EXCLUSIVITATE
BURSA 16.08.2017
mărește imaginea
     Douăzeci și șapte de bănci nu au plătit niciun impozit pe profit în ultimii șase ani, informație care i-a ridicat de pe scaun atât pe Ministrul Finanțelor Publice (MFP) Ionuț Mișa, cât și pe unii parlamentari, pe bancheri și chiar pe însuși Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) Mugur Isărescu.
     Șeful Băncii Centrale a transmis, recent, conducerii MFP că ceea ce trebuie să verifice Fiscul este motivul pentru care băncile nu au făcut profit ani la rând. Mai mult decât atât, Mugur Isărescu a subliniat că autoritățile statului vor avea tot sprijinul BNR în acest demers.
     Afirmațiile șefului Băncii Naționale vin ca reacție la declarațiile pe care ministrul Finanțelor le-a făcut, în urmă cu circa o săptămână, și care arată că 70% dintre băncile care activează la noi nu au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani.
     Bilanțurile anuale ale băncilor sunt publice și cunoscute, iar constatarea că, în ultimii ani, băncile nu au făcut profit este corectă, a menționat, în ocazie, Mugur Isărescu, adăugând: "Cred că domnul ministru a dat un mesaj corect, în sensul că a făcut o constatare, dar pe care nu trebuie să o căutăm, nu ne trebuie liste (n.r. liberalul Daniel Cătălin Zamfir, președintele Comisiei economice din Senat, a solicitat ministrului de resort lista cu băncile care nu au plătit impozit la stat în ultimii cinci ani). Bilanțurile anuale ale băncilor sunt publice, deci nu trebuie să facă cineva liste sau să solicite liste, sunt cunoscute foarte bine. Constatarea că, în ultimii ani, foarte multe bănci nu au făcut profit este una corectă. Asta este o constatare pe care am făcut-o și noi și am spus-o în repetate rânduri. Faptul că nu au plătit impozit este o formulare pe care trebuie să o facem cu atenție, pentru că la nivelul publicului larg se va înțelege altceva, cum ar fi că băncile nu au vrut să plătească. Ele nu au plătit pentru că nu au făcut profit. Băncile plătesc impozite serioase pe salarii, pe contribuțiile sociale etc.
     Acum, de ce nu au făcut profit, este o altă întrebare. Asta trebuie să se cerceteze, și Banca Națională sprijină prin metodele pe care le are eforturile ca bazele fiscale din contabilitatea băncilor să fie corectă. Așa cum am mai spus în repetate rânduri, este obligația noastră legală ca, pe timpul supravegherii, când constatăm că nu este ceva în regulă, să raportăm organelor în drept, nu numai Ministerului de Finanțe, și așa facem de fiecare dată. Banca Națională nu are niciun fel de mandat, de atribuții, să facă propriu-zis control fiscal.
     Una este să faci o constatare că o instituție nu are profit și, deci, nu plătește impozit pe profit, și alta e să te uiți în contabilitate și să constați că nu a făcut profit, pentru că unele operațiuni au fost la marginea legii sau în afara legii.
     În măsura în care asemenea constatări se vor face și se vor dovedi, bineînțeles că Ministerul de Finanțe trebuie să acționeze ca atare și noi îi vom acorda tot sprijinul necesar".
     Mugur Isărescu a mai spus că Fiscul ar trebui să verifice și vânzarea de credite neperformante, "uneori la prețuri care ridică semne de întrebare".
     Băncile din țara noastră nu plătesc impozit la stat decât dacă doresc, ele având un sistem de raportare a profitului foarte complicat, după cum am arătat, în 7 martie 2017, în articolul "Băncile de la noi - vehicul prin care multinaționalele scot bani din țară", citând surse oficiale, demne de încredere. Băncile se folosesc de prevederile legislative speciale și dedicate sectorului bancar, ca să nu plătească impozitul pe profit, subliniau sursele citate, explicând că este vorba despre deductibilitatea nelimitată a cheltuielilor cu vânzarea de credite neperformante (NPL). Sursele noastre ne-au exemplificat: "Să spunem că o bancă a realizat un profit de 100 de milioane de euro și a vândut un pachet de NPL de 200 de milioane de euro. În general, banca vinde portofoliile de neperformante cu 5-7% din valoarea lor nominală, dar, potrivit unui studiu, media pe sistem este de 11%.
     Așadar, la NPL vândute de 200 de milioane de euro, banca încasează 22 de milioane de euro, înregistrând o pierdere de 178 de milioane de euro. Această pierdere este integral deductibilă, conform legislației în vigoare. Așadar, respectiva instituție încheie exercițiul financiar cu o pierdere de 78 de milioane de euro, după ce cheltuiala cu vânzarea portofoliului de neperformante este scăzută din profit. Problema este că pierderile se reportează pe următorii ani fiscali, de la an la an, până când banca ajunge la zero, acesta fiind un fenomen ciclic. Astfel, o bancă ce declară profit într-un an, în realitate nu plătește niciun impozit, pentru că profitul raportat se compensează cu pierderile din anul anterior. Este un artificiu folosit de bănci ca să nu plătească impozite la stat".
     Ministrul Finanțelor a spus, zilele trecute, că, din 46 de bănci (câte au fost luate în calcul în ultimii cinci ani), 31 au înregistrat pierdere în anul 2016, 27 de bănci neplătind niciun impozit pe profit în perioada 2011-2016. Această pierdere totaliza 9,8 miliarde lei, a completat domnia sa, adăugând: "Sunt 15 bănci care au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani, aici fiind incluse și cele care au plătit un singur an. Totalul impozitului plătit de aceste bănci în cei cinci ani este de 1,7 miliarde lei. Dezechilibrul este deja evident. Este vorba de tot felul de operațiuni așa numite de «optimizare fiscală». Am inițiat noi controale la bănci și vom extinde aceste controale, pentru că sunt bani mulți de adus la buget. Am finalizat controalele la două bănci, dintre care una este mare, mare de tot în sistem".
     Ionuț Mișa nu a dat nici numele băncilor verificate de ANAF, nici pe cele ale instituțiilor financiare care nu au plătit impozit în ultimii ani.
     Ziarul BURSA a intrat în posesia unui document care ilustrează situația fiscală a unui număr de 46 de bănci, în perioada 2011-2016.
     Întrucât tabelul (de aproape cinci pagini, dintre care trei sunt ocupate cu cifra zero la coloana ce reflectă impozitul anual pe profit), conține o serie de date care ne-au contrariat, arătând pierderi la anumite bănci în anii în care acestea au raportat profit, am încercat să comparăm respectivele informații cu cele care apar pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.
     Cifrele sunt diferite!
     Am cerut ajutorul experților din domeniu, care ne-au explicat că ceea ce raportează băncile, BNR și MFP sunt rezultatele contabile, iar ceea ce apare în documentul deținut de noi, pe care îl publicăm în forma în care ne-a parvenit, reprezintă rezultatele fiscale, obținute după reportarea și deducerea pierderilor din anii precedenți.
     * În timp ce unele bănci se laudă cu profit contabil, ele înregistrează pierderi fiscale
     Tabelul arată discrepanța, uneori uimitoare, dintre profitul contabil raportat de bănci și rezultatul fiscal al exercițiului financiar.
     Spre exemplu, Banca Comercială Română (BCR) - care, de altfel, este una dintre cele două instituții financiare la care ministrul Mișa face referire când spune că a ANAF a finalizat controalele la două dintre bănci, după cum reiese din recentele declarații ale lui Andreas Treichl, președintele Erste Bank, acționar majoritar al BCR - a raportat, conform comunicatelor postate pe propriul site, profit net în trei din cei șase ani (în 2011 - 70,9 milioane lei, în 2013 - 591,2 milioane lei, în 2015 - 918,9 milioane lei și în 2016 - 1,045 miliarde lei), dar situația fiscală indică pierderi însemnate (care ajung până la minus 3 miliarde lei, în 2014) în toți cei șase ani la care facem referire.
     Reprezentanții Erste Bank ne-au transmis luni, că, "în cei zece ani de la privatizare, BCR a înregistrat un profit cumulat de 3,9 miliarde lei și a plătit 4 miliarde lei statului român în taxe și impozite".
     Răspunzând unei întrebări adresată în cadrul unei teleconferințe cu analiștii, șeful Erste Andreas Treichl a spus că nu poate vorbi de fiscalitatea din România fără să se enerveze, ceea ce pare paradoxal.
     O altă bancă ce apare în tabelul nostru cu impozit zero în perioada 2011-2016 este Bancpost, cu toate că și aceasta a avut profit contabil în ultimii doi ani (26 milioane lei în 2016 și 35,24 milioane lei în 2015), potrivit datelor de pe MFP.
     Banca Transilvania, societate listată la Bursă, s-a lăudat cu profit de 1,22 miliarde lei anul trecut, respectiv 2,41 miliarde lei în 2015, dar a raportat pierderi fiscale de -2,3 miliarde lei în 2016 și de -3 miliarde lei în anul precedent.
     Printre băncile care au plătit impozit pe profit în toți cei șase ani la care ne raportăm se numără Raiffesein Bank, ING Bank și BCR Banca pentru Locuințe.
     În aceste condiții, așa cum afirmă ministrul de resort, 27 de bănci nu au plătit impozit pe profit în perioada 2011-2016, deși, aparent, nu au făcut evaziune fiscală. 

     MFP vrea să limiteze gradul de deducere a cheltuielilor cu vânzarea neperformantelor, de la 100% la 30%
     Ministerul Finanțelor vrea să limiteze gradul de deducere a cheltuielilor cu vânzarea creditelor neperformante, potrivit unui proiect de Ordonanță postat pe site-ul MFP.
     Nota de fundamentare a acestuia menționează: "Se propune deducerea cheltuielilor reprezentând valoarea creanțelor înstrăinate, în limita unui plafon de 30% din valoarea creanțelor înstrăinate la care se adaugă valoarea venitului realizat din înstrăinarea acestora.
     Astfel, de exemplu, la calculul rezultatului fiscal pentru o creanță care a fost înstrăinată la o valoare de 1500 lei față de valoarea nominală de 10.000 lei, cheltuiala reprezentând valoarea acestei creanțe va fi deductibilă în limita a 4500 lei".
     Conform legislației în vigoare, în prezent, cheltuielile reprezentând valoarea creanțelor înstrăinate sunt integral deductibile la calculul rezultatului fiscal, indiferent de nivelul veniturilor înregistrate din înstrăinarea creanțelor respective.
     Documentul citat mai arată: "Având în vedere amploarea fenomenului de cesionare a creanțelor, în special a celor din domeniul bancar, precum și faptul că acestea sunt înstrăinate pentru sume infime raportate la valoarea creanțelor/împrumuturilor, valoare considerată cheltuială deductibilă la calculul impozitului pe profit, în vederea diminuării impactului fiscal asupra bazei de impozitare, se impune limitarea deducerii acestor cheltuieli în limita unui plafon de 30% din valoarea creanțelor înstrăinate la care se adaugă valoarea venitului realizat din înstrăinarea acestora".
     Potrivit lui Gernot Mittendorfer, directorul financiar al Erste Bank, care a spus, luni, că banca austriacă a primit o scrisoare de la ANAF referitoare la rezultatele controlului efectuat la BCR, Fiscul nostru "contestă deductibilitatea fiscală a provizioanelor, care au determinat pierderi băncii".
     
     ARB și CPBR: "Băncile respectă legislația din țara noastră"
      Băncile respectă legislația din țara noastră, subliniază un comunicat de presă comun transmis de Asociația Română a Băncilor (ARB) și Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), care menționează: "ARB și CPBR doresc să aducă la cunoștința opiniei publice că instituțiile de credit membre respectă legislația și reglementările aplicabile în România. În desfășurarea activității, instituțiile de credit au acționat în conformitate cu legile în vigoare și cu cerințele impuse de autoritățile de supraveghere și reglementare naționale și internaționale și de impunere. Instituțiile de credit operează într-un cadru strict reglementat, iar înregistrările contabile sunt validate de auditori independenți cu reputație, al căror profesionalism este recunoscut la nivel internațional. Asociația Română a Băncilor și Consiliul Patronatelor Bancare din România își asumă un rol activ în promovarea unui dialog deschis și constructiv cu autoritățile și vor solicita organizarea unor sesiuni de lucru cu Ministrul Finanțelor Publice pentru a prezenta poziția și argumentele comunității bancare și a înțelege prioritățile și provocările instituției publice".
     Rezultatele financiare ale sistemului bancar din ultimii ani au fost influențate de efectele crizei economice, de măsurile impuse pentru întărirea rezilienței sectorului, de reducerea riscului de credit prin acoperirea creditelor neperformante cu provizioane, de reducerea dobânzilor și de schimbarea modului de calcul prin conversia la standardele internaționale de raportare financiară (IFRS) începând cu anul 2012, au mai spus semnatarii comunicatului. Aceștia arată că măsurile menționate au avut la bază reglementările Băncii Naționale a României și ale Autorității Bancare Europene privind derularea activității bancare și standardele internaționale de raportare financiară. Provizioanele se înregistrează în conformitate cu standardele internaționale de contabilitate, au mai spus sursele citate, adăugând: "Sistemul bancar românesc și-a demonstrat stabilitatea structurală pe parcursul crizei și în perioada post-criză, prin menținerea la nivel adecvat a indicatorilor de solvabilitate și lichiditate. Indicatorul de lichiditate imediată era de 40% la finele anului 2016. Indicatorul de solvabilitate la nivelul sistemului bancar era de 19,80%, la finele lunii martie 2017. Menținerea indicatorului de solvabilitate peste dublul pragului minim stabilit conform cadrului de reglementare european CRD IV/CRR, de 8%, s-a făcut în principal prin aport de capital suplimentar din partea acționarilor. În perioada 2008-2016, capitalul social a fost majorat de către bănci cu 3,5 miliarde euro. În perioada crizei economico - financiare, România nu a fost nevoită să sprijine cu bani publici sectorul bancar. Contribuția sectorului bancar la stabilitatea financiară a României a fost substanțială și efectivă în ceea ce privește menținerea expunerilor financiare în România, în special pe parcursul perioadelor de criză financiară severă când opțiunile de finanțare dispăruseră în totalitate. Sectorul bancar a furnizat lichiditate atât sectorului privat, cât și sectorului public (titluri de stat, credite acordate proiectelor și programelor derulate din fonduri publice, împrumuturi acordate municipalităților), ceea ce a sprijinit capacitatea statului de a funcționa la parametri normali, inclusiv în ceea ce privește respectarea obligațiilor sociale (salarii, pensii, alocații sociale, etc.) și a programelor de investiții publice".
     
     MUGUR ISĂRESCU:
      "O parte din pierderile băncilor au apărut pentru că nu au dat credite"
      O parte din pierderile băncilor înregistrate în ultimii ani au apărut pentru că acestea nu au putut acorda mai multe credite, în condițiile în care comisioanele nu asigură profituri suficient de mari, iar cele aproape 40 de bănci se bat să acorde credite celor circa 12.000 de firme cu un potențial mare de creditare, a spus, ieri, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, în cadrul unei conferințe de presă.
     Gradul de capitalizare a companiilor este foarte scăzut, iar capacitatea acestora de rambursare a creditelor este de asemenea scăzută, a mai spus Mugur Isărescu, citat de news.ro.
     Șeful BNR spune că ar dori să vadă o creștere a creditării firmelor, dar acest lucru nu depinde doar de sistemul bancar. BNR nu poate obliga bancherii să dea credite "cu orice risc", în condițiile în care siguranța banilor deponenților este pe primul plan, a completat guvernatorul BNR.
     
     Mugur Isărescu: "Constatarea că, în ultimii ani, foarte multe bănci nu au făcut profit este una corectă. Asta este o constatare pe care am făcut-o și noi și am spus-o în repetate rânduri. Faptul că nu au plătit impozit este o formulare pe care trebuie să o facem cu atenție, pentru că la nivelul publicului larg se va înțelege altceva, cum ar fi că băncile nu au vrut să plătească. Ele nu au plătit pentru că nu au făcut profit. Băncile plătesc impozite serioase pe salarii, pe contribuțiile sociale etc. Acum, de ce nu au făcut profit, este o altă întrebare".
     
     Ionuț Mișa: "Sunt 15 bănci care au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani, aici fiind incluse și cele care au plătit un singur an. Totalul impozitului plătit de aceste bănci în cei cinci ani este de 1,7 miliarde lei. Dezechilibrul este deja evident. Este vorba de tot felul de operațiuni așa numite de «optimizare fiscală»".
     
     Oricare chioșc de la colțul străzii care a virat impozit pe profit măcar un leu a plătit mai mult decât cele 27 de bănci la un loc, în șase ani.
     
     
     
     Notă: Articolul a fost publicat în ediția Ziarului BURSA de pe data de 09.08.2017.

 


 link: MESAJ PENTRU BĂNCILE CARE NU PLĂTESC IMPOZIT
 Premierul Tudose: "Mă deranjează faptul că băncile ne fură"


 link: BCR face precizări despre impozitul pe profit

 link: ARB și CPBR resping acuzațiile vehiculate asupra sectorului bancar privind sustragerea de la plata impozitului pe profit

 link: FLORIN CÎȚU:
 "Atacul Guvernului împotriva băncilor este populist, fără substanță economică"


 link: MIHAI TUDOSE:
 "Le-am transmis reprezentanților unor bănci că ar trebui să înceapă să plătească impozite statului român"

 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
1.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 09.08.2017, ora 00:11)  
 Mizeria asta a fost facuta cu ajhtorul autoritatilor.isarescu nu a stiut?anaf s a trezit acum? Oricum isarescu a fost primul care a inteles smecheria fiscala a bancilor si le a sustinut. Mi e sila.


 
  1.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 21:57)
 
 corect. e simplu. e tarziu pentru a trage la raspundere pe cineva. si lesne de inteles ca trebuia rahatul descoperit. parerea mea,cine la initiat are implicatii sau e magar la inaintare. sa vada lumea...uite am descifrat gaura la macaroana


 
  1.2.   Strategie  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de Eu , in data de 09.08.2017, ora 23:22)
 
 Va amintiti ca acum ceva timp,, de curand,,, o lună-două în urmă a luat foc un depozit unde se afla arhiva mai multor bănci? Oare de ce,, a luat foc asaa din senin? Aha,,, și ce documente oare sa fi luat foc? Documentele cu creditul meu nu cred,, ha ha ha :) Poate își dă lumea seama,ca nu suntem chiar asa de proști cum ne cred ei,,,


 
  1.3.   Titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de Nume , in data de 10.08.2017, ora 12:17)
 
 N-a stiut pe dracu Isarescu. De cand e bisnitarul ala-n capul BNR a luat in continuu apararea bancilor comerciale. Le-a sustinut in jupuirea romanului care culmea, munceste sa-i plateasca lui salarul de 14.000 EUR/luna. Ce plm face Isarescu de 14 000 EUR pe luna? Cati romani trebuie sa munceasca si sa contribuie la stat ca sa se stranga salarul unui singur om? Si tot impotrvia romanilor e Isarescu. Cand va cadea turnul asta imbacsit de aceiasi politicieni, cladit pe spinarea romanului, astia care-s mai sus, ca Isarescu se vor lovi cel mai tare in cadere.


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de adrian în data de 09.08.2017, ora 01:19)  
 In primul rand va rog sa nu-l mai citati pe Ionut Misa, un "cimpanzeu" aterizat la Finante...omul asta nu intelege cum functioneaza lucrurile si scoate numai tampenii.
 Chestia cu plafonarea la 30% este o fumigena pentru cei suparati pe banci...in realitate nu prea are efect asupra bancilor...in marea majoritate a cazurilor bancile vand credite care au fost provizionate in mare parte (gradul de acoperire cu provizioane tinde spre 100%), deci nu prea mai au mari cheltuieli la momentul cand vand creditele... cheltuiala bancilor este in momentul cand se constituie provizioanele si poate sa fie din urma cu multi ani, deci acele cheltuieli au fost deja considerate deductibile la calculul de impozit pe profit din anii precedenti (cheltuielile cu provizioanele sunt in mare parte in anii financiari anteriori anului financiar in care se vand creditele).
 Verificati cam ce pierderi au raportat marile banci din Europa in ultimii ani (de ordinul miliardelor de EUR).
 In plus, daca verificati veti vedea ca marea majoritate a bancilor mama a bancilor straine din Romania au cam raportat tot pierderi cumulate in ultimii 7-8 ani.


 
  2.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de adrian , in data de 09.08.2017, ora 01:22)
 
 
  Top European banking losses of the crisis
  1 43.15bn RBS 2008
  2 28bn Fortis 2008
  3 19.2bn Bankia 2012
  4 18.45bn Fortis Bank Netherlands 2008
  5 17.6bn Anglo Irish Bank 2010
  6 13.19bn UBS 2008
  7 12.7bn Anglo Irish Bank 15 months to end 2009
  8 12.3bn National Bank of Greece 2011
  9 12.1bn Allied Irish Bank 2010
  10 11.6bn Dexia 2011
  11 9.2bn Unicredit 2011
  12 8.2bn Intesa Sanpaolo 2011
  13 7.27bn RBS 2012
  14 6.6bn Piraeus 2011
  15 6.6bn Commerzbank 2008
  16 6.5bn Credit Agricole 2012
  17 6.2bn KfW 2007


 
  2.2.   alte cateva exemple  (răspuns la opinia nr. 2.1 )
    (mesaj trimis de adrian , in data de 09.08.2017, ora 01:28)
 
 MILAN (Reuters) - UniCredit (CRDI.MI) said it expects to book a net loss of around 11.8 billion euros ($12.6 billion) for 2016 and fall short of European Central Bank capital requirements, highlighting the importance of a planned 13 billion euro rights issue.
 Troubled German banking giant Deutsche Bank on Thursday reported a net loss of €1.4 billion for 2016 as it struggles with the impact of mammoth fines, lower revenues and restructuring costs.
 Last week, Deutsche Bank said it expected to report a 2015 net loss of about 6.7 billion euros ($7.26 billion), sending its shares down 10 percent and renewing analysts' concerns that it might now need to raise more capital to strengthen its finances.
 Italian banks reported an aggregate net loss of €15 billion at year-end 2016 due to higher provisions and restructuring costs, as well as lower revenues, ratings agency DBRS said in a report.


 
  2.3.   aprilie 2011 a inceput cacialmaua  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de The Brute , in data de 09.08.2017, ora 01:32)
 
 prin xeclaratia care l-buimacit pe Reporter asupra tarii unde are Probleme si care nu era Romania ci Ungaria. In toamna 2011 de incepe cu amortizarea brutala a Goodwill cu aprox 700 milioane Euro desi in acel an cresterea economica a fost de 2,5%.


 
  2.4.   Deutsche Bank nu a avut pierdere 2015, 2016  (răspuns la opinia nr. 2.2 )
    (mesaj trimis de The Brute , in data de 09.08.2017, ora 01:47)
 
 pierderile Deutsche Bank au fost orchestrate de domnul Achleitner, cel care nu a prezentat un raport financiar in in anii 2015 si 2016 pentru a nu de observa ca banca a avut castig de 135 milioane in 2015 si 400 milioane in 2016. La conferinta media din 2 februarie 2017 l-am intrebat pe CFO Schenk daca si in 2016 o sa aiba un rezultat pozitiv ca in 2015, asa cum poate fi observat in raportul financiar..A privit buimacit si a spus ca nu vor fi folosite rezervele pentru plata AT1. O saptamana mai tarziu a fost promovat CEO adjunct, iar pozitia de CFO a ramas vacanta.


 
  2.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 07:10)
 
 Adriene, oricate informatii ne-ai da, oricate argumente ai construi, nu vei putea explica prin mecanismele pietei de ce, suferind pierderi sase ani la rand, bancile continua sa aiba actionari, ba chiar proprietarii bancilor continua sa cumpere actiuni ale bancilor.


 
  2.6.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 07:56)
 
 Oreicate randuri ai scrie, speculantule, nu vein dovedi decat ca nu pricepi nimic si ca ti-e ciuda ca esti tantalau. La ce preturi se cumpara actiunile bncilor? Sau tu crezi ca o actiune e un covrig si are pret fix, deci daca se vinde insemna ca covrigaria de la care te alimentezi merge bine? Idioti cu scoala.


 
  2.7.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.6 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 08:09)
 
 Inainte sa ma faci idiot, raspunde-ti singur la propria intrebare prosteasca: care este pretul fix al covrigului?


 
  2.8.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de karina , in data de 09.08.2017, ora 08:37)
 
 ok, de acord, dar la momentul vanzarii neperformantelor ce se intampla cu provizioanele ? daca din portofoliul de neperformante s-a vandut...%, acelasi procent trebuie aplicat si provizioanelor, in sensul trecerii acestora pe venituri, nu ?


 
  2.9.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 09:19)
 
 Dar tu esti "un initiat"al turnatorului suprem"care si cand vorbeste se screme sa scoata vorbele?Te-a asmutit ?Mars !


 
  2.10.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 09:58)
 
 
  Te lauzi degeaba; trebuia sa-l intrebi pe nenea Treichl al nostru, asta ne intereseaza.


 
  2.11.   Nea Treichl citeste Bursa  (răspuns la opinia nr. 2.10 )
    (mesaj trimis de The Brute , in data de 09.08.2017, ora 11:15)
 
 si e restul de intelept sa. actioneze. In fara lui 2013 Wimmer, celebrul CFO care a infiintat vehiculele CEPS iese la pensie, nu inainte de a transfera BCR de la Bucuresti la Chisinau. Continua Mittendorfer , care lass BCR la Chisinau si culmineaza cu fuzunea CEPSurilor in EGB ajung prin care 5,5 miliarde EUR investiti de actionari prin Plata actiunilor ajung in rezultatul reportat ca si cum ar fi fost produsi prin mecanismele unui Institut Financiar. E ca si cum au avea o covrigarie si ca actionar. bagi 5500 de Euro ist la sfarsitul anului nu ii declari ca aport de Capital ci ca rezultat al vanzarii covrigilor.


 
  2.12.   Tesla  (răspuns la opinia nr. 2.5 )
    (mesaj trimis de Alt anonim , in data de 11.08.2017, ora 13:56)
 
 De de nu? Un exemplu asemanator e Tesla


 
3.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 09.08.2017, ora 08:20)  
 Sunt de vina incepand dela presedinte,guvern,parlament.Am vazut aseara la TV cum prin legea retocedarilor se dau si ungurilor chiar si criminali de razboi dupa ce au fost depagubiti in aur si bani.Cine sunt de vina?Parlamentari care au facut o lege proasta si aprobata de basescu(alt excroc).Dece nu se opresc aceste excrocheri?Dupa 1989,numai distrugeri si furturi au fost sustinute de excroci mentionati si ajutoarele lor.


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 09.08.2017, ora 08:44)  
 Cate controale s-au facut in acesti ani la banci?
 Chioscul daca nu plateste impozit e cu controalele pe cap bancile de ce NU?


 
  4.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4 )
    (mesaj trimis de fara titlu , in data de 10.08.2017, ora 11:13)
 
 cate controale s-au facut la comisioanele care le incaseaza banca (una a scris in contract si alta a incasat)


 
5.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 09.08.2017, ora 09:40)  
 un excell simplu arata dimensiunea fraudei grotesti a bancilor, dar si minciuna BNR-ului. trebuie corectata legislatia si schimbata conducerea BNR.


 
6.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 09.08.2017, ora 09:41)  
 intre timp, zeci de oameni executati silit, scosi cu familiile in strada, s-au sinucis de disperare si depresie.


 
7.  fără titlu
    (mesaj trimis de georgescu viorel în data de 09.08.2017, ora 10:11)  
 un partid care se da de stanga ..si e votat in mare parte de cei cu vederi de stanga, asta ar trebui sa faca ..sa-i "incalece " si sa le ia 7 randuri de piei ..dar ..nu PSD se declara de stanga sau centru stanga si da tot in cei ce produc plus valoare..nu se atinge de "capitalisti -investitori. ( hoti ...capuse care sug totul )..bla.bla...unde este impozitarea multinationalelor? culmea..(au si in ALDE si PSD capuse ) anul asta micsoreaza impozitul pe dividende la 5 % iar de la anul il anuleaza, devine ZERO...iar noua, ne-a pus impozit i pe terenul de sub bloc(casa)..ALO.....PSD peste 3 ani sant alegeri..sau pana atunci crezi ca lumea uita..ne mai dai 50 lei la pensie sau 100 lei la salariu si hotii se imbuibeaza si fac "safarii"...desteapta-te PSD....


 
  7.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 7 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 10:30)
 
 Huo comunistilor!Huoa astia care ati ramas la nivelul economei politice ceausiste "care produc plus valoare"


 
  7.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 7.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.08.2017, ora 08:45)
 
 Ei produc "plus valoare", dar fac evaziune. Orice stat, comunist sau capitalist, este furat prin evaziune.


 
8.  ANAF, decat ANAF
    (mesaj trimis de Dyogene în data de 09.08.2017, ora 10:19)  
 O singura institutie este responsabila de tot ceea ce tine de fiscalitate in Romania, ea se numeste ANAF. Orice incercare de a arunca vina spre alte persoane sau institutii este o incercare patetica de a degreva de responsabilitate Guvernul. Pentru ca ANAF este in subordinea guvernului. Sa faca bine domni si doamnele de la ANAF sa se specializeze, sa viseze noaptea standardele IFRS si IAS si sa-si faca treaba. Iar daca nu sunt in stare, sa faca bine ANAF sa recruteze tax professionals din marile firme de consultanta, din Big4, ca ei stiu cu ce se mananca treaba asta.


 
  8.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 8 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 10:25)
 
 Cam asta spune si ziarul, cladirea dintre cele doua siruri de tabele este sediul ANAF-ului.


 
  8.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 8 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 11:05)
 
 Dyogene esti ametit de bautura.Deci cum ai tu privirea tulbure Manole si BNR nu au nici o raspundere,ei numai stau la incasare.Avocatii de succes ai bancilor .Asa sa aiba parte si el si toti descendentii lui ,de amar sa le fie !


 
  8.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 8 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 20:13)
 
 
  ANAFura mamii lor !!.


 
  8.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 8.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.08.2017, ora 22:48)
 
 
  Mai bine si-ar zice Damigene.


 
9.  fără titlu
    (mesaj trimis de Radu1 în data de 09.08.2017, ora 10:23)  
 Ar trebui verificate toate bancile, nu doar cele care nu au platit impozit. Poate ca unele au platit impozit, insa doar 2 lei in loc de 2 milioane cat ar fi trebuit. Daca institutiile statului tot si-au adus aminte de banci, ar fi bine cu ocazia asta sa le ia la intrebari pe toate.


 
  9.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 10:34)
 
 Neinitiatilor! Asta E UN FENOMEN DE MASA IN ROMANIA, nu e ceva specific bancilor. Ce va tolt mirati ca neinitiatii ca de ce mai exista bancile daca nu au profit???
 40% adica APROAPE JUMATATE, NEINITIATILOR dintre firmele din Romania nu obtin profit. Ce va tot mirati de parca acum descoperiti apa calda???
 .digi24.ro/stiri/economie/ bani-afaceri/firmele-au-pierde ri-in-plina-crestere-economica -573422


 
  9.2.   1 miliard de lei profit BCR in 2016  (răspuns la opinia nr. 9.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 10:41)
 
 Neinitiatule, BCR tot a facut profit. Intelegi cum sta treaba?
 Cea mai mare banca locala, BCR, a anuntat marti obtinerea unui profit net de peste un miliard de lei, adica un sfert din profitul intregului sistem bancar pe anul trecut. In 2015, profitul BCR a fost de 919 milioane lei, dupa pierderi record de 2,4 miliarde lei in 2014, ca urmare a recunoasterii creditelor neperformante.


 
  9.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 10:45)
 
 Initiatule!
 La zero profit, bancile din Romania au profitabilitate dubla fata de cele din restul Europei.


 
  9.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.3 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 11:06)
 
 Neinitiatule, una e profitul operational si alta profitul impozabil. Pentru ca daca profitul il cheltuiesti pe modernizari de sedii sau de ATM nu se mai impoziteaza fiind cheltuit. Neinitiatilor, asa cum NU PUTETI INTELEGE DE CE STERGEREA DATORIEI E VENIT, cum v-a explicat CLAR SI SIMPLU Biris, asa nu puteti intelege asta cu profitul bancilor. REPET NEINITIATILOR: aproape jumatate din firmele din Romania nu au profit si NU PLATESC IMPOZIT PE PROFIT. 700 de mii de firme în România
 609.000 de firme au depus bilanțul pentru 2015
 84.000 profit 0
 306.000 - profit total de 17 miliarde de euro
 219.000 - pierderi de 8,5 miliarde de euro
 sursa: Creditinfo


 
  9.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 11:23)
 
 Sunteti atat de neinitiati incat orice depaseste aritmetica simpla cu cifre va depaseste capacitatea de intelegere. Faptul ca unii dintre neinitiati s-au ales prin redistribuire senatori PNL nu inseamna ca sunt altfel, tot neinitiati populisti au fost si gargaragii vor fi atata vreme cat poporul le va permite.
 In ceea ce priveste grupul religios de presiune coordonat din zona Sibiului, o absolventa de ASE angajata la RAR - ceea ce spune multe de halul in care a ajuns scoala romaneasca- nu e in stare sa priceapa ceva banal (absolventa de ASE!) cum de zice guvernatorul ca pierderile bancilor se datoreaza faptului ca nu dau credite cata vreme speculantii si mai labili psihic scormonesc si gasesc grafice cu creditele imobiliare ajunse la nivel de bula. Pai nu doar credite IMOBILIARE dau bancile, dau si credite de afaceri, neinitiatilor sistemici.
 Faptul ca se dau bani pe prima casa, cu marja mica, nu inseamna ca se dau si credite suficiente catre firme asa ca SE POATE SA FIE PE PIERDERE unele banci.
 Un alt neinitiat din vestul sarac al tarii cu nume de bere prosta (#cheiaelael) nu pricepe cum poate o banca sa piarda daca nu da credite ca i se pare lui ca e un fel de magazin de bani si daca nu vinde asta e, dar macar nu pierde. Pai o banca plateste dobanzi la depozite, adica daca nu da credite face doar platri si e in pierdere bexaila penibila!
 Iar SRS-ul, cisnadiorul si piarul elefantului bulgaresc nu pricep ca ceea ce zice Misa, adica 70% dintre banci, sunt in general cele mici.
 70% sunt vreo 30 de banci care poate nu au nici 15 la suta din piata bancara. Asa ca DA, bancile din Romania pot avea profit, chiar si istoric, dar o parte mare dintre ele (ca numar) sa fie pe pierdere si sa nu plateasca impozit. Piata bancara e tot pe plus pentru ca bancile respective, multe dar mici, nu au pierderi care sa depaseasca profitul celor mari.
 Bai, si va rupeti camasile de pe voi ca acuma sunteti la cutrent, ca acuma nu va mai pacaleste nimeni, ca acuma intelegeti si sunteti atenti... ARITMETICA DE A TREIA, asata e nivelul vostru NEINITIATILOR MACROPRUDENTIALIZATI.


 
  9.6.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 22:39)
 
 Te crezi initiat dar esti.....praf.
 Tu nu intelegi ce ti a spus idolul tau...Manole....
 Din exemplul tau cu bancile care nu reprezinta 15 % din piata bancara
 ...inseamna ca nici nu ai citit acea lista....restul e can can....".initiatule"
 Cand citezi pui ghilimele...chiar daca te citezi pe tine..
 Manole a aflat acu' la varsta de pensionare.
 Inca ceva...la cat este diferenta intre dobanda incasata pt creditele date si cea platita catre deponenti de ce s-ar agita iubitele tale banci sa dea credite firmelor...nu au niciun interes ca economia sa mearga, statul sa incaseze bani la buget sa aiba de pensii pt ca nu s-ar mai imprumuta de la banci.
 Capoisci?


 
  9.7.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.08.2017, ora 09:32)
 
 Inutil cu romanasii verzi si mandri, li se intuneca si bruma de ratiune cind aud de straini si de banci ca asa li s-a bagat in creier. A incercat si Adrian, dar inutil, sint incapabili de ratiune. Tara asta chiar va disparea cu asa populatie si conducatori, primitivuismul e in floare, noi mineriade. Jalnic.


 
  9.8.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 9.7 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.08.2017, ora 13:16)
 
 Impozit pe cifra de afaceri, includeti costurile in credite și mergeți înainte.
 Ați furat destul.


 
10.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 09.08.2017, ora 11:07)  
 Trebuie să ai creierul spălat să crezi că băncile merg pe pierdere. Impozitul pe profit în România se plătește doar în proporție de 20%, restul de 80% este evazionat înainte să fie fiscalizat. Impozitul specific plătit de microîntreprinderile românești depășește impozitul pe profit al tuturor multinaționalelor la un loc. România este jefuită.


 
11.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 09.08.2017, ora 11:43)  
 articolul de azi arata ca ziaristii de la Ziarul Financiar sunt niste naivi cand trambiteaza topurile alea fenomenale cu profiturile raportate de banci. articolele lor sunt praf in ochi si propaganda pentru banci. dl Hostiuc, nu ati incercat niciodata sa va uitati mai in profunzime la ce se intampla mai departe de profiturile raportate de banci? v-ati multumit cu titlurile socante si can-caniste ca sa va faceti vizualizari si sa fiti invitati la conferinte.


 
  11.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 11 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 11:55)
 
 Serios? Asta e ultima ta opinie? Sigur nu vrei sa suni un prieten mai priceput? Cica zf, Hostiu, blabla, praf in ochi.Serios?


 
  11.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 11.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 14:22)
 
 Atat poti da replica?Cica, cica?Serios, serios?


 
  11.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 11.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 20:44)
 
 serios te deranjeaza ca am dreptate? pai nu e bine dorinele, nu cred ca e bine. bre, va injecta [Fragment eliminat, conform regulamentului] sa dictatoriati, bobulita?


 
  11.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 11.3 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 22:46)
 
 Esti "dastept si citit pe deasupra" nu stim pe dedesupt.
 Ai progresat de la cica cica..serios serios ..
 ai si injurat un pic..nu-i nimic este de inteles...pt tine e un pas inainte.


 
12.  pt. domnii Isarescu si Cinteza
    (mesaj trimis de anonim asa doar în data de 09.08.2017, ora 14:31)  
 Domnilor cum se face ca acum vreo 10 ani, daca nu mai bine, ati desfiintat tocmai serviciul care se ocupa cu supravegherea supra-provizionarii de catre banci?


 
13.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 09.08.2017, ora 14:40)  
 Ce tara de idioti am ajuns... Chiar acest articol ne spune verde-n fata ca suntem jefuiti de companiile straine, iar noi ne certam intre noi daca e sau nu asa... Ce-au ajuns romanii in propria lor tara...


 
  13.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 13 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 09.08.2017, ora 20:42)
 
 vrabioiule, tu nu intelegi ca 40% din firmele din Romania nu au profit si nu platesc impozit. da, aproape jumatate din firmele din Romania nu platesc impozit pe profit. SUTE DE MII de firme romanesti te jefuiesc, neintiatule? te-ai gandit ca poate nu pricepi tu care-i faza?? da chiar, ce-au ajuns romanii... oamen prosti, neinitiati, isi iau case pe credit si au si internet!


 
  13.2.   Papusa gonflabila  (răspuns la opinia nr. 13.1 )
    (mesaj trimis de Tito , in data de 10.08.2017, ora 11:23)
 
 auzi mai Pasarila de la 13.1, daca 40% nu platesc este normal sa permitem Bancilor sa nu plateasca si ele? in orice tara fenomenul se stinge de sus in jos, era timpul sa se dea o lovitura dupa 10 ani de jafuri ale bancilor straine in romania. de ce sa alerge 1000 oameni dupa plevusca, daca am la indemana 27 de banci cu care compensez plevusca?


 
14.  BANCILE = JEGUL SOCIETATII
    (mesaj trimis de Chioru Betiv în data de 10.08.2017, ora 11:18)  
 Sub aripa BNR s-a dezvoltat o afacere profitabila pentru bancile straine. Au bagat clauze abuzive in contractele de credit si au aruncat oamenii afara in strada pe motiv de neplata. Pe urma sateliti ai bancilor cumparau creanta cu 5% si o vindeau de cateva ori la interpusi pana luau pretul pietei. Banca avea pierdere, satelitul putin profit, restul la baietii destepti. Cum oamenii nu au fost capabili sa ii dea in judecata au ales fie sa se sacrifice si s-au sinucis, fie au acceptat executarea silita pana la moarte. Legea Darii in Plata a stopat acest fenomen al executarilor perpetuue. Si iata cum banci precum BCR, vin sa ne spuna ca sunt Alba ca Zapada. BCR nu respecta nici macar deciziile judecatoresti. Despre ce vorbim aici? Era timpul sa ii rupa pe acesti nenorociti care au franat tara profitand de dorinta omului de a o duce mai bine. Clauzele abuzive sunt interzise de lege, dar BNR nu a sanctionat astfel de practici care incalca grav prudenta bancara. Huo, sper sa vad bancheri la puscarie, nu vorbe goale. Au dat credite fara sa aiba valuta in seif (a se vedea CHF).


 
15.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 10.08.2017, ora 15:37)  
  Ce facem.....EXIM BANK se va duce cand de curand dupa Bancorex.....CINE RASPUNDE??/


 
  15.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 15 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.08.2017, ora 22:49)
 
 
  Cum cine? Basescu e de vina.


 
  15.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 15.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.08.2017, ora 08:54)
 
 Basescu doar a condus mafia securista timp de 10 ani. Acum are imunitate.
 Ce vina are Basescu?


 
  15.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 15.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.08.2017, ora 12:34)
 
 
  Asta ziceam si ei;pentru toate relele, Basescu a fost/este gasit vinovat.
  Vorba ceea: ce are sula cu prefectura?


 
16.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 11.08.2017, ora 09:27)  
 Cita ura frate fata de straini,de asat ne e noua rau(unora doar,celor cinstiti si seriosi), nu din cauza furtului politicienilor romani de 25 de ani!!!!!! Treziti-va, nimeni nu ar fura daca politicienii ar fi responsabili si ADEVARATI PATRIOTI nu haite lacome puse pe capatuiala cu orice pret. Ei permit orice ca sa-si vada linistiti de jaful lor. Dati ma bancile straine afara si ramineti cu Eximbank si CEC ca ati vazut ce s-a intimplat la bancorex.


 
17.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 11.08.2017, ora 09:49)  
 Da' de hotia evreilor in tara asta sub patronajul si in cirdasie cu psdeii nu va iritati?


 
  17.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 17 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.08.2017, ora 14:27)
 
 la cine te referi?


 
  17.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 17 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.08.2017, ora 16:53)
 
 Da' prostia antisemita nu te irita la creier?


 
18.  Recapitulare
    (mesaj trimis de Sulaina Channel penalist în data de 11.08.2017, ora 12:26)  
 Deci sa recapitulam:
 1.Bancile nu platesc impozit
 2.IT-istii nu platesc impozit
 3.Media (ziare+TV) nu platesc impozit (baietii sunt insolventi sine die)
 4.Bursa nu plateste impozit:-)
 5.Companiile nu platesc mai nimic, pt ca pleaca " investitorii"
 6.persoanele fizice nu platesc impozit...toti au fundatii sau conturi in paradisuri fiscale
 7.2000 de generali!!!! In Romania nu platesc impozit, doar au luptat la Rovine in campii...
 8. 4 milioane de Romani nu platesc impozit...statului Roman...prefera sa dea 40% statului German...doar " munca te elibereaza":-)
 9. padurile, gazul, petrolul, terenurile agricole, distributia privatizate celor " investitorilor" care nu platesc impozit...doar sunt "investitori"
 Concluzia? Ah da, o sa vina un "Make" sa ne explice sorescian, ca toate astea trebuiau sa poarte un nume si i-au spus PSD...
 Apropos, vreau sa vad si eu un clasament cu top 300 Capital si sa vad cit impozit pe profit a pLatit fiecare...iar daca impozitul tinde spre zero, sa vina urgent guvernul PSD sa le faca autostrazi si spitale????


 
19.  nimic nu este intimplator
    (mesaj trimis de wlad în data de 11.08.2017, ora 16:09)  
 Statul a devenit cel mai mare manipulator al bursei, alaturi de care si o parte a presei a pus botu’ dupa ce a dus la maxime firmele unde este actionar ( dividend suplimentar) dupa ce guvernul lanseaza subiectul nationalizari pilonului 2, dupa multe altele…. si iar altele, acum cind fondurile nu pot acumula volume mari de actiuni la banci, vine iar guvernul si le da o mana de ajutor , lansind subiectul bancile nu platesc de 10 impozit pe profit! De ce prefera prim ministru sa vorbeasca in loc sa actioneze ? nu avem legi care reglementeaza situatia ? avem politicieni prosti ? care fac legile in functie de lobi ? anaf-ul a dormit timp de 10 ani si sa trezit acum? Iar de o ancheta a asf- ului despre cum poate guvernul sa manipuleze piata,oare in ce an (aniiiii ) o sa putem discuta ! si uite asa in timp ce uni doar dau din cleanta’ pe la televiziuni si prin ziare, uni acumuleaza masiv la preturi mici, iar alti fac sute de milioane din speculatii


 
20.  MUSTRAREA potrivita
    (mesaj trimis de Vasile în data de 11.08.2017, ora 16:25)  
 La ora cand Bursa.ro spune ca bancile nu platesc impozit, sunt incantat sa aflu de o rapsodie (in “Basmele bunicilor cuminti”) care le mustra, elegant, lacomia. Nu se putea mai potrivit :))


 
21.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2017, ora 08:58)  
  BANCILE RESPECTA LEGISLATIA ROMANEASCA FACUTA DE ISARESCU,,,,,EL A PACALIT PARLAMENTARII SA ADOPTE LEGII CA BANCILE SA FACA CE VREA IN ROMANIA,,,,ISARESCU CU CATI SEFI DIN MINISTERUL FINANTELOR A MODIFICAT LEGISLATIA IN FAVOAREA BANCILOR,,,,,DUPA CUM SE VEDE ISARESCU CU DEVOTAMENT SI LUPTA ESTE AVOCATUL BANCILOR.


 
22.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 14.08.2017, ora 13:42)  
 Daca nu fac profit si sa plateasca impozit cine are interes sa le mentina in stare de functionare???
 Astia sunt pe mana la pacalit statul si poporul!!


 
  22.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 22 )
    (mesaj trimis de MIHAI , in data de 14.08.2017, ora 17:33)
 
 Hai s-o scurtam:niste banditi moderni !?


 
23.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 16.08.2017, ora 09:07)  
 Ce atata taraboi? Mie daca nu-mi plateste un client marfa livrata, ma lasa fiscul sa imi fac provizion deductibil? Sa intre si bancile in randul lumii!


 
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Bănci-Asigurări, 13:14
     * Dolarul a câștigat 0,13 bani în fața monedei naționale
     * Francul a coborât la 4,0379 lei
       Banca Națională a României (BNR) a anunțat, astăzi, un curs de referință de 4,5881 lei pentru moneda europeană, în scădere cu 0,02 bani, comparativ cu ședința de vineri, când euro a fost cotat la 4,5883 lei.  detalii
Internaţional, 12:40
     * ACTUALIZARE 14:26 Bărbatul care a ucis cu mașina o persoană la Marsilia suferea de probleme psihice
     Un bărbat care a intrat cu mașina în două stații de autobuz din Franța, omorând cel puțin o persoană, era cunoscut poliției pentru infracțiuni minore și avea probleme psihice, a declarat o sursă din poliție, citată de Reuters.
     ---
     Cel puțin o persoană a fost ucisă și alta a fost grav rănită azi dimineață la Marsilia după ce o mașină a intrat în două rânduri în refugii de autobuz, a declarat pentru Reuters o sursă din poliția franceză.  detalii
Piaţa de Capital, 14:58
     Ministerul Energiei, acționarul majoritar al "Oil Terminal" (simbol bursier OIL), a solicitat convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor societății pentru revocarea unor membri ai Consiliului de Administrație (CA) și numirea unora provizorii în locul lor, potrivit unui raport remis astăzi Bursei de Valori București (BVB).  detalii
Internaţional, 14:48
     Bilanțul morților în urma atentatelor de la Barcelona și Cambrils, revendicate de Statul Islamic, a ajuns la 15 morți, a anunțat ministrul de Interne din Catalania, Joaquim Form, citat de AFP.  detalii
Internaţional, 14:38
     Eliberarea de vize de către Statele Unite va fi suspendată temporar în Rusia, începând de miercuri, din cauza reducerii de personal diplomatic dispusă de către Moscova ca ripostă față de sancțiuni ce i-au fost impuse de americani, a anunțat astăzi ambasada americană, transmite AFP.  detalii
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
21.08.2017
BVB
     * Titlurile "OMV Petrom", cele mai lichide
       Ultima ședință de tranzacționare a săptămânii a fost marcată de un rulaj scăzut, volumul fiind de 5,82 milioane de euro, aproape jumătate din media zilnică a acestui an, de 10,49 milioane de euro.  detalii
21.08.2017
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile tranzacționate la bursele din Europa s-au înscris pe un curs negativ vineri, ca urmare a atentatului care a avut loc în Spania, în ziua precedentă.  detalii
18.08.2017
BVB
     * Titlurile BRD, cele mai tranzacționate
       Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în ședința de tranzacționare de ieri, o lichiditate de 48,7 milioane de lei (10,63 milioane euro), mult mai mică decât cea...  detalii
18.08.2017
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile tranzacționate la bursele din Europa au scăzut ușor ieri, pe fondul îndoielilor traderilor privind o viitoare majorare a dobânzii de către banca centrală americană.  detalii
17.08.2017
BVB
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a fost dominată, în ședința de ieri, de două tranzacții de tip "deal" realizate cu acțiuni "SIF Moldova" (SIF2), totalizând 51,5...  detalii
17.08.2017
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile companiilor listate la bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, investitorii îndreptându-și atenția către informațiile economice odată ce tensiunile geopolitice s-au mai redus.  detalii
Cotații Internaționale

Prognoza Meteo
Vezi harta temperaturilor
harta temperaturilor
     21.08.2017 
     Prognoza pentru România
     Vremea va fi în general instabilă și se va răci față de ziua precedentă, mai accentuat în centru, nord și în sud-vest. În zona de munte, în centrul țării și local în est și sud, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 40...50 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va deveni variabil și doar la începutul zilei izolat va mai ploua. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, exceptând Muntenia, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei, unde vor fi cuprinse în general între 29 și 33 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 9 și 21 de grade.
     Prognoza pentru București
     Deși temperatura aerului va marca o scădere față de intervalul anterior, vremea va rămâne călduroasă. Temperatura maximă va fi de 31...33 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate seara, dar mai ales noaptea când vor fi averse moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.
      
Curs Valutar

Curs valabil din data de 21 august 2017
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRL
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
11.08.2017
     Twenty seven banks haven't paid any profit tax in the last 6 years, which has shaken Minister of Public Finances Ionuț Mișa, as well as some MPs, bankers and even the Governor of the National...  details
10.08.2017
11 DAYS LEFT / TRICKS TO FORCE THE EXTENSION OF THE MANDATE OF THE CEO OF THE BSE
     Considering how many tricks Lucian Anghel, the president of the Bucharest Stock Exchange has tried, in order to extend the term of CEO Ludwik Sobolewski, it would be actually crazy if they...  details
08.08.2017
JACK CUTIȘTEANU, PETPROD:
     The state speculates the economy and household consumers, through Hidroelectrica, CEO, Nucleareletrica and CEH, says Jack Cutișteanu, the CEO of Petprod, referring to the evolution of the price of...  details
03.08.2017
FINANCE MINISTER CONFIRMS WHAT BURSA REPORTED FIVE MONTHS AGO:
     * PNL senator Daniel Cătălin Zamfir asks for a "list of shame" of banks that don't pay taxes
     * According to information obtained by BURSA, between 2011-2015, banks in Romania paid 1.3 billion lei (288 million Euros) in taxes
       Public Finance Minister Ionuț Mișa says that almost three quarters of banks operating in Romania haven't paid profit tax in the last few years. With that statement, the head of the Finance...  details
02.08.2017
GABRIEL DUMITRAȘCU, ABOUT THE INCREASE OF THE PRICE OF ELECTRICITY:
     * Dumitrașcu: "Among other things, we recently even had to import the system services, and system services energy is three times more expensive than that on the Day-Ahead market"
       The price of electricity and its increase on the Day-ahead market (PZU) of the OPCOM exchange keeps causing discontent among the players and specialists on the market and is keeping consumers on...  details
01.08.2017
EUROPEAN MP RAMONA MĂNESCU:
     * "We have asked for clarifications and a position of the Commission on whether the Hungarian initiative complies with the Energy Security Strategy of the European Union and the coordination with BRUA"
       The announcement of Hungarian gas operator FGSZ that BRUA would end in Hungary instead of in Austria was surprising and it didn't come as a result of consultations with its regional partners or...  details