Gala BURSA 2018

BCE: Riscurile la adresa stabilităţii financiare sunt mai degrabă politice decât economice

Ziarul BURSA #Internaţional /

BCE: Riscurile la adresa stabilităţii financiare sunt mai degrabă politice decât economice

Riscurile la adresa stabilităţii financiare în Europa sunt, în prezent, mai degrabă politice decât economice, a declarat recent Ewald Nowotny, guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei şi membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o conferinţă de presă care a avut loc la Viena, Ewald Nowotny, a mai spus că recenta depreciere a euro în raport cu dolarul american are legătură în mare parte cu evoluţia diferită a dobânzilor.

Uniunea Europeană se confruntă cu numeroase provocări precum criza migranţilor, creşterea populismului în unele state membre, perspectiva ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar şi tensiunile comerciale crescute cu SUA. "Per ansamblu, sunt mai multe riscuri la adresa stabilităţii financiare în Europa care vin din partea politică decât din cea economică", a spus Nowotny. Acesta a adăugat că este prematur să evaluăm acordul franco-german cu privire la crearea uni buget al zonei euro care ar avea drept obiectiv promovarea investiţiilor şi convergenţei economice în rândul celor 19 state care au aderat la euro. "Este important să existe o distincţie clară între politica monetară şi politica fiscală", a subliniat Nowotny.

Întrebat despre situaţia băncilor italiene, Nowotny a apreciat că riscul de contagiune la alte bănci europene este limitat, ţinând cont de independenţa relativă a băncilor italiene, adăugând că unele mari bănci italiene au făcut progrese semnificative în asanarea bilanţurilor lor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită