Masa Rotundă - România și Rusia în căutare de noi formate de cooperare
PRACTICA NEUNITARĂ A JUSTIȚIEI NOASTRE, TRANȘATĂ DE INSTANȚA EUROPEANĂ
BURSA 11.01.2018

Emilia Olescu
 
mărește imaginea
     * Piperea: "Toate procesele pe care le-am pierdut vor fi revizuite, dacă CEDO va da dreptate reclamanților"
     * BCR nu a răspuns solicitării noastre până la închiderea ediției
       Statul român a ajuns, din nou, în fața Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), de data aceasta în procesele deschise pe clauze considerate abuzive din contractele de credit încheiate de Banca Comercială Română (BCR), potrivit unui anunț al CEDO.
     Conform comunicatului Curții Europene, cazul deschis în urma unei sesizări făcute de cinci persoane are ca obiect "jurisprudența contrară a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care s-au pronunțat hotărârile definitive în litigii privind presupusele clauze abuzive ale contractelor de credit denominate în valută străină".
     Instanța europeană subliniază: "În special, prin decizia atacată din 23 martie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererile reclamanților în întregime și a considerat că termenii contestați ai contractelor de împrumut erau «legali și negociați». Cu toate acestea, aceeași instanță a pronunțat hotărâri în cauze similare, constatând că termenii contractuali în cauză erau incorecți, ceea ce le dă dreptul reclamanților din acele cauze să obțină de la bancă banii pe care i-au plătit în contul respectivelor clauze contractuale ilegale".
     Avocatul Gheorghe Piperea susține că procesul la care se face referire este cel în care domnia sa îi apără pe clienți împotriva BCR. De asemenea, domnia sa spune că documentul CEDO conține o eroare, respectiv faptul că moneda în care au fost denominate creditele este francul elvețian.
     Menționăm că BCR nu a acordat credite în franci elvețieni.
     Avocatul Piperea ne-a declarat: "Este vorba despre procesul G2, împotriva BCR, pe clauze abuzive, pe care l-am pierdut definitiv în instanță. Acum, dacă CEDO va da dreptate reclamanților, și nu am nici cea mai mică îndoială că așa va fi, vom relua întregul proces.
     Menționez că nu noi am făcut sesizarea la CEDO, dar că este o cale prin care situația din justiția noastră, unde se dau hotărâri diametral opuse, poate fi corectată.
      Nu are importanță că împrumuturile vizate sunt sau nu în franci elvețieni, pentru că practica noastră judiciară este neunitară oricum, deși actul de justiție ar trebui să fie predictibil. În sfârșit, prin această acțiune formulată la CEDO, practica neunitară din justiția noastră va fi sancționată, toate hotărârile pe care le-am pierdut vor fi revizuite, iar eu pretind ca cineva să răspundă pentru această eroare judiciară. De reținut este faptul că la CEDO nu se ajunge ușor. În general, sesizările sunt respinse, iar faptul că acest dosar apare înregistrat pe site-ul CEDO, înseamnă că el a intrat pe circuit, ceea ce este mare lucru".
     Amintim că, anul trecut, contestația în anulare pe care Gheorghe Piperea a depus-o în procesul colectiv deschis împotriva BCR (dosarul G2) a fost respinsă de instanță. Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut, practic, decizia definitivă pronunțată în favoarea BCR în acest dosar, în ciuda faptului că, în procesul colectiv G1 - identic cu cel în discuție -, aceeași instanță de judecată le-a dat dreptate clienților, constatând ca abuzivă clauza privind dobânda de referință variabilă.
     Întrebările adresate CEDO în această speță sunt următoarele:
     "1. Reclamanții au beneficiat de un proces echitabil în stabilirea drepturilor și obligațiilor lor civile, în conformitate cu articolul 6 (1) din Convenție, citit singur sau împreună cu articolul 14 al Convenției, în măsura în care acțiunile similare de pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, precum și de pe rolul diferitelor curți de apel, referitoare la interpretarea termenilor din contractele de credit încheiate de diferiți reclamanți cu Banca Comercială Română au avut rezultate diferite?
     2. A fost principiul securității juridice, astfel cum a fost dezvoltat în jurisprudența Curții în interpretarea articolului 6 din Convenție (a se vedea, de exemplu, Albu și alții 63 contra României, cererea nr. 34796/09, 10 mai 2012), respectat de instanțele naționale?
     3. Au fost supuși reclamanții unui tratament discriminatoriu contrar articolului 14 al Convenției coroborat cu articolul 1 din Protocolul nr. 1, având în vedere faptul că, în ceea ce privește acțiunile similare ale altor reclamanți în fața instanțelor naționale, acestea din urmă au constatat că termenii contractuali în cauză nu erau nici "legali", nici "negociați" și, prin urmare, incorecți (abuzivi)?"
     Reprezentanții BCR nu au răspuns solicitării noastre pe subiect, până la închiderea ediției. 

 link: Piperea îi solicită lui Iohannis o discuție despre sistemul nostru judiciar
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  Contract negociat cu banca???
    (mesaj trimis de A politic în data de 11.01.2018, ora 08:02)  
 E o gluma buna!
 Sunt curios de raspunsuri!
 Bcr tace ca rahatu'-n iarba!


 
2.  mda..
    (mesaj trimis de gerula în data de 11.01.2018, ora 08:38)  
 nu stiu pe ce se bazeaza Piperea cind aprecieza ca toate hotaririle in care au pierdut vor fi revizuite, eu zic ca in fapt toate hotarirote in care a pierdut BCR vor fi revizuite. In ambele cazuri este vorba de securitate juridica, si BCR a fost prejudiciata in cazurile in care au pierdut fata de cazurile in care a cistigat, nu este asa?


 
  2.1.   Nu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de A politic , in data de 11.01.2018, ora 09:55)
 
 Bcr nu s-a adresat la Cedo.
 Bcr trebuia sa se inchida prin ani 2008-2010 daca Viena nu ii dadea ajutor de stat la Erste care a transferat la Bcr.


 
3.  Easy Money
    (mesaj trimis de IM în data de 11.01.2018, ora 09:28)  
 Celebrul Piperea a preferat sa faca "Easy money" in loc sa duca procesele
 Pana la Capat" dupa cum s-a angajat in fata clientilor. Sa-i fie rusine ca acum incearca sa mai ciuguleasc din aceste procese


 
  3.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 10:16)
 
 Nimic despre bandiții reclamați la CEDO?


 
  3.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3 )
    (mesaj trimis de Si pentru ce sa-i fie rusine?! , in data de 11.01.2018, ora 11:42)
 
 Pentru faptul ca se lupta din rasputeri pentru clientii sai, pentru ca nu se da batut, pentru ca incearca sa schimbe mentalitati, practici invechite si sisteme desuite?


 
  3.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 11:46)
 
 Rusine sa-i fie pentru ca si-a vandut clientii BCR ului pentru o punga de galbeni.
 Incepand de la un moment amune a sabotat cleintii care l-au girat cu toata increderea.


 
  3.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 11:51)
 
 Ce banditi?
 Te referi la BCR, la Piperea&Co sau la ambii?


 
  3.5.   Luptatorul de carton  (răspuns la opinia nr. 3.2 )
    (mesaj trimis de Mirela Panaite , in data de 11.01.2018, ora 13:24)
 
 Auzi la asta "se lupa din rasputeri pentru clientii sai". Se vede ca nu te-a reprezentat Piperea in procesele cu bancile. Daca il vezi vocal pe Facebook si la televizor nu inseamna ca este si zmeu, Ia intreaba-l de ce in executarea silita a lui G1 BCR a facut-o la comun, ca solicita termene pentru negociere cu BCR prejudiciind pe ceilalti clienti ai sai, ca nu a aratat instantei ca sunt doua categorii de contracte, fapt care ar fi dus la respingerea contestatiei. Un avocat de la Piperea indemna pe cei din G1 sa accepte oferta BCR pentru ca este foarte buna. Rusine sa le fie.


 
  3.6.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3.5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 13:59)
 
 Clienții au fost escrocați de bănci. De asta au ajuns și la CEDO. Piperea nu putea să câștige toate procesele într-un stat în care magistrații și SRI stau la aceeași masă.


 
  3.7.   In Sua bancile primesc amenzi  (răspuns la opinia nr. 3.6 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 14:07)
 
 Clienti buze umflate.


 
  3.8.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3.6 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 15:08)
 
 Clientii au fost excrocati de BCR (in cazul de fata) iar Piperea i-a vandut bancii.
 Daca ai fi fost parte din G1 & G2 nu trebuia sa-ti dau explicatii acum. Piperea si-a format o imagine pe spatele a 600 de oameni iar in lupta finala a schimbat tabara. De altfel tipic romanesc.


 
  3.9.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3.5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 15:41)
 
 Dupa razboi multi viteji se arata. Faptul ca unii judecatori sunt optuzi si nu pricep, nu este vina lui Piperea.


 
  3.10.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3.3 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 16:07)
 
 Mai poti sa minti?


 
  3.11.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3.10 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 16:21)
 
 Minciuna?
 Piperea a pierdut 3 petite esenstiale pentru ca a "uitat" sa depuna documente la dosar si astfel a lasat un mic cadou BCR in valoare de 300 000 euro.


 
  3.12.   fara titlu  (răspuns la opinia nr. 3.11 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 16:35)
 
 sa reamintim faptul ca, casa de avocatura Piperea dupa pronuntarea ICCJ-ului in dosarul G1 ne sfatuia sa acceptam orice ne ofera BCR-ul cat mai repede, pe motiv ca ' decizia ICCJ nu o vom putea pune in aplicare NICIODATA'' cartile erau facute. Halal casa de avocatura


 
  3.13.   Pipereaza  (răspuns la opinia nr. 3.2 )
    (mesaj trimis de Client din G1 , in data de 11.01.2018, ora 17:30)
 
 Pentru ca a făcut troc cu BCR, pentru ca ne-a vândut camatarilor, pe noi, G1 și G2, elita clienților lui(după cum singur afirma).
 DA! SĂ-I FIE RUȘINE LUI PIPEREA!
 Sa stea liniștit ca, indiferent ce se va stabili la CEDO, niciunul din G1 sau G2 nu va mai merge cu el într-un proces, pentru ca are caracter de avocat, nu vede în fata ochilor decât bani!


 
  3.14.   Vrăjeală  (răspuns la opinia nr. 3.6 )
    (mesaj trimis de Piperează , in data de 11.01.2018, ora 17:33)
 
 Piperea a trântit procesele cu BCR, diplomat. Poate din cauza ca au fost parteneri în insolventa Oltchim.....


 
  3.15.   fara titlu  (răspuns la opinia nr. 3.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 12.01.2018, ora 09:49)
 
 
 este clar ca habar n-ai ce se intampla, ce a facut Piperea cu grupurile G1 si G2! s-a luptat atat de tare pt.clientii sai incat i-a impins pe acestia sa semneze acte aditionale defavorabile pt ca el sa-si traga cat mai repede onorariu de succes si sa scape de aceste grupuri desi in urma cu ceva vreme se lauda ca chiar daca ar ramane un singur client va merge cu el pana la capat pt a i se face dreptate. Sigur ca astea au fost doar minciuni. Ma bucur ca am iesit din aceasta mascarada la timp


 
4.  G20 e istorie G2 e actualitate
    (mesaj trimis de The Brute în data de 11.01.2018, ora 10:20)  
 Draga domnule avocat Piperea, oare de ce crezi matale ca acest proces face referred la Creditelor in CHF. De ce a venit finutz Beitz la Bucuresti. Pentru ca eroarea Majora cu BCR Chisinau sa fie interpretarea ca o eroare de scriere si nu contabila. Crezi ca so-and-so facut Erste Department Special in relatia cu politica. De aceea a venit la Gala ZF, sa anunte aceasta modificarea organizational...


 
5.  Completul 8 de la Tribunalul Bucuresti - Nasul BCR
    (mesaj trimis de Justitiarul în data de 11.01.2018, ora 11:09)  
 Pe tipul acesta de speta (Dobanda de referinta variabila + Marja) pana la pronuntarea unui Recurs in Interesul Legii, practica unitara a fost stabilita in aprilie 2015 la Curtea de Apel Craiova, intre reprezentantii CSM, INM si Presedintii Curtilor de Aple din Romania. S-a stabilit ca se elimina din formula variabila a dobanzii doar partea constatata ca avand caracter abuziv si ramane marja de profit a bancii. Recent la Tribunalul Bucuresti, Completul 8 a pronuntat in apel o decizie favorabila unui consumator intr-un litigiu cu BCR. Completul a aplicat practica unitara, eliminand dobanda de referinta variabila si pastrand marja de 1.5. A restituit toate sumele incasate nedatorat ca diferenta dintre dobanda achitata si 1.5. Acelasi Complet 8 de la Tribunal, in aceeasi zi cu speta mentionata, pronunta in dosarul G1 al lui Piperea aflat in executarea silita cu BCR o solutie penibila favorizand banca. Practic o instanta de executare, limitata ca putere ajunge sa modifice dispozitivul hotararii instantei supreme (celebra decizie 2123/2015) stabilind ca o clauza constatata ca avand caracter abuziv trebuie negociata. Aceasta desi in hotararea instantei supreme s-a dat efect Legii 193/2000, precizandu-se in motivarea ca o declara nula si nu mai produce efecte asupra consumatorului, fiind eliminata din contract. Completul 8 de la Tribunalul Bucuresti desi o considera eliminata, nula, vrea sa o puna la loc printr-o negociere. Bataie de joc. Aici la Tribunalul Bucuresti se incalca practica unitara din 2015, ajungandu-se in spete BCR sa se intervina in contract si sa se extinda dobanda promotionala fixa pentru 1 an la restul contractului. Asa ceva este inimaginabil dupa speta CJUE Arpad Kasler, cand nu exista o dispozitie supletiva in dreptul national care sa permita judecatorului sa modifice un contract. Este practic un dezechilibu pe care il face judecatorul. Dar CSM doarme, pentru ca este vorba de niste banci care sunt protejate de un cuib de judecatori nesimtiti. O sa vedem ce o sa raspunda CSM fata de ilegalitatile Completului 8 de la Tribunalul Bucuresti in dosarul 2466/301/2016*.


 
6.  Judecatorii sa plateasca!
    (mesaj trimis de Pantera Roz în data de 11.01.2018, ora 11:28)  
 Completul care a facut mizeria la ICCJ celebrul complet 6 format din Nela Petrisor si Constantin Branzan. Este suspecta pensionarea celor doi la finele 2017. Odata cu plecarea celor doi, practica va deveni unitara la ICCJ. De aproape 8 ani acest complet dadea solutii in favoarea bancilor, modificand decizii clare pronuntate in apel favorabile consumatorilor. Decizia in acest dosar ajuns acum la CEDO a fost sigur cumparata de BCR sau a fost o salvare a bancii facuta de persoane din cadrul aceleiasi loje masonice. Pana una alta, judecatorii Petrisor si Branzan isi rontaie linistiti pensiile nesimtite. Au avut "mari" realizari pe plan profesional.


 
  6.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 6 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 13:47)
 
 Wooow


 
7.  Asta e imaginea justitiei din romania
    (mesaj trimis de Monica în data de 11.01.2018, ora 11:31)  
 Li se rupe judecatorilor de CEDO. Au spete asigurat. Statul roman nu le face nimic. Garantat. Veti vedea.


 
  7.1.   fara titlu  (răspuns la opinia nr. 7 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 16:28)
 
 Sigur ca au spatele asigurat, politicul e cel care dicteaza,indiferect de cine a fost, sau este, la putere, Imi este o mare scarba


 
8.  Bancile sa nu-si faca griji. Are balta peste.
    (mesaj trimis de Titirca Inima Read în data de 11.01.2018, ora 11:43)  
 Pleaca ai nostri vin ai nostri. Au bancile garnitura de schimb pentru Petrisor si Branzan. La Curtea de Apel Bucuresti acest grup Piperea a avut parte de acelasi tratament. Judecatorii Duta, Ilea, Pricope, Radoi au respins apelul ca nefondat atat in primul ciclu procesul cat si in al doilea. Unul a urcat la ICCJ, cand vor urca si ceilalti bancile vor desface sampania.


 
9.  Bravo stimati G2 - CEDO
    (mesaj trimis de BCR_camatar_cu_acte în data de 11.01.2018, ora 11:59)  
 Bravo colegilor din G2. Stima pentru ei, si rusine "casei de avocatura Piperea&Asociatii" care acum ar dori sa mai profite putin de aceasta postura, cu toate ca, a castigat destul de mult de la insusi wcr!


 
10.  Bcr campionul clauzelor abuzive
    (mesaj trimis de Gheorghe în data de 11.01.2018, ora 12:19)  
 Cei doi judecatori care au pronuntat decizia atacată din 23 martie 2016 sunt Petrisor si Branzan, doua cozi de topor ale sistemului bancar, care au pronuntat constant hotarari impotriva consumatorilor, nesocotind probele si argumentele legale aduse. Statul roman ar trebui sa ia pielea de pe cei doi judecatori pentru recuperarea prejudiciului financiar adus Romaniei si pentru repararea imaginii ICCJ. Dar ce sa mai spunem in tara in care politistul este violator si pedofil, iar 2 judecatori de la cea mai inalta instanta din Romania este doar un alt ABUZATOR. Rusine acestui Complet 6 de la ICCJ!!!


 
  10.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 10 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 13:49)
 
 Lupu' paznic la oi.


 
  10.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 10 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 13:58)
 
 Gunoiașele propagandei securiste nu mai zic nimic despre propunerea lui Ghețea, în numele ARB, ca procesele împotriva băncilor să fie judecate exclusiv la ICCJ. :) Acolo era aranjat câmpul tactic.


 
11.  Bcr nu respecta hotararile definitive+irevocabile
    (mesaj trimis de Vasile în data de 11.01.2018, ora 12:30)  
 Aceasta stimata banca din Romania, sub atenta supraveghere a lui Manole, isi permite sa nesocoteasca hotarari definitive si irevocabile ale Iccj. Ce folos ca G1 a castigat procesul, in timp ce la G2 acesta a fost respins de Completul 6 printr-o grava eroare judiciara (sau mai bine zis prin trafic de influenta)? Aceasta banca isi permite sa nu puna in aplicare hotararea Iccj, contestand oriunde este posibil executarile silite, cu complicitatea completelor de la Tribunalul Bucuresti si Judecatoria Sector 3. Bancile au peste tot cate un Branzan si Petrisor care ii bat parinteste pe spate, dar va veni curand ziua cand apele se vor limpezi, iar acesti judecatori compromisi vor trebui sa raspunda disiplinar, penal si MATERIAL, dupa caz. Aceasta speta la CEDO ar trebui sa faca lumina in privinta hotararilor privind clauzele abuzive din contractele de credit. Manole i-a tinut in brate 7 ani, din 2010, acum a cam venit timpul sa fie folosita ocaua lui Cuza pentru masurarea dreptatii!


 
12.  Bcr si clientii
    (mesaj trimis de Ioana în data de 11.01.2018, ora 12:40)  
 Aceasta banca a tot vehiculat in media ideea ca in contractele ei nu exista clauze abuzive, dar in timp s-a format o practica judiciara si o opinie in randul completelor de judecata care au demonstrat contrarul. Desi banca a invocat constant necesitatea negocierii dobanzii variabile declarate abuzive, Legea 193/2000 nu prevede negocierea unei clauze abuzive, aceasta fiind NULA DE DREPT. Dupa acest dosar la CEDO, se va demonstra si mai clar care sunt intinderile obligatiilor clientilor fata de banca, in contractele ce contin clauze declarate abuzive de catre instante. Cand consumatorii vor pretinde in instanta achitarea de daune morale, dobanzi legale si actualizarea sumelor cu inflatia, banca va trebui sa sara cu cash-ul. Si se va smiorcai ca instantele si clientii sunt rai cu ea.., desi este in culpa!.


 
13.  Prestigiul ICCJ si al Romaniei
    (mesaj trimis de Doru în data de 11.01.2018, ora 12:45)  
 Pacat ca astfel de judecatori fac de rusine Romania si ICCJ, institutie infiintata de Alexandru Ioan Cuza! Pacat ca CSM si Inspectia Judiciara nu s-au sesizat si n-au luat masuri impotriva acetui complet si pentru repararea acestei mari nedreptati. N-ar fi nevoie oare de un RIL? Domnul Ciorbea, sunteti pe receptie sau nu va bagati pielea la sare?


 
14.  Tacerea e ca mierea!
    (mesaj trimis de Goe în data de 11.01.2018, ora 12:48)  
 BCR tace pentru ca stie ca trebuie sa sara la cap, nu?! Credeti ca nu este in cunostinta de cauza despre cum a obtinut aceasta "miraculoasa" hotarare favorabila in dosarul G2? Haideti, chiar credeti ca sunteti pe mosie, in tara celor muti, surzi si prosti (... dar multi)?


 
15.  mda
    (mesaj trimis de cosming în data de 11.01.2018, ora 13:16)  
 BCR e cea mai greu de executat banca din Romania cand e vorba de clauze abuzive in contractele de credit. E greu sa scoti banii de la BCR... NU-I NIMIC, daca hotararile "Justitiei" dambovitene nu sunt corecte, va transa CEDO aceasta problema a Romaniei.
 Acesta e doar primul dosar la CEDO al Romaniei cu privire la clauzele abuzive din contractele de credit BCR-ului. NU VA FI ULTIMUL!!!


 
16.  Piperea este lupul moralist
    (mesaj trimis de Ion Talanga în data de 11.01.2018, ora 13:21)  
 Piperea sa stea departe de acest grup. Completul de la ICCJ a constatat ca in rejudecarea recursului a formulat cererea identica cu cea din primul ciclu procesual. Ori motivele din primul ciclu procesual nu au fost la fel cu cele din al doilea ciclu procesual. Asta nu spune "marele" practician si profesor de drept. Este nepermis o astfel de grava eroare la un asemenea nivel. De asemenea, Piperea nu a dat nicio sansa grupului la CEDO, dovada ca acestia si-au gasit alt avocat sa-i reprezinte. Dupa pronuntarea ICCJ s-a promovat puternic oferta facuta de abuzatorul BCR iar majoritatea au acceptat-o. Dobanda de 4% si restituirea a 20% din sume din trecut recalculate la aceasta valoare a dobanzii. Adica fix praful de pe toba. In acest moment BCR percepe la creditele in lei dobanzi de 3.1% pe an fixa timp de 5 ani. In baza deciziei ICCJ, BCR si-a asigurat linistea in raport cu majoritatea din acest grup. Asa ca Piperea sa nu-si mai faca publicitate alaturi de grupul pe care l-a abandonat. Nu s-a uitat ca distinsul avocat spunea ca o sa mearga pana la capat si cu un singur reclamant. Iata ca acestia merg pana la capat dar cu alt avocat, pentru ca cel cu care au plecat l-a drum i-a lasat la greu.


 
17.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 11.01.2018, ora 14:53)  
 Marele PIPEREA?
 HAIDUCUL, VOINICUL, ROBIN HOOD!
 Parca asa se autointitula prin aparitiile TV.
 Si-a batut jos de clientii care l-au creditat cu incredere si pe spatele carora si-a facut un nume.


 
  17.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 17 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 15:11)
 
 asa e. a pus sa coordoneze grupurile wcr pe unul care le-a tocat marunt bine de tot. a pierdut petite intr-o veselie. cica ar fi finul lui piperea. d-asta l-a aparat profesoru de fiecare data punandu-se rau cu proprii clienti.


 
  17.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 17 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 15:29)
 
 Piperea nu aveam nevoie de 'clienti' ca sa-si faca un nume, il are din nastere si datotita capacitatii sale intelectuale l-a facut cunoscut. Nu stiu de ce bataie de joc vorbesti, Piperea a fost primul care a ridicat problema clauzelor abuzive in contractele bancare, ceilalti avocati 'celebrii' nu au facut alceva decat sa-i preia munca si ideiile. Fara Piperea taceau si inghiteau toti toate comisioanele si dobanzile bancilor.


 
  17.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 17.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 15:33)
 
 Si, ma rog, ce ar fi vorbit Piperea ani de zile la TV despre abuzuri bancare daca nu avea clienti pe care sa-i reprezinte?


 
  17.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 17.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 15:36)
 
 nu neaga nimeni calitatile sale intelectuale ci sarlatanismul de a intoarce armele impotriva echipei.
 Piperea a incasat un comision de succes pentru eliminarea clauzelor abuive din contracte, ATENTIE! fara ca acele clauze sa fie efectiv eliminate din contracte.


 
  17.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 17.3 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 16:34)
 
 A vorbit si vorbeste despre multe probleme care ne macina zi de zi, nu doar de clauze abuzive si franci elevetieni.


 
  17.6.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 17.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 16:42)
 
 O shaorma cu de toate, va rog!


 
  17.7.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 17.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 17:04)
 
 Mestere fierar-betonist, in 2010 cand Piperea a acceptat celebrele grupuri impotriva wcr, era un avocat dintre cei 7000 ai Bucurestiului. Oamenii acestia l-au ridicat ca pe un erou si l-au purtat pe brate pana in 2014 cand s-au prins ca lipsa rezultatelor l-au determinat pe Piperea sa caute alte surse de venit. I-a trecut pe locul doi, nu a mai vorbit de ei, le-a pierdut petite. Greselile s-au tinut lant incepand cu 2014 atat la grupul castigator, cat mai ales la grupul mentionat in acest articol. In 2010 Piperea avea o cifra de afaceri a casei de avocatura de vreo 900.000 lei. Mergi acum si verifica-i cifra de afaceri. Datorita ca a fost promovat puternic a reusit sa iasa din anonimat. Dar ca rezultate foarte slab. Procesele colective au ajutat de fapt bancile si nu consumatorii. Pentru ca Piperea a preferat sa ia cat mai multi alaturi de el. Este o diferenta intre a avea rezultate palpabile si a urla toata ziua impotriva BNR, Justitiei si Bancilor din Romania. Nu va mai lasati pacaliti de astfel de predicatori ieftini care te lasa balta in toiul bataliei.


 
  17.8.   A fost odata  (răspuns la opinia nr. 17.2 )
    (mesaj trimis de Piperează , in data de 11.01.2018, ora 18:24)
 
 A fost odată o banca, BCR, care avea inserate în contractele de credit clauze abuzive.
 Un grup micuț de clienți, vreo 7 inițial, s-au cunoscut exact ca noi acum, pe pagina unui micuț ziar din Iași care publicase un articol despre primul proces pe clauze abuzive, inițiat de avocatul Tuglui pentru Marian Toma. Ei încercau sa explice prin comentarii în subsolul articolului, de ce trebuie sa le scadă banca DRV - ul, odată ce din martie 2009 Euriborul era în scădere(după cum vedeți, în martie 2009 voi plateati fericiți ratele și Piperea era un minuscul avocat). Încet, încet grupul s-a mărit, iar cineva a venit cu ideea înființării unui grup de discuții pe Yahoo. Întrucât banca continua sa fie nesimțită, a venit ideea procesului și trebuia un avocat. O parte din cei 7 au plecat la drum cu Tuglui, dar între timp acesta pierduse procesul lui Marian Toma, în ultima faza, la Iccj. Asa ca cei care erau din București și-au luat angajamentul sa caute un avocat.
 Asa a apărut prin 2010 Piperea, un avocat de duzina, dar cu gargara potrivita și fără pretenții financiare prea mari.
 Grupul a vrut să-l cunoască și s-a făcut o întâlnire la Inter unde sărmanul avocat a venit cam nepregătit: habar nu avea ce clauze abuzive sunt în contractele de credit și nici ce legi le guvernează. Dar în vremea aceea grupul era numeros, ajunsese la câteva sute și creștea ca Făt - Frumos. Având membri din toate domeniile, grupul i-a servit pe tava lui Piperea lista de clauze abuzive, el doar a făcut o cerere de chemare în judecata, adaptata de la Tuglui, despre care în 2015 Iccj a zis discret că-i varza.
 Primul pas gresit: a introdus acțiunea la Tribunalul București, în loc sa o introducă la Judecătorie. A reparat-o din mers cu daune morale pe care ulterior a refuzat sa le mai argumenteze în proces.
 Al doilea.A făcut Ordonanță Presedentiala la comun în numele unora care nu aveau nici o urgenta, pierzand-o bineînțeles și dând vina pe judecători, desi un simplu jurist, membru în grup i-a atras atenția în nenumărate rânduri ca e o greșeală ordonanta pentru ca nu sunt îndeplinite condițiile de baza.
 Al treilea: deși era specialist în insolvență, a introdus în cauza și Erste care deținea BCR prin doua societăți comerciale. Un an pierdut cu termene plus alte cheltuieli de judecata pierdute , după cele de la ordonanță.
 Astea au fost numai în primul an. Au urmat apoi concluzii de la Chf, de la Raiffeisen, puse în proces pe clauze abuzive cu BCR, niște chitanțe pentru cheltuieli de judecata nedepuse, recursuri inversate și greșite, etc...
 Cam asta a fost Piperea.... Un avocatel din Singureni.
 Sa nu uiti un lucru Mister! Asa cum îți place ție sa spui: mai fericit este cel care dăruiește! Grupurile astea ți-au dăruit încrederea necondiționată, dar în viata ca și în fizica orice acțiune are și reactiune... Dumnezeu nu bate cu parul!


 
  17.9.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 17.8 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 20:27)
 
 Nu cunosc dosarele, nu am fost parte in ele, dar merg pe cele spuse de dvs. si va dau tot creditul. Se poate sa gresesti, se intampla, nimeni nu e mai presus de gresala si oricine o poate face, totusi incercati sa puneti in balanta lucrurile gresite facut de Piperea si cele bune facute tot de el. Daca veti face acest lucru, veti observa ca cele bune sunt mai mari si mai importante ca greselile. Chiar in situatia in care Piperea a gresit in procesele dvs. a facut un alt lucru mare in folosul dvs., v-a mediatizat situatia, a scos-o in fata, a facut-o cunoscuta, a atras atentia asupra practicilor abuzive ale bancilor. Asta i-a facut pe oameni mai atenti la ceea ce semneaza, pe bancheri putin mai omenosi, iar pe guvernati dispusi sa-si mareasca capitalul electoral si pe aceasta problema. Zic ca asta iarta totul! Succes in continuare!


 
  17.10.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 17.9 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 21:51)
 
 Pentru 17.9: Spune cuvintele astea siropoase copiilor mei care suporta ratele abuzive datorita greselilor lui Piperea in loc sa aiba parte de banii pentru a se dezvolta profesional. Crezi ca ma incalzeste cu ceva mediatizarea lui Pipera? Pana la urma s-a mediatizat pe el, care a castigat bani, imagine si faima pe spatele noastru. Cum sa iert cand am vazut toate potlogariile in adevarata lor spledoare. Nu esti afectat, pentru ca daca erai afectat ai fi fost zbir. Prietene, sunt totusi 7 ani de cand ne judecam. Noi am scris istorie, noi am suportat abuzurile, nu Piperea care a bagat si el cateva hartiute la dosar si a venit la termene. De ce a luat onorariu de succes pe scoaterea clauzelor abuzive, cand de fapt s-au scos doar pe hartie? Stii ca in executarea silita la G1 a facut totul in favoarea bancii? Esti cumva femeia lui Piperea de il aperi atat? Piperea a ajutat sistemul bancar de fapt.


 
  17.11.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 17.10 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 22:19)
 
 Domnule haideti sa stam stramb si sa judecam drept. Contractele cu clauze abuzive nu le-a semnat Piperea, dvs. le-ati semnat. Intr-un proces sunt 2 parti si fiecare este convinsa de dreptatea sa, dar nu se poate ca ambele sa castige dacat in situatia in care ajung la o intelgere amiabila, in rest instanta pronunta o hotarare in favoare doar a uneia dintre parti. Cand pornesti un proces, iti asumi din start riscul pierderii. Poti pierde un proces din cazua legilor, din cauza lipsei de dovezi, din cauza unor judecatori neatenti, incopetnti sau chiar corupti, dar, daca-l pierzi din cauza avocatului ales este si vina ta. Desi ai avocat in cauza, tu, ca parte, esti obligat sa urmaresti procesul si atunci cand vezi sau crezi ca avocatul nu face tot ce trebuie sau cand vezi ca gereste, ai posibilitatea sa-l schimbi sau sa te aperi singur. Cati dintre cei din procesele impotriva BCR s-au dus in instanta, cati au uramarti ce se intampla acolo? poate se mai puteau corecta anumite lucruri, poate se putea spune lucruri in plus, o situatie este cel mai bine cunoscuta de parte nu de avocat. Procesul a durat 7 ani, dar nu-i de vina Piperea, ci sistemul de drept din Romania. Cu privire la onorariu de succes, nu stiu ce a luat si cat a luat, totul depinde de cum era prevazut in contractul incheiat cu dvs., daca era prevazut ca onorariu de succes se acorda doar pentru castigul pe hartie, asta este, avea dreptul sa-l ia. Trebuie sa deschidem ochii, trebuie sa intelegem ca un act odata semnat este aproape imposibil de intors. Europa a venit la noi, dar trebuie sa merge si noi la ea, adica trebuie sa ne desteptam. Inainte de a arunca piatra, trebuie sa ne uitam in propria ograda.
 PS Piperea este casatorit si isi iubeste sotia, stai calm.


 
  17.12.   Pentru Pipereaza  (răspuns la opinia nr. 17.8 )
    (mesaj trimis de Gogu , in data de 11.01.2018, ora 22:27)
 
 Excelenta povestea. Cel mai trist este ca este adevarata! O poveste cu Zmei si Balauri, dar fara Feti-Frumosi. Cu suspans si inca fara un final. La sfarsit va fi Lumina, iar Alesul va matura pe jos cu Banca asta nemernica si imputita, care a distrus vieti si destine, dar va achita nota de plata la sfarsit. Si va fi grasa, va avea de toate: dobanda legala, actualizarea sumelor cu inflatia si daune morale!


 
  17.13.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 17.11 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 23:36)
 
 plimba ursu mai petarda lingatoare la dos de avocati


 
  17.14.   Mediatizarea nu ține de foame!!!!  (răspuns la opinia nr. 17.9 )
    (mesaj trimis de Ele , in data de 07.02.2018, ora 00:14)
 
 Mediatizarea, faptul ca a fost făcută cunoscută cauza unei persoane nu încălzesc cu nimic pe cei care au îndurat 7 ani de procese, de minciuni, de umilințe. Aveți habar ce înseamnă un proces in România? Ce înseamnă ca luna de luna sa fii nevoit sa renunți la diverse lucruri ca sa poți plăti o rata la o hoața de banca? Poate ca o sa spuneți ca ce nu știam la ce ne inhamam atunci când luam credit de la banca? Sigur ca știam și credeam ca sunt respectate și legile existente.... dar surpriza! Nu a fost așa .


 
18.  BRAVO!
    (mesaj trimis de Gica în data de 11.01.2018, ora 15:27)  
 De trei ori BRAVO pentru cei cinci care au ajuns la CEDO. petrisor si brinzan au fost mana-n mana cu bcr(intentionat cu litere mici). Acestia (petrisor, brinzan si bcr) ar trebui sa plateasca pentru nedreptatea facuta si pentru durata inadmisibil de mare a procesului (7 ani) si nu statul roman (adica noi toti).


 
19.  Abuzatorul suprem
    (mesaj trimis de Gabi în data de 11.01.2018, ora 15:38)  
 wcr este cea mai mare banca la capitolul ABUZURI. Contractele wcr sunt tixite de clauze abuzive. Dobanda wcr este clar abuziva. Si wcr nu inceteaza cu practicile abuzive, in continuare modifica dobanda dupa bunul plac, nu respecta deciziile judecatoresti si le interpreteaza dupa cum face sex diculeasca-sova. Manea, cazacu, vasileasca, dabija, etc sunt complici la furtul wcr, la abuzurile wcr, principalii vinovati pentru nepunerea in executare a deciziilor instantelor. Vor urma plangeri penale pentru care vor plati!


 
  19.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 19 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2018, ora 18:58)
 
 BCR este Camatarul Suprem. Cea mai odioasa banca din universul lui Manole. Nutu si Sile Camataru ar avea de invata din practicile BCR. Banca este protejata de ANPC si o parte din justitie, pentru ca niste barosani din consiliul de administratie al BNR au malaiul plasat in depozite la BCR. Mai sunt si magistrati care au primit credite preferentiale, credite VIP.


 
  19.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 19.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 12.01.2018, ora 07:06)
 
 Nu doar mălaiul, Cinteza care făcea supraveghere la BNR deține acțiuni la BCR, Tănăsescu la fel și toți greii din garda veche cocoțați în funcții speciale.


 
20.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 11.01.2018, ora 16:25)  
 dreptate nu justiție...


 
21.  Pianul pe scari
    (mesaj trimis de Madalina Pamfile în data de 11.01.2018, ora 17:18)  
 Era de preferat sa-si spuna opinia avocatul care ii reprezinta pe cei care au mers la cedo, nu Piperea care le-a spus ca n-au sanse la cedo. Acest avocat practic lasandu-i fara reprezentare dupa iccj a fost de acord cu decizia iccj. Daca tot este zmeu vorbin de ei de parca ii reprezinta inca, de ce nu a mers chiar el la cedo pentru a indrepta ilegalitatile lui petrisor si branzan? n-a mers pentru ca este slab pregatit, nu a fost vorba de bani, pentru ca oamenii acestia sigur au platit mii de euro sa ajunga la cedo. ca si in celalalt proces cu BCR a urmarit sa castige cat mai repede bani, cand nu i-a castigat le-a pus pumnul oamenilor in gura. Le spunea "strategia este a noastra. revocati mandatul daca nu va convine". D-asta multi i-au revocat mandatul din primul grup, pentru ca i-a tras in piept in executarea silita facuta la gramada.


 
22.  fără titlu
    (mesaj trimis de Marin în data de 11.01.2018, ora 21:34)  
 Domnul Piperea ar fi trebuit sa-si faca datoria fata de cei 600 de oameni carora le promitea ca va merge cu ei pana la capat "chiar de va ramane si un singur reclamant in lupta cu banca".
 Faptul ca unii clienti au ajuns sa mearga singuri la CEDO spune extrem de mult vi-a-vis de afirmatia de mai sus. Cat despre BCR si modul in care ,cu nerusinare, sfideaza deciziile celei mai inalte instante din Romania se va mai vorbi, si asta cat de curand.


 
23.  Mesaj pentru PIPER e EA
    (mesaj trimis de Pipernicitul în data de 11.01.2018, ora 23:10)  
 Dl AVOCAT mai lasa lumea sa respire ca ne-am saturat de vrajelile pe care te arunci .prin media.Cine te mai crede.
 Cand vezi un circ de proasta calitate nu te mai duci niciodata sa-l vezi.
 Sa-ti fie rusine pt ce ai facut grupurilor G1 si mai ales G2 pe care le-ai lasat pe mana unui vai de capul lui de DOFTORE in drept . Vai de capul celor care v-au creditat pana la capat ca aia char sant faliti.
 Au avut o sansa pe care TU le-ai luat-o cu un tupeu ordinar. Nu v-ati gandit ca au familii copii .Ai folosit toate acestea doar pentru a urca in ierarhia acestui sistem infect pe care-l sustin cei ca voi.
 Dragilor care ati pierdut pe mana acestui EROU daca gresesc si nu ati pierdut nimic as fi fericit sa-mi pot cere scuze public......s-au sa ma contraziceti aici.
 Una e sa pierzi un proces din nestiinta si din proasta strategie care a fost a voastra chiar secreta ... si de asta a trebuit tinuta secreta findca avea surprize la final si alta e sa pierzi cand stii ce trebuie sa faci ca sa se piarda un proces asa ca mare rusine domnilor !


 
24.  Hap.dupa.dulap
    (mesaj trimis de Morales în data de 12.01.2018, ora 15:03)  
 piperea=eroul fara (aproape) nici o batalie castigata! ca au mai uitat unele.banci sa depuna apeluri in termen si a mai luat si el fro doua pe tardivitate. In rest NIMIC!


 
  24.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 24 )
    (mesaj trimis de Piperează , in data de 12.01.2018, ora 17:20)
 
 Îmi pare rău de Zamfir! O sa și-o ia și el cât de curând!


 
Aceeasi sectiune (Banci Asigurari)
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
cel mai mare proiect de mediu
Jurnal Bursier
19.10.2018
BVB
     * BET-NG, singurul indice în creștere
       * BET-NG, singurul indice în creștere
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în ședința de tranzacționare de joi, deprecieri pentru opt dintre cei nouă indici,...  click să citești tot articolul
19.10.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au crescut ieri, în baza rezultatelor financiare anunțate de companii.  click să citești tot articolul
18.10.2018
BVB
     * Rulaj de numai 37 milioane de lei, în condițiile lipsei transferurilor de tip "deal"
       Lichiditatea înregistrată în ședința de tranzacționare de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 37,16 milioane de lei, sub valoarea înregistrată în ședința anterioară,...  click să citești tot articolul
18.10.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele europene s-au înscris pe un curs negativ în a doua parte a zilei de ieri, din cauza evoluțiilor din sectorul auto, generate de apariția informației conform căreia vânzările de mașini s-au...  click să citești tot articolul
17.10.2018
BVB
     * Transferuri cu 0,5% din acțiunile Fondul Proprietatea, realizate prin piața "deal"
       * Transferuri cu 0,5% din acțiunile Fondul Proprietatea, realizate prin piața "deal"
     
     Ședința de tranzacționare de ieri a fost marcată de aprecieri ale tuturor indicilor bursei, evoluție...  click să citești tot articolul
17.10.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au crescut ieri, investitorii fiind atenți mai degrabă la raportările financiare ale companiilor, pentru trimestrul al treilea, decât la alte informații.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 19 octombrie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sârbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9000
2.3862
3.1229
4.0936
0.1803
0.6256
0.2275
4.6669
5.3090
1.4425
3.6267
0.2387
0.4937
1.0844
0.0620
0.4512
0.7209
4.0761
0.2832
1.0953
0.5880
0.0555
0.3598
0.2131
2.6831
0.0394
0.1447
1.1097
0.6282
0.1249
160.9953
5.6653
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
15.10.2018
     Italian finance minister, Giovanni Tria, recently said that the yield of government bonds is not justified by the fundamental aspects of the budget and it is expecting a drop in them, in order for "the negative effects on the banking system to be avoided".  click here to read the entire article
12.10.2018
     * American president criticized the central bank for raising the interest rates
     * Bloomberg: The richest people in the world have lost 99 billion dollars following the drops in the stock market
     * Liviu Moldovan, financial analyst: "There is no real danger of us being faced with a stock market crash"
     
     The stock markets of the world saw major drops yesterday, especially those in Asia and Europe, following the Wednesday evolutions of the American markets. Yesterday, on the markets, panic came as a result of American president Donald Trump against the central bank (Federal Reserve - Fed), concerning the interest rate hikes.  click here to read the entire article
01.10.2018
REPORT FROM ROME
     Some people mistake direct democracy with "the popular democracy regime" of communism. No, it is called direct democracy, because the decision is not mediated by representatives.  click here to read the entire article
26.09.2018
THE ROMANIAN DEVELOPMENT CONFERENCE STRATEGY / LÁSZLÓ BORBÉLY, STATE ADVISOR:
     * "We should more seriously concern ourselves with the durable development concept"
     
     The National Strategy for Sustainable Development of Romania will be completed by October 1st, according to Laszlo Borbely, State Counselor, Head of the Department for Sustainable Development of the Government, who states:  click here to read the entire article
14.09.2018
MREPORT BY TRANSPARENCY INTERNATIONAL
     Globalization has also brought with it an unpleasant effect: cross-border corruption. According to the intermediate report Exporting Corruption for the year 2018, a document drawn up by the organization Transparency International, there is a practice among powerful foreign companies of bribing the public servants of another country when they want to enter the local market.  click here to read the entire article
07.09.2018
DEPUTY VIRGIL POPESCU, VICEPRESIDENT OF THE COMMISSION FOR INDUSTRIES AND SERVICES
     The offshore law will once again reach the Commission, in one or two weeks, according to Mr. Virgil Popescu, the vice-president of the Commission for Industries and Services, the Chamber of Deputies.  click here to read the entire article
05.09.2018
MRS. FIREA'S VERBAL BOMBS
     * "There have been attempts for the prefect to be made a scapegoat"
     * "The support from the government wasn't much to talk about, so if it were withdrawn, there wouldn't be much of a difference"
     Bucharest's General Mayor was heard on Tuesday as a witness by the prosecutors of the General Prosecutor's Office in the case concerning the events which happened on August 10th in Victoriei Square. Before going into the Prosecutors' Department building, Gabriela Firea said she stood by her statements made immediately after the meeting of the National Executive Committee of the PSD and said: "I always speak based on facts, not just in this particular case, but in other areas as well, including politics. I will be answering to the questions of the prosecutor who contacted me and told me I was supposed to be heard in the case which is now being investigated concerning the intervention of the gendarmes on August 10th".  click here to read the entire article
31.08.2018
     The particularly hot weather and the conditions of extreme draught in Europe have brought to light terrible warnings from the past.
     Associated Press recently wrote that in the riverbed of the Elba in the Czech Republic have resurfaced the giant stones known as "the hunger stones", which have indicated over time, the coming of hard times.
     "When you see me, weep", is written on one of these stones, which seems to be considered the best hydrological benchmark in Europe. The inscription is in German and dates back to 1616.
     A detailed analysis of the stone inscriptions was published by the Czech researchers in the "Climate of the Past" magazine in 2013 (author's note: "Droughts in the Czech Lands, 1090-2012 AD", April 2013).  click here to read the entire article
29.08.2018
     * Claudiu Cazacu, XTB România: "United States companies have posted results that even exceeded the analysts' expectations, which were already for 2-figure profit increases"
     * Liviu Moldovan, financial analyst: "Currently, investors have a «blind» faith in the stock markets, in general, and in that of the US, in particular"
     For the first time in the history of the American markets, Nasdaq has surpassed the psychological level of 8,000 points.
     In the August 27 session, the Standard & Poor's 500 (S&P 500) index also reached an all time high, ending the trading session at almost 2,897 points.  click here to read the entire article
27.08.2018
     The capital market was marked, last week, by a number of controversial statements tied to the listing of Digi Communications, starting from the statements made recently by Darius Vâlcov, state advisor on the team of the prime-minister, who wrote on his Facebook page that he has asked the Financial Oversight Authority (ASF) if it was true that the book value of the Digi shares was 1 leu and 8 bani, and pointed out that at the time of the IPO, the shares of Digi were listed at 40 lei and are currently priced at 28 lei (30% down) and keep going down.  click here to read the entire article
23.08.2018
     Angela Merkel inaugurated the highway in December 2005, less than a month after she became chancellor of Germany.
     The highway was built on the territory of the former East Germany, connects Lubeck and the Polish border, after the junction with A11, and goes through the electoral precinct of chancellor Merkel.  click here to read the entire article
20.08.2018
THE NATIONAL MINERAL RESOURCES AGENCY, IN A NOTIFICATION TO THE PRIME-MINISTER:
     The Romanian government has lost over 8 billion lei, between 2006-2018, following the failure to update the royalties paid by the oil and gas companies, says Gigi Dragomir, the president of the National Mineral Resources Agency (ANRM), in a report sent to the prime-minister.  click here to read the entire article
15.08.2018
      * (Interview with Radu Grațian Ghețea, President - CEO of CEC Bank)
     In banking there are many risks and that is why banks need to be flexible and have as diverse an exposure as possible, which take the market circumstances at the time into account, says Radu Grațian Ghețea, President and CEO of CEC Bank. He told us, in an interview: "We have to adapt to what is happening in the market and we need to do things in such a way that the economic activity and that of the bank both function properly. If we're going with the idea that we want to eliminate every risk, then we'll just stop doing anything. For instance, we have been and we are a bank which heavily funds agriculture, which also means animal husbandry. A few years ago, our exposure to the aviculture sector was rather significant, and when the avian flu came we had to cover some non-performing loans on that segment. Now that the avian flu is done, we are facing the swine flu. What should we do, stop lending?"
     Reporter: Lately, there have been opinions from some experts who are saying that there is a wave of non-performing loans of the ones taken out by the First Home Program. What is your comment on these statements?  click here to read the entire article
08.08.2018
     * (Interview with Laszlo Diosi, OTP Bank CEO)
     Reporter: How would you describe the banking market, at the present time?
     Laszlo Diosi: Even though there are plenty of challenges, there are also many opportunities for the Romanian banking system. The lessons of the financial-economic crisis have resulted in a better regulated framework, stable, transparent and predictable. The guiding line of the policies developed by the authorities that are qualified, but in particular by those with a regulatory and oversight role has been characterized by a balance between profitability and systemic safety.
     But there is no shortage of challenges. We are talking here about challenges which concern the digitalization of the banking system and the national and international legislation. The entire system needs to align with complex and sometimes confused regulations.
     Recorded by Emilia Olescu  click here to read the entire article
31.07.2018
     * (Interview with Dan Paul, the president of the Association of Brokers)
     The management of the Bucharest Stock Exchange (BVB) needs to find out from brokers whether Romania truly needs a derivatives market, says Dan Paul, the president of the Association of Brokers, who was kind enough to grant BURSA an interview.  click here to read the entire article
.