BLOOMBERG: Proprietarul British Airways ar putea prelua Norwegian Air cu trei miliarde de dolari

V.D.
Companii /

Proprietarul British Airways ar putea prelua Norwegian Air cu trei miliarde de dolari

IAG SA, proprietarul British Airways, ia în considerare achiziţionarea companiei norvegiene low-cost Norwegian Air Shuttle ASA, valoarea tranzacţiei fiind estimată la trei miliarde de dolari, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Tranzacţia va ajuta IAG să-şi majoreze cota de piaţă, pe fondul intensificării concurenţei din partea companiilor aeriene low-cost.

Deja IAG a achiziţionat o participaţie de 4,61% la Norwegian Air şi ia în considerare o ofertă de preluare. O potenţială achiziţie ar evalua Norwegian Air, a cărei capitalizare bursieră depăşeşte un miliard de dolari, la aproximativ trei miliarde de dolari incluzând datoria, susţin sursele. Joi, acţiunile Norwegian Air au înregistrat un avans record, de 26%, majorând capitalizarea bursieră a companiei la aproximativ miliarde de coroane norvegiene (1,05 miliarde de dolari).

IAG consideră Norwegian Air "o investiţie atractivă".

"Participaţia minoritară este menită să stabilească o poziţie de la care să iniţiem discuţii cu operatorul aerian, inclusiv posibilitatea unei oferte complete", se arată în comunicatul IAG.

Reprezentanţii Norwegian Air nu au comentat informaţia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită