Bank Leumi finalizează săptămâna viitoare vânzarea diviziei de carduri

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Bank Leumi finalizează săptămâna viitoare vânzarea diviziei de carduri

Bank Leumi din Israel va finaliza în 26 februarie vânzarea diviziei sale de carduri de credit către firma americană de private equity Warburg Pincus.

În iulie anul trecut, Bank Leumi şi Azrieli Group, ambele bănci israeliene, informau că au decis să-şi vândă operaţiunile cu carduri de credit Leumi Card către firma americană de investiţii Warburg Pincus, primind în schimb 2,5 miliarde de şekeli (691 milioane dolari).

Leumi a precizat, atunci, că va primi două miliarde de şekeli pentru pachetul său de 80%, iar dezvoltatorul imobiliar Azrieli - restul pentru participaţia de 20%.

Conform Leumi, Warburg Pincus, care are în administrare active în valoare de 45 de miliarde de dolari, plăteşte 1,05 miliarde de şekeli la încheierea tranzacţiei, încă 342 de milioane de şekeli după un an de la finalizarea afacerii, iar restul după doi ani.

În încercarea de a spori concurenţa, autorităţile de reglementare au îndemnat cele două bănci de top din Israel să-şi vândă diviziile de carduri de credit până la începutul lui 2020.

Principalul rival al băncii Leumi, Bank Hapoalim, a prezentat în iunie anul trecut, autorităţii de reglementare a valorilor mobiliare din Israel, un prospect pentru o posibilă ofertă publică iniţială a diviziei de carduri de credit Isracard.

Potrivit Bloomberg, Bank Hapoalim preferă să listeze divizia Isracard decât să o vândă, iar o ofertă publică iniţială ar putea evalua această divizie la un miliard de dolari. Bank Hapoalim a angajat banca americană de investiţii Citigroup în vederea efectuării unei analize a opţiunilor pentru Isracard, mai scrie Bloomberg.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS