Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

BCE anunţă în mai rezultatele testelor de stres pentru băncile din Grecia

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Banca Centrală Europeană (BCE) va publica în luna mai rezultatele testelor de stres derulate în rândul primelor patru mari bănci din Grecia, pentru ca acestea să aibă timp să-şi acopere, dacă este cazul, deficitul de capital înaintea ieşirii ţării din programul de asistenţă financiară, în august, anunţă Reuters.

Pentru celelalte 33 de mari bănci din zona euro care sunt supuse testelor de stres, rezultatele vor fi publicate în data de 2 noiembrie.

BCE a informat: "În vederea finalizării testelor înainte de încheierea programului de sprijin pentru Grecia, calendarul procedurii va fi accelerat, iar rezultatele sunt aşteptate să fie publicate în mai".

Cele patru mari bănci greceşti supuse testelor - "Piraeus Bank", "National Bank of Greece", "Alpha Bank" şi "Eurobank" - sunt prezente şi pe piaţa din ţara noastră.

În luna ianuarie, BCE a micşorat plafonul finanţării de urgenţă destinată băncilor greceşti (ELA), ca urmare a îmbunătăţirii situaţiei lichidităţilor din ţară. Plafonul ELA, care este valabil până la data de 7 februarie inclusiv, a fost redus cu 2,8 miliarde de euro, la 22 miliarde de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS