Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

BERD analizează un împrumut de 200 milioane de dolari către divizia din Kazahstan a OMV Petrom

Ziarul BURSA #Companii /

BERD analizează un împrumut de 200 milioane de dolari către divizia din Kazahstan a OMV Petrom

BERD analizează acordarea unui împrumut în valoare de până la 200 de milioane de dolari diviziei din Kazahstan a grupului OMV Petrom, Kom Munai, pentru cheltuieli de capital şi refinanţarea unor împrumuturi.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) anticipează că împrumutul, care va fi parţial sindicalizat, va fi garantat de OMV Petrom, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare, citat de Mediafax. Conducerea BERD urmează să discute împrumutul în luna iulie.

Kom Munai deţine licenţă de exploatare a zăcământului de hidrocarburi Komsomolskoye din Kazahstan. Împrumutul va fi folosit de Kom Munai pentru finanţarea cheltuielilor de capital necesare susţinerii şi extinderii producţiei exploatării Komsomolskoye, precum şi pentru refinanţarea împrumuturilor primite de la companii din cadrul Petrom Group.

OMV Petrom este cea mai mare companie de petrol şi gaze din România, realizând aproape toată producţia de petrol din ţară şi aproximativ jumătate din cea de gaze naturale.

Acţionarii OMV Petrom sunt grupul austriac OMV (51,01%), statul român (20,64%), Fondul Proprietatea (18,99%), restul de 9,36% din acţiuni fiind listate la bursă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS