Bitcoin, la minimul ultimelor 13 luni

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Bitcoin, la minimul ultimelor 13 luni

Criptomoneda Bitcoin a suferit, ieri, o retragere de peste 7,5%, ducând moneda virtuală la un preţ mai mic de 4.500 de dolari, în jurul orei 15:30, în contextul în care, în ultima săptămână, cea mai importantă dintre monedele virtuale a pierdut mai mult de o treime din preţ pe fondul lichidării generale a deţinerilor de criptomonede, scrie Reuters.

Luni, preţul Bitcoin a scăzut sub 5.000 de dolari pentru prima dată în mai mult de un an, atingând un minim al ultimelor 13 luni, în contextul în care criptomoneda a avut, ieri, a opta zi consecutivă de deprecieri.

De asemenea, alte monede virtuale au consemnat ieri corecţii similare, Ripple şi Ethereum, cele mai mari criptomonede după Bitcoin în funcţie de valoarea de piaţă, înregistrând deprecieri de 13%, respectiv 10%, potrivit sursei menţionate.

Alte monede virtuale precum Stellar, Litecoin sau Cardano au suferit, ieri, deprecieri semnificative, potrivit "investing.com".

Analiştii citaţi de Reuters subliniază că vânzările generalizate sunt conduse de sentimentul negativ din pieţe, pe fondul temerilor legate de o nouă posibilă scindare a Bitcoin.

Potrivit Bloomberg, o altă grijă a investitorilor este posibila reglementare suplimentară a criptomonedelor de către Securities and Exchange Comission (SEC), agenţia de reglementare a pieţelor nebancare din Statele Unite ale Americii, iar analiştii chestionaţi de Bloomberg spun că preţul Bitcoin ar putea să-şi continue scăderea până la 1.500 de dolari.

În decembrie 2017, Bitcoin a atins o valoare maximă de 19.783 de dolari, în contextul în care în luna august 2017, criptomoneda se tranzacţiona la un preţ de circa 2.000 de dolari.

Totodată, în raport cu moneda euro, criptomoneda a înregistrat o depreciere de 26,34%, în perioada 12 - 19 noiembrie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS