii de o stea și au criticat acțiunile jandarmilor de aseară, din Piața Victoriei. Pagina de facebook a Jandameriei are, la momentul redactării acestei știri, de aproape două ori mai multe recenzii negative decât pozitive.  click să citești tot articolul
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
21.06.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în scădere
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut o evoluție pozitivă din punctul de vedere al cotațiilor, în ședința de tranzacționare de la...  click să citești tot articolul
20.06.2018
BVB
     * Circa jumătate din volum, realizat cu titlurile Banca Transilvania și BRD - Groupe Societe Generale
     
     Acțiunile tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB) au înregistrat, în mare parte,...  click să citești tot articolul
19.06.2018
BVB
     * Volum de numai 21,6 milioane de lei
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut parte de un început de săptămână negativ, majoritatea cotațiilor suferind deprecieri în ședința...  click să citești tot articolul
18.06.2018
BVB
     * Creșteri pe linie pentru toți indicii bursei
     
     Volumul consemant în ședința de tranzacționare de vineri a Bursei de Valori București (BVB) a fost de numai 17,7 milioane de lei (3,8 milioane de...  click să citești tot articolul
18.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut vineri, oprindu-se din avansul generat joi de anunțul Băncii Centrale Europene (BCE) privind încheierea, anul acesta, a programului de achiziții de obligațiuni. Cele...  click să citești tot articolul
15.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs ascendent ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că va menține dobânzile la un nivel scăzut încă un an.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 21 iunie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9848
2.3875
3.0417
4.0627
0.1803
0.6267
0.2262
4.6695
5.3144
1.4333
3.6690
0.2392
0.4953
1.0792
0.0635
0.4537
0.8509
4.0518
0.2951
1.0745
0.6233
0.0594
0.3644
0.1980
2.7734
0.0396
0.1541
1.1031
0.6327
0.1229
164.6160
5.6935
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
19.06.2018
     The Romanian Constitution:
     Art. 80 - The role of the president
     (1) The Romanian president represents the Romanian government and is the guarantor of national independence, unity and territorial integrity.
     (2) The Romanian president must watch for the compliance with the Constitution and the good functioning of the public authorities. For that purpose, the president serves as a mediating entity between the powers of the state, as well as between the state and society.  click here to read the entire article
12.06.2018
     The reunion scheduled today between Donald Trump and Kim Jong-un is taking place in Singapore due to the relative neutrality and the security this city-state provides. Singapore is one of the few countries that still hosts a North-Korean embassy, and many of the deals of the Kim regime were conducted here, according to the foreign press.  click here to read the entire article
05.06.2018
     "It is a good thing that the public doesn't understand the functioning of our banking and monetary system, because otherwise I think there would be a revolution in the streets by dawn".
     HENRY FORD, founder of the American automotive industry

     Fed up with subsidizing the commercial banks with their own money, the Swiss, mobilized through the "Sovereign Money" initiative, have proposed the organization of a Referendum which will be held on Sunday, June 10th 2018 - is a historical referendum, revolutionary for the banking industry, of international resonance -, by which the initiators want to amend the Constitution, which would impose to the commercial banks to grant loans only within the limits of the bank's money, forbidding them to issue scrip money and ensuring the monopoly of the Confederation (of the Swiss state) on issuance of money free of debt.  click here to read the entire article
23.05.2018
     The "pension apocalypse is coming"! The more or less qualified keep talking in the written press, TV and on the radio. The uncertainty is being preserved - deliberately by some, by the government members out of pure stupidity!  click here to read the entire article
16.05.2018
GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, THE BUSINESS ENVIRONMENT MINISTER:
     Where there are many entrepreneurs there is creation, where there are many women entrepreneurs there is divine creation, says Gabriela Mihaela Voicilă, state secretary in the Ministry for the Business Environment, Trade and Entrepreneurship (MMACA). In her opinion, entrepreneurship means joy, a better situation, but less time for the family: "Taken together, entrepreneurship means achievements (...) Every one of us needs validation, for having built, having created something".  click here to read the entire article
14.05.2018
IN THE LAWSUITS AGAINST THE BANKS
     * Piperea: "In the Andriciuc case, the EU Court of Justice has not limited its argumentation to the CHF, but expanded it to cover any currency for which the debtors weren't hedged"
     The courts in the country have begun ruling in favor of borrowers and freezing the value of the European currency at the exchange rate valid on the date the loans were originated, in the lawsuits brought against the banks.  click here to read the entire article
09.05.2018
IN THE ROMANIAN BANANA REPUBLIC...
     The urge "Mircea, act like you're working!", back in the days of the so-called revolution of December 1989, was brought back recently by a new "director".
     We are talking of course, about the meeting between NBR governor Mugur Isărescu, and a government "delegation" led by chamber of deputies chairman Liviu Dragnea, together with PM Viorica Dăncilă.
     Sources from within the PSD, quoted by ziare.com, have claimed that, "in the meeting with the NBR governor, Liviu Dragnea seemed to be looking for a way out, and he seems confused, as he didn't expect his decisions to lead to such effects in the economy".  click here to read the entire article
08.05.2018
     Liviu Dragnea's insistence in moving the Romanian embassy from Tel Aviv, to Jerusalem, feeds an older, widespread confusion. Much older. Politically, Jerusalem has been divided from the first presence of the Judeans on the lands of the Palestinians, since back in the days of Abraham and Abimelec. "The indivisible Jerusalem" wanted by Benjamin Netanyahu is a spiritual creation.
     Definitely, pilgrims and locals claim that Jerusalem has a geography, meaning that the city would be compatible with the cardinal points and that is why Palestinians, Israelis and people overall, including those of the UN, EU and the US, speak about Eastern Jerusalem and Western Jerusalem, without anybody being surprised that that is happening at the center of the world, where the god of the Judeans began his creation, starting from the very rock from which later Archangel Gabriel raised Mohammed to visit Heaven, the same place of origin where one of the seven angels "and showed me the Holy City, Jerusalem, coming down out of heaven from God." (Apocalypse, 21: 10), where God is one of the same.  click here to read the entire article
03.05.2018
     Financial fair play is a concept that comes from the world of soccer. The notion is simple, don't spend more than you earn in a month, or in a year, regardless of what shareholder, mogul or investor enters the business.  click here to read the entire article
03.05.2018
     President Klaus Iohannis has announced that he has decided to send to the Constitutional Court the laws on the judicial system, but also to the Venice Commission. The president has issued a call to the CCR not to hurry and to work with the European entity, saying that after the Constitutional Court gets to issue an opinion on the new laws, a new analysis of the laws will be conducted and it will be decided then if a new reexamination of the three laws in the Parliament will be needed.  click here to read the entire article
27.04.2018
     The dystopia of 2169 seems to be 151 years away from us, if we were to watch the American sci-fi movie "In Time", in which New Zealand screenwriter, director and producer New Zealand Andrew M. Niccol has imagined a world in which money has been replaced by the lifespan left and each individual over 25 years old (when they stop aging), are wearing a counter on their arm, displaying how much they have left to live; the economic system relies on transactions paid in lifespan - banks, loans, interest rates - the rich are storing billions of years, while the poor only have hours, minutes or seconds left and when their time is up they die suddenly, as if struck by a mace.  click here to read the entire article
25.04.2018
DEPUTY PRIME-MINISTER VIOREL ȘTEFAN:
     * Bogdan Chirițoiu: "The European Commission will force the future buyer of Sidex Galați to increase the output of steel"
     ArcelorMittal may only sell the Galați metallurgic plant with the explicit agreement of the Romanian state, and the European Commission will ensure that the output of the plant will increase after the transaction, deputy prime-minister Viorel Ștefan said yesterday, in a conference on the issue of major industrial energy consumers.  click here to read the entire article
20.04.2018
     * "Iliescu on trial for all the bloodshed!" was one of the powerful slogans of the University Square, as well as "Iliescu - KGB, go back to the USSR!".
     We, who had organized the marathon protest of the century, knew who Ion Iliescu was, as the rest of the Romanian people took a long time to catch on, even Brucan was wrong in his estimate that the much maligned "stupid people" would take two decades to "awake".  click here to read the entire article
16.04.2018
     * - The Syrian gas attack did not exist, the American missiles were brought down, then where are the dead coming from?!
     * - It is enough to tell Syrians that they are attacked and killing each other?
     Friday, Syria was attacked by war attacks, in which a warship of the United Nations which operate in the Red Sea (according to the American officials), American B-1 bombers, four British Royal Tornado GR4 aircraft (which fired Storm Shadow missiles) and French Rafale jets.  click here to read the entire article
12.04.2018
     New Delhi, March 4th, 2017 - I am in the garden of the Royal Plaza hotel, sitting next to the table of a group of Indians, probably Hindus, two women in colorful saris and two men, all of them in their fifties. They are checking me out, I catch them doing it a few times. A Romanian manea, with heavy Indian influences starts playing from the speakers, I am surprised, I start laughing.  click here to read the entire article
.