Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

BARAJUL COLIBIŢA REABILITATMinisterul Apelor şi Pădurilor investeşte 23 de milioane de euro

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Ministerul Apelor şi Pădurilor investeşte 23 de milioane de euro

Ministerul Apelor şi Pădurilor (MAP) investeşte 23 de milioane de euro în reabilitarea Barajului Colibiţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, arată un comunicat transmis de MAP, vineri.

Potrivit comunicatului, a fost semnat contractul de asistenţă tehnică pentru proiectul "Mărirea gradului de siguranţă a Acumulării Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud", iar investiţia este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Ministerul de resort transmite: "Proiectul constă în realizarea unor lucrări de punere în siguranţă a construcţiilor, a echipamentelor hidroelectromecanice, a instalaţiilor aferente acumulării şi a barajului Colibiţa, dar totodată prevede şi amenajarea râului Bistriţa şi a afluenţilor acestuia, în aval de acumularea Colibiţa până la confluenţa cu râul Şieu. Astfel, se vor pune în siguranţă lucrările existente afectate de viituri şi de uzură, dar se vor realiza şi lucrări noi, toate acestea având scopul de a creşte capacitatea de apărare împotriva inundaţiilor, în condiţiile schimbărilor climatice actuale, pentru 12 localităţi cu aproximativ 114.000 locuitori, ceea ce reprezintă 36% din populaţia judeţului Bistriţa-Năsăud".

Conform comunicatului, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), AXA 5, Obiectiv Specific 5.1 - Reducerea efectelor şi a pagubelor asupra populaţiei cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundaţii şi eroziune costieră, Ministerul Apelor şi Pădurilor derulează investiţii care, până în prezent, însumează peste un miliard de euro.

Proiectul este implementat de Administraţia Naţională "Apele Române" - Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, mai menţionează ministerul de resort.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS