GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

BERD, 200 milioane dolari pentru OMV Petrom Kazahstan

V.B.
Companii #Energie /

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de până la 200 milioane dolari către Kom Munai, divizia din Kazahstan a grupului OMV Petrom, pentru cheltuieli de capital şi refinanţarea unor împrumuturi, potrivit unui comunicat publicat astăzi de bancă.

BERD anticipează că împrumutul (parţial sindicalizat) va fi garantat de OMV Petrom. Conducerea băncii urmează să discute împrumutul în iulie.

Kom Munai deţine licenţă de exploatare a zăcământului de hidrocarburi Komsomolskoie din Kazahstan. Creditul va fi folosit de companie pentru finanţarea cheltuielilor de capital necesare susţinerii şi extinderii producţiei exploatării Komsomolskoie, precum şi pentru refinanţarea împrumuturilor primite de la companii din Petrom Group.

OMV Petrom este cea mai mare companie de petrol şi gaze din ţara noastră, realizând aproape toată producţia autohtonă de petrol şi circa jumătate din cea de gaze naturale. Acţionarii OMV Petrom sunt: grupul austriac OMV (51,01%), statul român (20,64%), Fondul Proprietatea (18,99%), restul de 9,36% dintre titluri fiind listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu simbolul SNP.

Acţiunile SNP au închis astăzi în creştere cu 0,47%, până la preţul unitar de 0,43 lei. La acest nivel, capitalizarea societăţii este de 24.356.966.584,05 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS