Gala BURSA 2018

BMW va produce modelul electric Mini în China

V.D.
Companii /

BMW va produce modelul electric Mini în China

Grupul auto german BMW AG şi compania chineză Great Wall Motor au anunţat un parteneriat pentru producerea modelului electric Mini în China, transmite AP.

Acordul a fost semnat ieri, în timpul vizitei în Germania a premierului chinez Li Keqiang.

Ar fi pentru prima dată când modelul Mini este produs în afara Europei. Primul model electric Mini urmează să fie lansat în 2019, fiind fabricat la principala fabrică a BMW din Oxford, Anglia. China a fost în 2017 a patra mare piaţă pentru modelul Mini, cu 35.000 de vehicule livrate.

BMW şi Great Wall au înfiinţat o societate mixtă, numită Spotlight Automotive Ltd, care va produce şi vehicule electrice pentru brandul Great Wall.

Şi alţi producători auto, cum ar fi General Motors, Volkswagen AG şi Nissan Motor, au anunţat planuri similare cu partenerii lor chinezi pentru a produce diverse modele electrice.

Great Wall, cu sediul în Baoding, în apropiere de Beijing, vinde anual peste un milion de SUV-uri.

Anul trecut, vânzările BMW pe piaţa chineză au crescut cu 11,3%, fiind al doilea producător de automobile premium din China după Audi, divizie a Volkswagen. Atât BMW, cât şi rivalul Mercedes-Benz mizează pe faptul că pot produce noi automobile electrice pe baza designului convenţional al vehiculelor, în pofida scepticilor care susţin că este nevoie de o abordare mai radicală pentru a face faţă concurenţei venite din partea Tesla şi a altor startupuri.

În paralel, autorităţile de la Beijing şi-au propus ca automobilele electrice şi cele hibride să reprezinte o cincime din vânzările de automobile în 2025 şi pentru a-şi atinge acest obiectiv intenţionează să relaxeze prevederile cu privire la înfiinţarea de societăţi mixte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită