CONFERINȚA CODUL INSOLVENȚEI - Ediția a V-a
BURSA 06.10.2017

EMILIA OLESCU
 
mărește imaginea
Alexandru Păunescu
     Alexandru Păunescu, președintele Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) nu consideră toxică activitatea bancară, condamnată de instanțele judecătorești pentru clauze abuzive. Nu. Păunescu consideră toxică publicarea sentințelor judecătorești în presă: "Neîncrederea consumatorilor în instituțiile financiare nu poate decât să inhibe negocierile dintre cele două părți. Nici mediul actual nu este favorabil. Este plin de știri - chiar folosesc un termen ceva mai grav și mai puternic care s-ar numi intoxicare - referitoare la cât de împotriva consumatorilor sunt băncile, cât de multe clauze abuzive conține un contract de credit bancar, ce decizie având caracter de pedeapsă a mai dat o instanță sau alta, ce anume a mai decis fulminant și de ultimă oră Curtea Europeană de Justiție împotriva băncilor când este evident că la o simplă citire a deciziei CJUE lucrurile sunt exact ca înainte, ce proiecte de acte normative se mai află pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate menite să pedepsească băncile. Toate acestea sunt preluate de consumatori. În acest mediu toxic ne desfășurăm noi activitatea".
     Păunescu preferă să împuște mesagerul decât să-și reevalueze colegii, vinovați de abuzuri în dauna propriei clientele. Este evident că șeful CSALB consideră toxică activitatea bancară în mediul creat de clienți și de presă. Probabil că Alexandru Păunescu ar prefera ca activitatea bancară să se desfășoare fără clienți și fără presă, evident și fără judecători. Probabil că cel mai mult i-ar conveni activitatea bancară în pustiu.
     * Păunescu: "Rezolvarea litigiilor în instanță nu este nici cea mai bună, nici cea mai sigură"
      CSALB va trebui să aibă un rol în educația financiară, consideră Alexandru Păunescu, acesta precizând că, printre altele, consumatorii trebuie să citească contractele, să se informeze, să discute problemele cu instituțiile financiare, să apeleze la CSALB dacă nu se înțelege cu băncile.
     Alexandru Păunescu a subliniat, ieri, într-un seminar de profil, că atât comercianții, cât și consumatorii par să aibă în continuare convingerea că litigiile se pot rezolva doar în instanță, menționând că varianta aceasta nu este nici cea mai bună, nici cea mai sigură.
     Șeful CSALB a mai spus: "Ce avem noi nevoie în primul rând este să ne schimbăm mentalitatea cu privire la soluționarea alternativă. Ambele părți, vorbesc de comercianți și de consumatori, par a avea în continuare convingerea intimă că litigiile se pot rezolva doar în instanță. Experiența ne-a arătat că această variantă nu este nici cea mai bună, nici cea mai sigură, și nu m-aș hazarda să fac afirmații decât din perspectiva costurilor financiare, a timpului pierdut în instanță, a timpului alocat unui litigiu contencios.
     Potrivit lui Alexandru Păunescu, până acum, printre cele mai frecvente solicitări ale consumatorilor către CSALB se numără restituirea comisioanelor de risc, administrare, monitorizare; rescadențarea/reeșalonarea creditului; diminuarea ratei lunare; reducerea marjei dobânzii și înghețarea cursului valutar la valoarea istorică; nerespectarea condițiilor contractuale de către comercianți; eliminarea unor clauze calificate de consumatori ca fiind abuzive. 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
1.  Banca mi-a debitat cont 3 ani ilegal
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 00:38)  
 Faptul că o anume banca a debitat un cont cu 100 ron lunar după ce i s-a interzis scris si verbal, poate sa explice și Păunescu?
 Reclamațiile la centrul dansului nu au primit răspuns nici in 2016 nici in 2017.


 
  1.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 06.10.2017, ora 12:51)
 
 ce banca? scrie cu subiect si predicat


 
  1.2.   Raiffeisen e banca  (răspuns la opinia nr. 1.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 06.10.2017, ora 21:19)
 
 am corespondat cu ei am fost la banca - le-am interzis scris sa debiteze contul
 3 ani au furat .... 100 ron lunar


 
  1.3.   efectuare operatiuni fara autorizare  (răspuns la opinia nr. 1.2 )
    (mesaj trimis de Anton Paul , in data de 08.10.2017, ora 20:45)
 
 Acelasi lucru il face si Credit Europe Bank Romania S.A.. In plus, a incalcat si secretul bancar. Beneficiarul informatiilor fiind Farul calauzitor al luptei impotriva bansterilor, Piperea Gheorghe. Banca nu a respectat un ordin scris de a nu acorda niciun fel de informatii si de a nu accepta nicio plata in contul meu.
 Desigur, nu conteaza (inca) accest ordin scris. Dar vremurile vor aduce o alta abordare, cea penala.


 
2.  Hotul
    (mesaj trimis de Dimitri în data de 06.10.2017, ora 08:04)  
 Alt prostovan!


 
3.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 08:31)  
 Cum poti sa pui la conducerea unui Centru de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar pe unul care, evident, tine partea bancilor???


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 08:34)  
 Altul care nu ii respecta pe clienti!
 Nici el nu intelege ca banca are bligatia de a isi respectab clientii!


 
5.  fără titlu
    (mesaj trimis de FARA CUVINTE !!!! în data de 06.10.2017, ora 08:35)  
 SARACU !!!!.


 
6.  fără titlu
    (mesaj trimis de Curajos individul asta - nota 10 în data de 06.10.2017, ora 09:23)  
 Exact asa prefera toti escrocii. Sa ramana low profile pentru publicul larg. Altfel se cam sperie pestii, sau,cu alte cuvinte, "se inhiba negocierile dintre parti".


 
  6.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 6 )
    (mesaj trimis de ben fiscalistul , in data de 06.10.2017, ora 09:29)
 
 Un escroc de rasa, care a demarat si promovat litigii la fondul proprietatea... care inca nu sunt solutionate. Diferenta de capital nevarsat actuala reprezinta a fp o reprezina litigiile demarate de el contra companiilor de stat. Un magar si un tradator care se afla in slujba statului inca .


 
7.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 09:56)  
 Seful acestui centru este foarte "echidistant".Te si determina sa fugi sa te "medieze ".


 
8.  Csalb e instanta langa instanta
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 12:00)  
 Cu finantare bancara, deci pro banci.
 Recomand ca banii de la Csalb sa ii vireze statului ca statul sa plateasca judecatori.
 Instantele condamna bancile simbolic, inclusiv Cjue.
 Nu se poate ca o banca care a manipulat, Libor, Euribor, prin acea banca s-au spalat bani din droguri, arme, prostitutie, a ascuns bani de taxe/tara sa nu o inchida Cjue si alte instituti internationale.
 Corectitudine a e data uitari.


 
  8.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 8 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 06.10.2017, ora 14:36)
 
 Faceti acuzatii penale gratuite si calomniati fara urma de dovada. Poate va leaga?


 
  8.2.   Tic-Tac  (răspuns la opinia nr. 8.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 06.10.2017, ora 15:13)
 
 Citeste presa din 2007-zi, vezi tv-ul in arhiva.
 Mint ei, mint si eu.
 La cata coruptie e in tara se si poate. In Romania pierzi cu dreptatea in mana in sistemul juridic, asa ca ... Cineva de la x departament a declarat public cum ti se poate inscena ceva ca-n filme si vine legatul cum spui tu.
 Ce au patit politai in Catalonia care nu erau localnici?
 Tic-Tac coruptilor?


 
9.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 12:51)  
 domnule Paunescu, veniti cu mine la negocieri la CEB si o sa redefiniti mediul toxic.v-as intelege ca nu v-ar conveni existenta presei daca ati fi un zbir, dar cum sunteti in fruntea unei institutii care incurajeaza dialogul, cred ca nu v-ati exprimat gandurile bine despre stirile din piata.


 
10.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 12:56)  
 chiar mi se parea interesant CSALB, pana sa citesc peroratiile ametitului astuia. de unde rasar asemenea aberanti, nu stiu, dar iti vine sa fugi manacand pamantul in directia opusa CSALB. schimbati-l va rog, va face de ras orivce intentie de negociere cu clientii.


 
11.  csalb o alta mizerie
    (mesaj trimis de morales în data de 06.10.2017, ora 13:26)  
 csalb este finantat anual cu 600.000€anual de catre banci !
 paunesculeeeee,habarnistule eee despre ce vorbim ?!
 hai siktir !


 
12.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 06.10.2017, ora 19:31)  
 trust nobody!


 
13.  Rusine
    (mesaj trimis de Csalb minciuna în data de 08.10.2017, ora 12:37)  
 Acest Csalb finantat cica de banci...apoi suma o regasim in dobanzi edte o rusine.Csalb...consumatorii s au mai desteptat din pacate..numai sunt acei sclavi financiari de odinioara.Activitatea acestei societati nu isi are rostul, precizez ca am incercat un litigiu cu o banca,rezultat NUL ZERO BARAT.Consumatorii acum sunt mult mai informatii nu asteapta gogosile csalb...desfiintarea


 
Aceeasi sectiune (Banci Asigurari)
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
26.02.2018
BVB
     * Titlurile SFG - cele mai lichide din piață - au avut o pondere de 20% din rulajul zilei
       Acțiunile Sphera Franchise Group (SFG), operatorul restaurantelor KFC și Pizza Hut, au avut, vineri, o scădere masivă, de 15%, încheind ședința la 32,3 lei/unitate, după ce, joi, compania raportase...  click să citești tot articolul
26.02.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele europene au încheiat pe curs mixt ultima zi a săptămânii trecute, investitorii fiind atenți la rezultatele financiare ale companiilor.  click să citești tot articolul
23.02.2018
BVB
     O treime din rulajul ședinței de tranzacționare de ieri a venit din transferul "deal" efectuat cu 1,5% din acțiunile SIF5 Oltenia, în valoare de 17,68 milioane lei. Schimbul a fost realizat...  click să citești tot articolul
23.02.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au scăzut ieri, în condițiile în care așteptările tot mai mari legate de majorarea dobânzilor în SUA au afectat apetitul pentru risc, la nivel global.  click să citești tot articolul
22.02.2018
BVB
     * Piața a înregistrat a treia scădere consecutivă
     * Titlurile OMV Petrom au scăzut cu 1,14%
       Piața a înregistrat în ședința de tranzacționare de la mijlocul săptămânii, cea de a treia zi de scădere consecutivă, majoritatea cotațiilor emitenților listați la Bursa de Valori București (BVB)...  click să citești tot articolul
22.02.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au scăzut ieri, în special în sectorul tehnologic, investitorii fiind atenți la rezultatele financiare anunțate de companii.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 23 februarie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9567
2.3802
2.9752
4.0473
0.1839
0.6251
0.2138
4.6552
5.2837
1.4879
3.5385
0.2273
0.4804
1.1161
0.0671
0.4637
0.9990
3.7813
0.3261
1.1634
0.5969
0.0584
0.3509
0.2033
2.7585
0.0395
0.1402
1.0295
0.6259
0.1202
161.6184
5.4853
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
23.02.2018
     The dismissal of chief DNA (National Anti-corruption Department) prosecutor Laura Codruța Kovesi was announced last night by Justice Minister Tudorel Toader, at the headquarters of the Ministry, after presenting the justification of the decision, presented in the form of twenty bullet points, while also taking the opportunity to mention he had been head of class, which surprised everybody, because no one was interested in his school achievements.  click here to read the entire article
21.02.2018
LIBERAL SENATOR STRIKES AGAIN
     * Senators have voted for the annual effective rate to be at most 2.5% higher than the policy rate when it comes to mortgage
     * The law will go to the Chamber of Deputies - the decision making forum
     * Senator Zamfir: "Today, we have become European as far as the manner in which loans are granted as well"
       PNL senator Daniel Cătălin Zamfir does not disappoint. His draft law concerning the capping of interest rates was the first that appeared on the agenda yesterday, in the common meeting of the specialized commissions and despite the controversies between him and a few other party colleagues, including the president of the Economic Commission Florin Cîțu, the liberal got more than he had made his objective initially - not just the capping of compensatory and penalty interest rates, but also the capping of the annual effective interest rate charged by banks and Non-Financial Banking Institutions (IFNs).  click here to read the entire article
20.02.2018
UPON REQUEST FROM ONE SHAREHOLDER,
     * The investigation concerns the deliberate reporting of inaccurate financial statements or untrue information
     * Sebastian Vlădescu: "An investigation is the only solution which would show where the money went, I know I've done my job"
       The DIICOT prosecutors have begun prosecution in rem of the actions, in the "Romcab" (MCAB) case, according to a response sent by the prosecutors to Valentin Stănescu, a shareholder in the company.  click here to read the entire article
20.02.2018
     Decorated by Traian Băsescu with the Star of Romania, Gunther Krichbaum, the president of the European Affairs Commission of the Bundestag, asks the president of the European Commission, Jean Claude Juncker, through a letter, not to suspend the application of the Cooperation and Verification Mechanism (MCV) concerning the Romanian judicial system and writes that "in the event of new attacks on the independence of the judicial system, should take into consideration initiating the procedure for the activation of article 7 of the EU treaty" (the suspension of Romania's voting rights in the EU council).  click here to read the entire article
16.02.2018
VALERY KUZMIN, AMBASSADOR OF THE RUSSAIAN FEDERATION IN BUCHAREST:
     * Lucian Bode, co-initiator of the BRUA, is asking for clarifications from Teodor Meleșcanu concerning the export of natural gas from Hungary
       We are happy that the perimeters on the continental coast of Romania (ed. note: offshore in the Black Sea) will start being exploited, because there lies inactive a very important resource of the energy industry, his excellency Valery Kuzmin, Ambassador of the Russian Federation told us in Bucharest, during Diplomat's Day.  click here to read the entire article
15.02.2018
IN THE MEETING WITH THE ANRM
     * Also discussed were the intentions of the Mazarin company to acquire some perimeters
       The management of the National Mineral Resources Agency (ANRM) met on Tuesday with Shelley Saxen, deputy economic advisor of the US embassy in Bucharest. On the agenda was last Friday's order issued by the ARNM which establishes the reference price for natural gas mined in Romania, in order to set the royalties will be calculated based on the trading prices on the hub of CEGH Vienna, according to sources close to the talks.  click here to read the entire article
14.02.2018
     * Gigi Dragomir, the president of the ANRM: "We see no reasons why the price of natural gas paid by the end consumers should increase"
     * ROPEPCA: "The proposal to adapt the royalty for natural gas made in Romania to a virtual foreign number shows a lack of sovereignty"
       The reference price for natural gas extracted from Romania, in order to establish the royalties, will be calculated based on the trading prices of the CEGH Viena hub, the National Agency for Mineral Resources announced on Friday, which issued the Order concerning the approval of the Methodology to set the reference price for natural gas extracted from Romania.  click here to read the entire article
07.02.2018
     The Black Monday of 1987 came two months after the beginning of the term of Alan Greenspan as head of the Federal Reserve. Back then, the Dow Jones Industrial Average (DJIA) fell 508 points, 22.61% below that of the previous trading day.  click here to read the entire article
06.02.2018
     * Mihai Dragoș says that the value of the Certinvest Dinamic fund units is updated slowly on the site
     * The investor raises questions about the ties between the fund's managers and the unlisted bond issuers in the fund's portfolio
       Investor Mihai Dragoș has filed a complaint with the Financial Oversight Authority concerning the open fund Certinvest Dinamic, managed by Certinvest.  click here to read the entire article
05.02.2018
     The National Bank of Romania (NBR) thinks that the National Liberal Party (PNL) is a pariah.  click here to read the entire article
30.01.2018
     The female prime-minister seems like a victory against sexism. The emancipation of our women seems to find its expression in the appointment of Viorica Vasilica Dăncilă as head of the Executive.  click here to read the entire article
25.01.2018
THE SALE OF BANCPOST HAS REOPENED THE ISSUE OF LOANS PAID ON TIME, SOLD IN HOLLAND
     * NBR: "It is still up to the courts to establish and verify the legality of the assignment"
     * Debtor: "I went to the address in Holland and there was no main office of any Eurobank entity there"
     * Cuculis: "Companies that have acquired loans are collecting interest illegally"
     * Civil Code: "The assignee may only enforce their rights on a third party after notifying the debtor that they have been assigned"
     * The bank has not notified the customers before selling their loans
     * Bancpost had not answered our enquiry on the matter, by the time the newspaper had gone to the printers
       The sale of Bancpost to Banca Transilvania, without the loans paid to day that were assigned in the past to a Dutch entity, has once again brought up the issue of loans sold abroad, even though they were performing. Customers who have found themselves in this situation have pointed out a number of irregularities in the assignment process.  click here to read the entire article
22.01.2018
     The issue of the funding of the budget deficit will become acute in 2018, as the government authorities show us that they haven't learned anything from last year's experience.  click here to read the entire article
22.01.2018
RULING OF THE COURT OF APPEAL
     * Profit.ro Publishing owes the Romanian state approximately 360,000 Euros, and "N.ro Agenția de Știri" SRL, approximately 460.000 Euros
       Journalist Cristi Popa has won in the Court of Appeal the lawsuit against Profit.ro Publishing SA, by which he had disputed the decision by which he had been laid off in 2016, as the court decided that he would be reinstated to the job he held before his layoff, as well as the payment of compensatory salaries.  click here to read the entire article
19.01.2018
GIGI DRAGOMIR, REINSTATED AT THE ANRM
     * The dismissal of Gigi Dragomir as chairman of the ANRM, was one of the last decisions made by Mihai Tudose
     * The reinstatement of Gigi Dragomir as head of the ANRM, among the first decisions made by Mihai Fifor
     * Daniel Zamfir, PNL: "I hope that the reinstatement of Dragomir to his own job represent the admission of the mistake made by Tudose, concerning the obstructing of the updating of the reference price for natural gas"
       Former prime-minister Mihai Tudose and the current interim prime-minister Mihai Fifor, seem to have something in common, aside from the position they fill - they seem to be seriously concerned with the natural gas royalties.  click here to read the entire article
.