GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

BĂSESCU: "Relaţiile dintre Israel şi palestinieni seamănă cu cele dintre România şi Moldova"

F.A.
Politică /

România sprijină cererea Tel Aviv ca palestinienii să recunoască Israelul ca stat evreu, a declarat, într-un interviu, preşedintele Traian Băsescu, comparând situaţia din Orientul Mijlociu cu recunoaşterea Republicii Moldova de către România, transmit sursele de presă.

Într-un interviu acordat The Jewish Telegraphic Agency, preşedintele Traian Băsescu a declarat că România sprijină, în principiu, cererea Tel Aviv ca palestinienii să recunoască Israelul ca stat evreu, dar a încurajat, totodată, ajungerea la un compromis între cele două ţări pe acest subiect şi pe alte teme.

"Dacă ei (palestinienii) doresc pacea, trebuie să respecte cererea poporului israelian", a precizat şeful statului în interviul acordat la Bucureşti, cu două zile înainte de începerea vizitei în Israel.

Şeful statului a comparat situaţia dintre Israel şi palestinieni cu recunoaşterea de către România a Republicii Moldova, în ciuda faptului că un număr mare de moldoveni se consideră români.

"Noi, în Europa, sprijinim pe deplin ideea că fiecare persoană trebuie să-şi asume apartenenţa naţională (...) De exemplu, pentru a fi mai clar, noi avem Republica Moldova, care a fost parte a României înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Dar în Moldova există oameni care se consideră români, precum şi persoane care se consideră moldoveni. Noi recunoaştem dreptul ambelor părţi de a fi ceea ce vor să fie", a spus şeful statului, adăugând că Israelul trebuie recunoscut ca stat evreu, dacă israelienii doresc acest lucru.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS